New York Times: «Ελλάς-Κίνα-Συμμαχία - Οι Κινέζοι μπήκανε στην χώρα και φέρνουνε λεφτά»

Την ανησυχία των Αμερικανών αλλά και των Ευρωπαίων ότι η Κίνα αθόρυβα διείσδυσε και επένδυσε στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να
ελέγχει πλέον σημαντικό μέρος της οικονομίας της χώρας εκφράζει η «ναυαρχίδα» του Δημοκρατικού κόμματος, oι New York Times.

«Η Ελλάδα μετά από μία μακρά μάχη με την λιτότητα που έχει επιβληθεί από την ΕΕ και τον ψυχρό ώμο που της πρόσφεραν οι ΗΠΑ, αποφάσισε να δεχθεί τη βοήθεια της Κίνας,  τον πιο φιλόδοξο γεωπολιτικό επενδυτή».

«Ενώ η ΕΕ ήταν απασχολημένη να «ξεζουμίζει» την Ελλάδα οι Κινέζοι έκαναν «έφοδο» με «κουβάδες» γεμάτους με επενδύσεις που τώρα αρχίζουν και ωριμάζουν και αποδίδουν όχι μόνο οικονομικά αλλά προσφέρουν στο Πεκίνο και πολιτικό έρεισμα στην χώρα και κατ' επέκταση και σε όλη την Ευρώπη.

Αυτό το καλοκαίρι η Ελλάδα σταμάτησε την ΕΕ από το να εκδώσει αρνητική δήλωση για το Πεκίνο περί κινεζικής επιθετικότητας στην Νότια κινεζική Θάλασσα.

Αυτό τον Ιούνιο εμπόδισε και την αρνητική για την Κίνα έκθεση περί παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η διπλωματική αυτή στάση της Ελλάδας δεν πέρασε απαρατήρητη από την ΕΕ και τις ΗΠΑ οι οποίες από την αρχή ανησυχούσαν ότι η χώρα λόγω οικονομικής δυσανεξίας θα πέσει στα χέρια της Ρωσίας. Αντίθετα είναι οι Κινέζοι που έγιναν ένας πανίσχυρος ξένος παίκτης στην Ελλάδα μετά από χρόνια διπλωματικού φλερτ.

Η κινεζική ναυτιλιακή εταιρεία ‘Cosco’, η οποία είναι κρατική, ανέλαβε το 2016 την πλειοψηφία του ελληνικού λιμανιού του Πειραιά. Το λιμάνι αυτό είναι ύψιστης στρατηγικής σημασίας και οι Δυτικοί μόλις τώρα συνειδητοποιούν το μέγεθος της γεωστρατηγικής τους ήττας.

Η κινεζική κυβέρνηση θεωρεί τον Πειραιά ως την μεγαλύτερη και σημαντικότερη πύλη εισόδου των κινεζικών εξαγωγών προς την Ευρώπη και τον θεωρεί απαραίτητο για την υλοποίηση του νέου Δρόμου του Μεταξιού

Έτσι ενώ η Γερμανία αντιμετωπίζει την Ελλάδα ως τον εγκληματία της Ευρωζώνης η Κίνα κατάφερε να καταστεί ο βασικός της σύμμαχος προσφέροντας απτά και υπαρκτά πράγματα: Χρήματα και επενδύσεις

«Ενώ οι Ευρωπαίοι συμπεριφέρονται σαν μεσαιωνικές βδέλλες, οι Κινέζοι συνεχίζουν να φέρνουν λεφτά» είπε ο Κώστας Δουζίνας επικεφαλής των Επιτροπών της Βουλής για την Άμυνα και την Εξωτερική πολιτική και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.»

Και εν ολίγοις για πιο λόγο να μην στραφεί η χώρα εκεί που την βοηθάνε με έργα και όχι με λόγια; Αυτό δεν ήταν το ζητούμενο τόσα χρόνια; Κι αν οι New York Times «σκάνε» δεν πειράζει ας πρόσεχαν στις ΗΠΑ. Ας έδιναν κι αυτοί κάτι.

Αλλά έτσι είναι, τον δεδομένο δεν τον αγαπάει κανείς, τον λατρεύουν όμως όταν αποχωρεί.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

 1. Μακάρι να είναι αλήθεια το δημοσίευμα,,,ΕΛΛΑΣ ΚΙΝΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ !!!1

