Ποτάμι για capital controls: Ξαναζήσαμε το μύθο του Χότζα

«Με τη χθεσινή απόφαση του κ. Τσακαλώτου ξαναζήσαμε το μύθο του χότζα, όταν έβαλε στο δωμάτιο του χωρικού όλα τα ζώα και άρχισε να
τα βγάζει ένα-ένα για να τον κάνει να αισθανθεί καλύτερα» αναφέρει το Ποτάμι σχετικά με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για την περαιτέρω χαλάρωση των κεφαλαιακών περιορισμών (capital controls).

Σε ανακοίνωσή του, το Ποτάμι χαρακτηρίζει ως θετική την αύξηση του συνολικού ποσού σε μηνιαία βάση, αλλά σημειώνει πως επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι απέχουμε ακόμα πολύ από την πλήρη άρση των περιορισμών. Επίσης, με βάση την απόφαση, επισημαίνει πως το συνολικό ποσό αναλήψεων σε ετήσια βάση θα είναι μικρότερο από αυτό που ισχύει σήμερα.

Στη συνέχεια παρατηρεί πως «διανύουμε τον τρίτο χρόνο με περιορισμούς στις κινήσεις κεφαλαίων και οι άνθρωποι της πραγματικής οικονομίας προσπαθούν με νύχια και με δόντια να ανταπεξέλθουν» και επισημαίνει: «Έχουμε χάσει το λογαριασμό με τις βαρύγδουπες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ότι επίκειται πλήρης άρση των capital controls. Στην αρχή μας είπαν ότι τα capital controls θα κρατήσουν λίγες ημέρες. Ο κ. Παππάς το 2015 υποσχόταν ότι την Τρίτη μετά το δημοψήφισμα «η κατάσταση θα έχει εξομαλυνθεί». Ο κ. Τσίπρας αργότερα υποσχόταν ότι θα υπάρχει πλήρης άρση μέχρι τον Μάρτιο του 2016».

Καταλήγοντας, το Ποτάμι εκτιμά πως η ζημιά που έχει γίνει στη χώρα και την οικονομία είναι τεράστια και σημειώνει πως «με την παρούσα κυβέρνηση, η εμπιστοσύνη δεν θα έρθει ποτέ, έχουν μονιμοποιήσει την κρίση».
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. καλα ο υπουργος οικονομικων ξερει πολλαπλασιασμο οπως και το ποταμι γιατι
    1800*12=21600 και 420*52=21840 δηλαδη αντι να αυξηση το ποσο το μειωνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]