Συνειδητά ο ΣΥΡΙΖΑ εξοντώνει με τους φόρους τη μεσαία τάξη

Του Θόδωρου Σκυλακάκη*

Η μεσαία τάξη είναι η ραχοκοκαλιά κάθε αναπτυγμένης δημοκρατίας. Η οικονομική εξόντωσή της ή η μετατροπή της σε οικονομικά υποζύγια αποτέλεσε
πάγιο στόχο τόσο των τριτοκοσμικών αριστερών καθεστώτων (τύπου Μαδούρο), όσο και κομμουνιστικών καθεστώτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που ξεκίνησε ως κόμμα της τριτοκοσμικής αριστεράς οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ακόμα και σήμερα, που υπηρετεί τους δημοσιονομικούς στόχους των δανειστών, σε ένα πράγμα παραμένει συνεπής. Στην αδιάκοπη και αδιάλειπτη προσπάθειά του να εξοντώσει φορολογικά τη μεσαία τάξη. Στην προσπάθειά του αυτή η πολιτική του έναντι των μεσαίων στρωμάτων θυμίζει πολύ περισσότερο την πολιτική του Στάλιν, παρά την πολιτική του Λένιν. Ίσως γιαυτό και προσφάτως αποφάσισε, με αφορμή τους Εσθονούς, να κάνει καριέρα ως απολογητής της σταλινικής περιόδου.

Πως γίνεται η εξόντωση της μεσαίας τάξης οι Έλληνες το νιώθουν στο πετσί τους κάθε μήνα που περνά. Οι άμεσοι και έμμεσοι φόροι και οι ληστρικές ασφαλιστικές εισφορές για πολλούς από αυτούς ξεπερνούν το 60% και το 70%. Τεράστιος ΦΠΑ, εισφορές που ξεκινούν από το 27% και φτάνουν μέχρι και το 40% των εισοδημάτων που παράγουν, φόρος επιχειρήσεων, μερισμάτων και ειδική εισφορά με ποσοστά 29%, 15% και 10% αντιστοίχως. Κλέφτης ΕΝΦΙΑ σε πλαστές αξίες (την ώρα που το κράτος βγάζει τα σπίτια στο σφυρί με πολύ χαμηλότερες). Εξοντωτικός φόρος εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα. Κατάργηση φοροαπαλλαγών. Φόροι στα καύσιμα, τα τσιγάρα την κινητή τηλεφωνία στην στρατόσφαιρα. Πάνω από τους μισούς Έλληνες χρωστούν στην εφορία, στα ασφαλιστικά ταμεία, τις τράπεζες, τη ΔΕΗ. Η αποταμίευση είναι αρνητική. Οι κατασχέσεις περιουσιών και τραπεζικών λογαριασμών πέφτουν βροχή. Τα απλήρωτα χρέη προς το δημόσιο και τα ταμεία έχουν προ πολλού ξεπεράσει το 50% του ΑΕΠ κι αυξάνονται μήνα με το μήνα. Η μεσαία τάξη έχει φτάσει στην απόγνωση, αφού όλο και περισσότεροι βρίσκονται στο δίλημμα είτε να μην πληρώσουν φόρους και να βρεθούν στην μέγγενη της ανελέητης καταδίωξης είτε να μην έχουν λεφτά για τα ελάχιστα αναγκαία για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Μια που οι ιστορικές αναδρομές στο κομμουνιστικό παρελθόν είναι επίκαιρες αυτόν τον καιρό, αξίζει να θυμηθούμε ότι αυτού του είδους την φορολογική πολιτική εξόντωσης της μεσαίας τάξης δεν την ακολούθησε ούτε καν ο Λένιν, ο πατριάρχης του σοβιετικού κομμουνισμού. Αντίθετα μετά την αρχική επικράτησή του κομμουνιστικού καθεστώτος ακολούθησε μια περίοδος φιλελευθεροποίησης, η περίφημη «Νέα Οικονομική Πολιτική», στη διάρκεια της οποίας (1922-1928), η σοβιετική οικονομία ανέκαμψε, ιδίως στον αγροτικό τομέα. Ο εμπνευστής αυτής της πολιτικής Νικολάι Μπουχάριν (τον οποίον ο Στάλιν εξόντωσε το 1938), σφράγισε την εποχή εκείνη με την περίφημη φράση «πλουτίστε Κουλάκοι». Αναφερόταν κυρίως στους εύπορους αγρότες λέγοντας συγκεκριμένα:

«Συνολικά, πρέπει να πούμε σε ολόκληρη την αγροτιά, σε όλα τα διαφορετικά στρώματά της: πλουτιστείτε, συσσωρεύστε, αναπτύξτε τα αγροκτήματά σας. Μόνο  ηλίθιοι μπορούν να πουν ότι οι φτωχοί πρέπει πάντα να είναι με μας. Πρέπει τώρα να εφαρμόσουμε μια πολιτική που θα οδηγήσει στην εξαφάνιση της ένδειας».

