Η Νέα Ρώμη θα ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ όπως η παλιά – Δημοσίευμα «ΦΩΤΙΑ» από «DIE WELT»

«Η παρακμή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας έχει μερικούς εκπληκτικούς παραλληλισμούς με την σημερινή κατάσταση: την νομισματική υποτίμηση από τον δεύτερο αιώνα μ.Χ. ακολούθησε μια πανδημία».

Αυτό γράφει η γερμανική εφημερίδα «DIE WELT», η οποία δημοσίευσε ένα ενδιαφέρον άρθρο σχετικά με τους παραλληλισμούς μεταξύ της κατάρρευσης της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και της σημερινής κατάστασης στην Ευρώπη, αφήνοντας να εννοηθεί πως η ΝΕΑ ΡΩΜΗ είναι έτοιμη να πέσει!!!

Όπως αναφέρεται:

«Οι λόγοι για την κατάρρευση της Ρώμης είναι ουσιαστικά οι ίδιοι όπως και στην Ευρώπη σήμερα – πληθωρισμός, πανδημία και κρατικός έλεγχος των αγορών.

Η υποτίμηση ξεκίνησε μετά από δυόμισι αιώνες σταθερότητας και αμέσως μετά ξεκίνησε η πανδημία. Ως αποτέλεσμα, οι αρχές άρχισαν να ορίζουν μέγιστες τιμές για τα ίδια σιτηρά, γεγονός που οδήγησε σε απότομη μείωση της προσφοράς στην αγορά και σε διακοπή του εμπορίου μεταξύ των πόλεων . Ως συνέπεια, οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έχασαν τα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα όσον αφορά την διακίνηση αγαθών και υπηρεσιών και η αυτοκρατορία απλά δεν μπορούσε να αντέξει ένα τέτοιο φορτίο στην οικονομία, αρχίζοντας να αποσυντίθεται».

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ, Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΕΝΝΟΗΘΕΙ ΠΩΣ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, Η ΝΕΑ ΡΩΜΗ, ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ, ΙΣΩΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ! ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΒΑΒΥΛΩΝΑ, ΟΠΩΣ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ, ΠΟΥ ΔΕΣΠΟΖΕΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ!!!

ΠΗΓΗ: Die Welt

loading...