Τι θα πάθεις αν πέσεις μέσα σε μαύρη τρύπα;

Επειδή ακούμε κατά καιρούς τους κινδύνους που κρύβουν οι μαύρες τρύπες, που σκεπάζονται από πέπλο μυστηρίου τόσο για τη σύστασή τους όσο για το τι συμβαίνει αν κάποιος εισέλθει σε αυτές, οι επιστήμονες προσπάθησαν να εξηγήσουν τα ερωτήματα που μας απασχολούν εδώ και πολλά χρόνια.

Η φαντασία και τα σενάρια για το ποια είναι η μοίρα όσων έχουν την ατυχία να εξαφανιστούν σε μια τέτοια τρύπα δίνουν και παίρνουν. Άλλοι υποστηρίζουν πως τους «τρώει» το μαύρο σκοτάδι, άλλοι μιλούν για άγνωστες τρομακτικές μορφές ζωής και άλλοι υποστηρίζουν πως κομματιάζονται λόγω της έλλειψης οξυγόνου.

Μια ομάδα επιστημόνων επιχείρησε εξετάζοντας όλα τα ενδεχόμενα να δώσει απαντήσεις στο αρχέγονο αυτό ερώτημα. Έτσι, ξεκινούν από το γεγονός ότι οι νόμοι της φυσικής, όπως τους γνωρίζουμε, σε μια μαύρη τρύπα ανατρέπονται. O Αϊνστάιν μας δίδαξε ότι η βαρύτητα είναι αυτή που περιβάλλει το διάστημα, με αποτέλεσμα να δημιουργεί καμπύλες.

Όταν ένα αστέρι σβήσει μπορεί να δημιουργήσει ένα σημείο στο διάστημα με υπερβολική πυκνότητα, αλλάζοντας τη «μορφολογία» του διαστήματος και τις ισορροπίες που επικρατούν. Έτσι, υποστηρίζουν πως δημιουργούνται κενά στον χωροχρόνο και το βαρυτικό πεδίο σε αυτά τα κενά είναι τόσο ισχυρό που το φως απορροφάται με αποτέλεσμα να δημιουργούνται οι μαύρες τρύπες.

Επομένως, οι επιστήμονες εικάζουν πως προχωρώντας βαθύτερα στη μαύρη τρύπα η καμπύλη που δημιουργείται από την ισχυρή της βαρύτητα όλο και συγκλίνει μέχρι το κέντρο της. Μάλιστα, τονίζουν πως στο εσωτερικό της ο χρόνο παγώνει και δεν ισχύει κανένας νόμος της φυσικής.

Επομένως, αν κάποιος εισέλθει σε μια μαύρη τρύπα ο χρόνος που θα χρειαστεί για να το καταφέρει είναι πολλαπλάσιος του ταξιδιού στο διάστημα, αυτό επειδή, όπως προαναφέρθηκε, ο χρόνος στο εσωτερικό της παγώνει. Έτσι, σε αντίθεση με τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας, που οι ήρωες χάνονται στην αχανή έκταση των μαύρων τρυπών με ταχύτητα φωτός, στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο απαιτεί πολύ περισσότερο χρόνο.

Παράλληλα, υποστηρίζουν πως όταν ο άνθρωπος ή το αντικείμενο πλησιάζουν στον ορίζοντα της τρύπας «παγώνουν» μένουν ακίνητοι για αρκετή ώρα, μέχρι που η υψηλή θερμοκρασία να τα μετατρέπει σε τέφρα και να τα κάνει κομμάτι της μαύρης τρύπας.

Τέλος, τονίζουν πως όταν εισέλθει κάποιος ή κάτι σε μια μαύρη τρύπα είναι αδύνατο να διασωθεί, παρά την απελπιστικά χαμηλή ταχύτητα εισόδου, χάρη στην ισχυρή βαρυτική της δύναμη.

Παράλληλα, τονίζεται πως η επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου του New Jersey συνεχίζει τις έρευνες, ενώ ζητά τη συνδρομή της NASA, προκειμένου να χυθεί φως στη μυστηριώδη ύπαρξη των μαύρων τρυπών.

loading...

1 thought on “Τι θα πάθεις αν πέσεις μέσα σε μαύρη τρύπα;

  1. Μακάρι να μπορούσαμε να πετάξουμε σε μια μαύρη τρύπα όλους τους Συριζαίους, αλλά και όλα τα πάσης φύσεως αριστερά κοπρόσκυλα, μπας και σωθεί η δόλια πατρίδα μας.

Comments are closed.