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του Ε.ΠΑ.Μ.
  σχετικά με τις αποκαλύψεις του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Κέρκυρας.
  Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείου Κερκύρας (Σ.Σ.Ε.Κ.), με την από 28/8/2017 πολυσέλιδη ανακοίνωσή του, ξεμπροστιάζει όλο το διαπλεκόμενο παρασκήνιο μιας θλιβερής κυβέρνησης που προκειμένου να εφαρμόσει πιστά τις εντολές των δανειστών και του ευρωσυστήματος, δεν διστάζει να παραδώσει την ακίνητη περιουσία του ελληνικού λαού βορά στα χέρια των τοκογλύφων. Το αποκαλυπτικό παρασκήνιο αφορά τις μεθοδεύσεις που ακολούθησε η κυβέρνηση για την εφαρμογή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, μετά από τη συμφωνία της με τους αποκαλούμενους «θεσμούς» να δεχθεί τη διενέργεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
  Τί διαπιστώνει κανείς από τα αποκαλυπτικά στοιχεία της εν λόγω ανακοίνωσης;
  - Τη διαπλοκή κυβέρνησης & ιδιωτικού τομέα με συγκεκριμένη εταιρεία για τη δημιουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, και την απόφασή της να ανατεθεί το έργο στον ανάδοχο χωρίς δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό.
  - Το «σπάσιμο» του έργου σε 9 υποέργα των 20.000€ το καθένα, έτσι ώστε να δικαιολογηθεί η απ’ ευθείας ανάθεση.
  - Τη μετάθεση του κόστους της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στους 9 συμβολαιογραφικούς συλλόγους της χώρας, με τη σύμφωνη γνώμη πολλών προέδρων τους να χρηματοδοτήσουν οι σύλλογοί τους κάθε «υποέργο» της επένδυσης, υπογράφοντας σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία.
  - Το τελείως παράνομο των ενεργειών της κυβέρνησης που για να τις επιβάλλει άσκησε πιέσεις στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, φτάνοντας μέχρι την απόλυση του βοηθού νομικού συμβούλου της ΑΑΔΣ λόγω μη συμμορφώσεώς του στις ανομίες.

  Το Ε.ΠΑ.Μ., κάνοντας το καθήκον του απέναντι στο λαό και την πατρίδα, καταγγέλλει την παράνομη και αντισυνταγματική αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ακίνητης περιουσίας και υπενθυμίζει ξεκάθαρα και προς όλους την υπόσχεσή του πως όλες οι περιουσίες που πλειστηριάστηκαν στα χρόνια της μνημονιακής κατοχής, θα επιστρέψουν πίσω στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους αμέσως με την αποκατάσταση της νομιμότητας στην πατρίδα μας και την ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας.
  Αθήνα, 30 Αυγούστου 2017
  Πολιτική Γραμματεία Ε.ΠΑ.Μ.
  https://www.facebook.com/metopo/posts/1852091651474642

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δημήτρης Καζάκης : «Η Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας

  θέλει τεράστια προετοιμασία και όχι ανεύθυνη εξαγγελία...ημερομηνίας της» !!!
  Η Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας δεν είναι υπόθεση μιας ημερομηνίας.
  Πρόκειται για μια συλλογική πράξη ενός λαού που ισοδυναμεί με κοινωνική εξέγερση.
  Μετά την κήρυξη της απεργίας δεν υπάρχει επιστροφή.
  Ή θα νικήσει ο λαός και θα προχωρήσει μπροστά, ή θα νικήσει η μαύρη αντίδραση και θα λουφάξει μια για πάντα ο λαός.

  Γι' αυτό και οφείλουμε να την προετοιμάσουμε με την μέγιστη προσοχή και μαεστρία.
  Ο καθορισμός ημερομηνίας είναι εύκολος, αλλά αν δεν βρει την απαιτούμενη ανταπόκριση από την πλειοψηφία του λαού, τότε κάηκε η όλη ιδέα. Θα είναι πολύ δύσκολο να ξανατεθεί τέτοιο ζήτημα.
  Χρειάζεται πολύ δουλειά στις γειτονιές.

  Πρέπει οι πυρήνες του Ε.ΠΑ.Μ. να αναδειχθούν παντού - με την συνεπικουρία των φίλων και των συναγωνιστών από όλα τα άλλα κινήματα και τις πρωτοβουλίες πολιτών - σε φάρο σταθερότητας και βεβαιότητας μέσα σε μια θάλασσα αστάθειας, ανωμαλίας και αβεβαιότητας που συνθλίβει τον μέσο πολίτη και πλατιά λαϊκά στρώματα.

  Χωρίς αυτό και χωρίς κατάλληλη προετοιμασία για να αντιμετωπιστούν κράτος, παρακράτος και αναχώματα από τους επίσημους κομματικούς μηχανισμούς (μνημονιακών και αντιμνημονιακών δυνάμεων) δεν μπορεί να γίνει δυνατή μια αληθινή ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.

  Ας μάθουμε πρώτα να δίνουμε με επιτυχία που θα ζηλεύουν οι πάντες τις «μικρές μάχες», για να πείσουμε τον κόσμο που σε μεγάλο βαθμό έχει στραμμένα τα βλέματά του πάνω μας, ότι είμαστε ικανοί να τα βγάλουμε πέρα και με τις μεγάλες καθοριστικές γι' αυτόν μάχες, όπως είναι η ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ !!!
  https://epamhellas.gr/?p=29257

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]