ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΧΑΠΙ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΣΗΜΕΡΑ

Γράφει ο Υποναύαρχος ΦΕΝΕΚΟΣ ΣΤΕΛΛΙΟΣ

Στην σειρά “Tales from the Darkside”, στο επεισόδιο “The Bitterest Pill”, ένας τρελός εφευρέτης δημιούργησε ένα μαγικό χάπι το οποίο
σου έδινε την ικανότητα να θυμάσαι τα πάντα, όσα είδες και άκουσες σε όλη σου τη ζωή, σαν να έγιναν μόλις πριν λίγο, από την στιγμή που ο γιατρός σε κράτησε από τα πόδια και σε χτύπησε στο ποπάκι για να κλάψεις.
Με τα όσα συμβαίνουν καθημερινά στην πολιτική ζωή του τόπου είναι εξαιρετικά αναγκαίο να έχουμε ένα τέτοιο χάπι για να αντιληφθούμε τα ψέματα, τις διαστρεβλώσεις, συμπεριφορές και γεγονότα που έχουμε ξεχάσει και αποκρύπτονται τεχνηέντως από τους πολιτικούς και τους ηγέτες.

Ο ένας πλέκει το εγκώμιο του Στάλιν ξεχνώντας τις μαζικές δολοφονίες, τις εκτελέσεις πολιτικών αντιπάλων και τα εγκλήματα που διέπραξε. Η άλλη ξεχνάει πότε πέθανε ο παππούς της και ψεύδεται για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη, άλλος ξεχνάει ότι οδήγησε τη χώρα σε πτώχευση και άλλος ότι άλλα υποσχόταν χθες και άλλα κάνει σήμερα. Άλλος άλλα έλεγε πριν μερικά χρόνια και άλλα διακηρύττει λάβρος σήμερα, άλλος ψεύδεται για τα πτυχία του και άλλος αυτοαναγορεύεται σε καθηγητή στην Οξφόρδη, άλλος παίρνει το πτυχίο με αλληλογραφία από ομοϊδεάτες καθηγητές και άλλος ξεχνάει τον δικό του φαύλο βίο και επιλεκτικά θυμάται μόνο τι έκαναν οι άλλοι.
Και οι πολίτες αυτής της χώρας μοιάζει να τα μην τα αντιλαμβάνονται όλα αυτά, ξεχνάνε ποιοι μας οδήγησαν στα μνημόνια, ποιοι ευθύνονται για την πτώχευση, ποιοι έβαλαν το χέρι στη δημόσια περιουσία, ποίοι ευθύνονται για την διαφθορά και την διαπλοκή, ποίοι δημιούργησαν πελατειακές σχέσεις, ποίοι διόγκωσαν το δημόσιο και τις δημόσιες δαπάνες, ποίοι έκαψαν και κατέστρεψαν, ποίοι υπονόμευσαν την οικονομία, ποίοι έκλεψαν, καταλήστευσαν και υποβάθμισαν την ποιότητα της ζωής μας.
Αλλά το χειρότερο είναι ότι όχι μόνο τα ξεχνάνε, (κάποια τα θυμούνται επιλεκτικά), αλλά το ότι στρέφονται πάλι σε όλους αυτούς για να μας σώσουν.
Θα έλεγα ότι χρειάζονται επειγόντως δύο χάπια: το ένα είναι αυτό που θα βοηθήσει την πλήρη ανάκτηση της μνήμης και το άλλο αυτό που θα βοηθήσει την βελτίωση της κριτικής ικανότητας.
Γιατί δεν φθάνει μόνο να θυμάσαι αλλά να έχεις και την ικανότητα να συνάγεις λογικά συμπεράσματα και να κρίνεις σωστά για όσα οφείλεις να μην ξεχνάς!!!
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]