Πράγματι η μεγάλη αλλαγή της Νέας Οικονομικής Πολιτικής ήταν η κατάργηση των κατασχέσεων σιτηρών που εφάρμοζαν οι Σοβιετικοί μέχρι το 1922 και η αντικατάστασή του με ένα φόρο σε είδος (Prodnalog), που κυμαινόταν λίγο κάτω από το 20% της παραγωγής τους.

Η ιστορία λέει ότι μετά την αρχική ανάκαμψη η Νέα Οικονομική Πολιτική απέτυχε (1927-28), γιατί τα κρατικοποιημένα εργοστάσια δεν μπόρεσαν να συμβαδίσουν με τον επανα-ιδιωτικοποιημένο αγροτικό τομέα. Ήρθε στη συνέχεια ο Στάλιν, η κολεκτιβοποίηση, η εξόντωση των κουλάκων (και πολλών άλλων), η πείνα, ο λιμός, οι δολοφονίες και οι διώξεις με εκατομμύρια θύματα.

Για να συγκρίνουμε τα μεγάλα και τρομακτικά με τα μικρά και τραγελαφικά, η αποτυχία της «Νέας Οικονομικής Πολιτικής» του  ΣΥΡΙΖΑ, που επιδιώκουν οι «ρεφορμιστές» τύπου Πιτσιόρλα, που μιλούν περί «ΣΥΡΙΖΑ της αγοράς», είναι κι αυτή προδιαγεγραμμένη από την -με σταλινική αποφασιστικότητα- φορολογική εξόντωση της μεσαίας τάξης που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η καρδιά του κόμματος παραμένει πιστή στην μήτρα του κομμουνισμού, απ’ όπου ξεπήδησαν τα «αριστερά κινήματα» του κ. Κοντονή.

Εξ ου και τον υπερασπίζονται με τόσο πάθος

Είμαστε αριστεροί λένε και γεμίζει το στόμα τους.

Αυτό άλλωστε επικαλούνται κι ως μόνη ικανή και αναγκαία δικαιολογία για τα ψέματα και τις απάτες τους.

*Ο κ. Θόδωρος Σκυλακάκης είναι πρόεδρος της Δράσης.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

 1. Ναι.για να πληρωνει τους εν δυναμει ψηφοφορους του.οι μισοι οσο εχουν θα πληρωνουν τους αλους μισους.επομενο σταδιο,ολοι ιδιοι,σκλαβοι του κρατους και των μονημων ανωτερων υπαληλων του,μια γευση της αυταρχικοτητας τους εχουμε παρει,φανταστειτε τι θα γινει οταν γινουν παντοδυναμοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΗΤΑΝΕ ΣΤΡΑΒΟ ΤΟ ΚΟΥΤΣΟΥΡΟ ΤΟΦΑΓΕ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ...,ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟΝ 15ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΗΘΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΑ ΘΑΥΜΑ ΓΙΑΤΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΟ ΝΤΟΥΚΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΑ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟ ΜΠΟΡΕΙ.!!!!
  Η απελευθέρωση της χώρας από χρέος και ευρώ σε 15 βήματα - Ένας συνοπτικός οδηγός.

  Η συζήτηση γύρω από τη μετάβαση στο εθνικό νόμισμα, μπροστά στα αδιέξοδα που δημιούργησε το καθεστώς κατοχής φουντώνει. Πολλοί έρχονται να συμμερισθούν την αναγκαιότητα της μετάβασης σε εθνικό νόμισμα, αλλά ομιλούν χωρίς να έχουν ολοκληρωμένη αντίληψη γι’ αυτό, με συνέπεια η σύγχυση και η παραπληροφόρηση να επικρατούν.

  Πρέπει να τονιστεί, ότι ολόκληρη η διαδικασία είναι ενιαία και αδιαίρετη. Δεν μπορεί να γίνουν κάποια από τα παρακάτω βήματα και άλλα να παραμεληθούν. Διότι τότε, τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε θα είναι μεγάλα και απρόβλεπτα.

  Εννοείται, ότι το εγχείρημα πρέπει να το αναλάβει εξ αρχής και να το διεκπεραιώσει μια νέα δημοκρατική και πατριωτική κυβέρνηση, τα στελέχη της οποίας οφείλουν, να πιστεύουν ακράδαντα στο εγχείρημα και να γνωρίζουν στη λεπτομέρειά του κάθε του τεχνική πτυχή.

  Έτσι το σημερινό πολιτικό προσωπικό και όλα τα άλλα στελέχη που με ψεύτικη επιστημονικοφάνεια υπηρέτησαν και υπηρετούν το κατοχικό καθεστώς, ούτε θέλουν, ούτε γνωρίζουν το πως, ούτε μπορούν. Συνεπώς, είναι αδύνατο να περιμένουμε απ’ αυτούς το οτιδήποτε κι εναπόκειται σε δυνάμεις όπως το ΕΠΑΜ, που διαθέτουν τη βούληση, τη γνώση και την εμπειρία να το αναλάβουν, και στον κόσμο να υποστηρίξει αυτή την επιλογή.

