Μέρκελ: Πολύ καλή σκέψη η πρόταση Σόιμπλε για ευρωπαϊκό νομισματικό ταμείο

Υπέρ της πρότασης του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για μετατροπή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας σε ένα είδος «Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου»
τάχθηκε η Άνγκελα Μέρκελ, σημειώνοντας πως αυτό θα προσδώσει μεγαλύτερη σταθερότητα στην ευρωζώνη. “Θα ήταν μια πολύ σημαντική μεταρρύθμιση” είπε η καγκελάριος.
«Πολύ καλή σκέψη» χαρακτήρισε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ την πρόταση του υπουργού της των Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για μετατροπή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) σε ευρωπαϊκό νομισματικό ταμείο.

Τόνισε δε ότι έτσι η ευρωζώνη θα μπορούσε να γίνει πιο σταθερή και να δείξει και στον κόσμο ότι διαθέτει η ίδια όλους τους μηχανισμούς ώστε να αντιδρά καλά σε απροσδόκητες καταστάσεις.

«Θα επρόκειτο για πολύ σημαντική μεταρρύθμιση. Έχουμε σημειώσει πρόοδο σχετικά με τις δυνατότητές μας για διάσωση σε έκτακτες καταστάσεις, ειδικά με την τραπεζική ένωση.

Αν σκεφτώ τώρα και τους μηχανισμούς που έχουμε επεξεργαστεί, τότε υπάρχει ήδη ένα πολύ καλό δίχτυ ασφαλείας», δήλωσε η κ. Μέρκελ στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου και πρόσθεσε ότι μετά την συλλογή εμπειριών, η ευρωζώνη πρέπει να δείξει ακόμη πιο δυνατά και με αυτοπεποίθηση ότι πιστεύει πως μπορεί να ξεπεράσει μόνη της δύσκολες καταστάσεις.

«Εκεί θεωρώ ότι η πρόταση Σόιμπλε να μετατραπεί ο ESM σε ευρωπαϊκό νομισματικό ταμείο είναι μια πολύ καλή σκέψη και αυτή η σκέψη θα μπορούσε να οδηγήσει στο να γίνουμε ακόμη πιο σταθεροί και να δείξουμε και στον κόσμο ότι έχουμε όλους τους μηχανισμούς στο δικό μας χαρτοφυλάκιο, ώστε να μπορούμε να αντιδράσουμε καλά και σε απροσδόκητες καταστάσεις», προσέθεσε η Γερμανίδα καγκελάριος, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «μέχρι τώρα έχουμε κάνει πολλά για την σταθεροποίηση της Νομισματικής Ένωσης, αλλά υπάρχουν ακόμη μεγάλα ελλείμματα στην οικονομική συνοχή, η οποία βρίσκεται περισσότερο στην έρευνα κλπ.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]