«Δαγκώνουν» τα τεκμήρια - Πως άνεργος με εισόδημα 0,24 ευρώ πληρώνει φόρο 4.470 ευρώ!

Τα τεκμήρια διαβιώσης «δαγκώνουν» χιλιάδες άνεργους ή περιστασιακά εργαζόμενους που απέκτησαν πενιχρά εισοδήματα είτε από ενοίκια είτε από άλλες πηγές όπως οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ ή αγροτικές δραστηριότητες.


Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις τα εκκαθαριστικά σημειώματα που απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σε άγαμους ή οικογενειάρχες με ετήσια εισοδήματα πολύ χαμηλότερα των 3.000 ευρώ, βεβαίωναν οφειλές της τάξης των 2.000 έως 4.500 ευρώ σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου.

Χαρακτηριστικά είναι τα τέσσερα ακόλουθα παραδείγματα που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος:

- Σε άνεργο φορολογούμενο ο οποίος για το 2016 είχε να δηλώσει ως συνολικό ετήσιο εισόδημα το ποσό της τάξης των 0,24 ευρώ από τόκους καταθέσεων και ο οποίος διέμενε κατά τη διάρκεια του 2016 σε οικία 70 τ.μ., την οποία του είχε παραχωρήσει δωρεάν η μητέρα του και είχε στην κατοχή του κι ένα ΙΧ 1.756 κ. εκ. προέκυψε εκκαθαριστικό σημείωμα που ανέγραφε το εξωπραγματικό ποσό των 4.470,30 ευρώ!


- Σε φορολογούμενο άγαμο με ετήσιο εισόδημα 600 ευρώ από ενοίκια και 321 ευρώ από περιστασιακή μισθωτή απασχόληση, δηλαδή με σύνολο εισοδήματος 921 ευρώ για όλο το 2016, με κύρια κατοικία 27 τ.μ. και ένα ΙΧ 1.500 κ.εκ. παλαιότητας 7 ετών, κατά την εκκαθάριση της φετινής δήλωσης προέκυψε φόρος εισοδήματος προς πληρωμή συνολικού ύψους 3.236,66 ευρώ!


- Σε άλλον φορολογούμενο, άγαμο άνεργο, με ετήσιο εισόδημα 1.200 ευρώ από ενοίκια και 480 ευρώ από επιδόματα στήριξης τέκνων του ΟΓΑ, κύρια κατοικία 80 τ. μ. και ΙΧ 1.300 κ. εκ. 11ετίας προέκυψε φόρος εισοδήματος συνολικού ύψους 3.620,80 ευρώ!


- Σε φορολογούμενο έγγαμο με ετήσιο εισόδημα 2.550 ευρώ από περιστασιακή απασχόληση και 200 ευρώ από αγροτικές δραστηριότητες, κύρια κατοικία 75 τ.μ. και ΙΧ 1.500 κ. εκ. 15ετίας προέκυψε φόρος εισοδήματος συνολικού ύψους 2.284 ευρώ (ο συνολικός αναλογών φόρος που προέκυψε ήταν 2.794 ευρώ αλλά αφαιρέθηκαν από αυτόν τα 510 ευρώ που είχαν παρακρατηθεί με συντελεστή 20% κατά την καταβολή των αμοιβών ύψους 2.550 ευρώ).

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, επειδή τα δηλούμενα εισοδήματα είναι πάρα πολύ χαμηλά οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, κατά την εκκαθάριση των δηλώσεων, προσδιόρισαν το ύψος των φορολογητέων εισοδημάτων με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

 1. ΕΕΤΣΙ ΚΑΝΤΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΗΡΟ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΑΠΗΡΟ ΕΚΕΙ ΕΞΩ ΗΛΙΘΙΟΙ..

  οι εληναρες δεν εχουν την στοιχειωδη γνωση να σκεφτουν οτι τοσα χρονια πληρωνουμε και μαλιστα απο λεφτα που ΔΕΝ εχουμε και προκοπή δεν ειδαμε, ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΗΓΑΔΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΟ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΟΥΜΕ ΠΡΟΚΟΠΗ..!!
  Γιατι ειναι παντελως ΗΛΙΘΙΟ να κανεις το ιδιο ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΕΔΩ ΚΑΙ 7 + ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΜΕΝΕΙΣ ΔΙΑΦΟΕΡΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ .!!
  ΑΛΛΑ γιαυτο ειπαμε πρεπει ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΛΑ να μπορεις να ΣΚΕΠΤΕΣΑΙ, και ο ελλην δεν μπορει.! Ισως οταν ερθουν για το βιος του ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΟΤΙ ΟΟΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΙΣΛΙΝΓΚ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΨΩΣΕΙ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ...!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]