  Παρακάτω παρουσιάζονται συνοπτικά τα 15 βήματα μιας πολιτικής απελευθέρωσης με σκοπό την αποκατάσταση της Εθνικής Κυριαρχίας, της Δημοκρατίας, την ανάταξη της οικονομίας και την ευημερία για την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

  Αυτά είναι:
  • 1. Η καταγγελία του χρέους και η οριστική παύση αποπληρωμής του.
  • 2. Ακύρωση όλου του μνημονιακού θεσμικού πλαισίου που άλλαξε το νομικοπολιτικό καθεστώς της χώρας και επέβαλε την κατοχή.
  • 3 Η αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη
  • 4. Η καθιέρωση εθνικού κρατικού νομίσματος.
  • 5. Η εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδας.
  • 6. Η επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων.
  • 7. Η εκκαθάριση σε καθεστώς λειτουργίας των «συστημικών» τραπεζών.
  • 8. Η εξασφάλιση της ομαλότητας των συναλλαγών στη μεταβατική περίοδο.
  • 9. Η εξασφάλιση της επάρκειας των αγαθών.
  • 10. Η προστασία και ο έλεγχος της αγοράς και των τιμών των προϊόντων.
  • 11. Η άμεση αποκατάσταση των εισοδημάτων.
  • 12. Η «σεισάχθεια» των εσωτερικών χρεών των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων.
  • 13. Η αποκατάσταση της Δικαιοσύνης.
  • 14. Ο έλεγχος των στρατηγικών τομέων της οικονομίας και των αντίστοιχων επιχειρήσεων.
  • 15. Η Συντακτική Εθνοσυνέλευση και το νέο Σύνταγμα

  Η δικαιοσύνη μαζί με την αποκατάσταση των εισοδημάτων, τη Σεισάχθεια των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία, και τη διαγραφή των χρεών προς τις τράπεζες των πολιτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η αποφασιστική υποβοήθηση της ανάκαμψης της εσωτερικής παραγωγής, η εγγύηση των καταθέσεων, η άμεση ενίσχυση των θεσμών δημόσιας υγείας και κοινωνικής πρόνοιας κτλ., ο ανασχεδιασμός σε προοδευτική βάση της Παιδείας, θα δημιουργήσουν πολύ ευνοϊκό κλίμα και θα οδηγήσουν ολοένα και περισσότερους πολίτες στην υπεράσπιση συνολικά του εγχειρήματος, εμπεδώνοντας τη βεβαιότητα για την επιτυχία του.

  Όλα αυτά μαζί τα μέτρα - όπως εκτέθηκαν παραπάνω - και η άμεση εφαρμογή τους θα οδηγήσουν επίσης, στη δημιουργία του αρραγούς εκείνου εσωτερικού μετώπου, που είναι αναγκαίο για την κατακόρυφη ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας καθιστώντας κάθε εγχείρημα εξωτερικής επέμβασης με χρήση των εθνικών μας θεμάτων και την απειλή της Τουρκίας, δύσκολη και πολύ ακριβή υπόθεση για τους διοργανωτές μιας τέτοιας μεθόδευσης σε βάρος της πατρίδας μας.
  Ε.ΠΑ.Μ. : Τα 15 άμεσα βήματα για την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ της χώρας
  https://www.youtube.com/watch?v=hxoEvF1jxUM

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΟΥΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΑΠΛΑ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΚΟΜΠΛΕΞ ΣΤΗΝ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΟΣΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΑΞΕΣΤΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΕΙΝΑΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ολα αυτα που λες συν εθνος,εργασια,εργατικοτητα,πρωτογενης παραγωγη,πειθαρχια,αξιοκρατια,κουραση,ολοι μαζι,στρατος δυνατος,ολιγαρκεια,απλοτητα,στηριγμα στα απαραιτητα μονο,μπορει να τα πραξει μονο η χρυση αυγη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μολις καταλαβουν το λουρι της κρεμαλας οτι χαιδευει τον λαιμο τους και το εχουν καταλαβει μερικοι,τοτε θα αλλαξουν ροτα!
  Και η αλλαγη αυτη τεινει να ολοκληρωθει!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΕΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ -ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ-ΟΤΙ Ο ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ "ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ" ΕΝΝΟΕΙ ΕΣΑΣ.
  δηλαδη όποιος εχει ενα τογιοτα κορολα , ενα διαμερισμα και δυο μισθους ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ !!!!
  Ειστε φτωχοι ! Μεσαια ταξη λεμε αυτους που εχουν εισοδηματα πάνω απο 150000 και κάτω απο 1.000.000 - εισοδηματιες , μεγαλοβιοτεχνες - μεγαλέμποροι και εργοστασιάρχες...
  ΟΤΙ κάποιος φανταζει στα ματια του μεσαιος θα πρεπει να το ξανασκεφτει....γιατί ο μονος που ξερει γιατι μιλάει εδω μεσα ειναι ο σκυλακάκης...

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]