Που είναι η μάσκα σου παππά..που κάνεις και υποδείξεις στον κοσμο να εμβολιαστεί άμεσα ;

 Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ζητάει να τηρούμε τα μέτρα και να εμβολιαστούμε: «Δείχνουμε έντονη χαλάρωση τελευταία»

Το απόγευμα της Τρίτης, συναντήθηκαν στο γραφείο του Mητροπολίτη Μεσσηνίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος με τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο και τον Πρόεδρο του Ιατρικού συλλόγου Μεσσηνίας Δημήτρη Τζωρτζίνη, προκειμένου να συζητήσουν για την πορεία της πανδημίας στην περιοχή.

Σε δηλώσεις τους, αρχικά ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου κι αναφέρθηκε στην σοβαρότητα του θέματος και στην ανάγκη πιστής τήρησης των μέτρων κατά του κορωνοϊού, αφού “διαπιστώνεται τις τελευταίες μέρες μία έντονη χαλάρωση και οι προοπτικές και οι εξελίξεις δεν είναι καλές για το άμεσο μέλλον”, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ ταυτόχρονα ζήτησε από τους πολίτες να μην χαλαρώνουν, να κρατάνε αποστάσεις, να φοράνε τη μάσκα και να πλένουν συχνά τα χέρια τους ενώ η θωράκιση θα έρθει μέσω των εμβολίων.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος τόνισε πως “έχουμε καταφέρει αρκετές νίκες στην αντιμετώπιση της πανδημίας, όμως πρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένοι στις οδηγίες των ειδικών και είμαστε εδώ για να προλάβουμε τις εξελίξεις”.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Μεσσηνίας Δημήτρης Τζωρτζίνης δήλωσε πως “η παρουσία της Εκκλησίας δίπλα στους υγειονομικούς που δίνουν μεγάλο αγώνα ήταν χρήσιμη και τώρα που άνοιξε η αγορά και με δεδομένο ότι η Καλαμάτα αποτελεί τουριστικό προορισμό, είναι βέβαιο ότι η μετακίνηση πληθυσμού θα φέρει και νέα κρούσματα, γι’ αυτό πρέπει οπωσδήποτε να λαμβάνουμε τα ενδεδειγμένα μέτρα”.

Ο κ. Τζωρτζίνης τόνισε χαρακτηριστικά πως “η πανδημία δεν κάνει διακρίσεις και πρέπει άφοβα να εμβολιαστούμε” σχολιάζοντας παράλληλα πως “ήδη θα έπρεπε να είχαμε εμβολιαστεί τουλάχιστον στο 90%, όμως δεν υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια και υπάρχει σκέψη να γίνει ένα μεγάλο κέντρο εμβολιασμού στην Καλαμάτα.

Αυτό που προέκυψε από την συνάντηση είναι πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εφησυχάσουμε και να μας αποπροσανατολίσουν τα μέχρι τώρα εξαιρετικά καθημερινά αποτελέσματα που ανακοινώνονται τα οποία είναι σχεδόν μηδενικά.

​​​​​​​Η έλευση μεγάλου αριθμού επισκεπτών στη Μεσσηνία θέτει σε κίνδυνο την καλή υγειονομική κατάσταση και είναι επίφοβο μέσα σε μικρό διάστημα, αν κάτι “στραβώσει” να μας αλλάξει χρώμα κι από πράσινο να πάμε στο κόκκινο κάτι το οποίο όλοι απεύχονται αφού θα είναι πολύ σοβαρό πλήγμα σε πολλά επίπεδα.

loading...