Δολοφονία Μ. Ζαφειρόπουλου: Τα τελευταία λόγια του αδικοχαμένου δικηγόρου πριν τον πυροβολήσουν

Τα τελευταία λόγια του αδικοχαμένου δικηγόρου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, προς τους δολοφόνους του ήταν τα εξής:
«Παιδιά, δικηγόροι είμαστε. Τη δουλειά μας κάνουμε. Μη μας πειράξετε. Έχουμε παιδιά…» σε μια ύστατη, αλλά ανεπιτυχή, προσπάθεια να τους πείσει να μην τον πυροβολήσουν.

«Όχι. Πρέπει να φύγει το μήνυμα», ήταν η απάντηση τους ενός εξ αυτών προς τον γνωστό δικηγόρο, ο οποίος έπεσε τελικά νεκρός από τις σφαίρες τους, τον Οκτώβριο του 2017 μέσα στο γραφείο του επί της οδού Ασκληπιού.

Την παραπάνω στιχομυθία μετέφερε στο δικαστήριο η σύζυγος του αδικοχαμένου ποινικολόγου, Βικτωρία Γριμάνη, καταθέτοντας στη δίκη για τη δολοφονία του άντρα της, η οποία συνεχίστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Η κυρία Γριμάνη ήταν η πρώτη μάρτυρας που κατέθεσε στο δικαστήριο και ακολουθήσουν οι καταθέσεις και άλλων μελών της οικογένειας του θύματος. Κοινός τόπος των καταθέσεων που έδωσαν οι συγγενείς του Μιχ. Ζαφειρόπουλου, ήταν πως η δολοφονία του συνδέεται με τις εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις που έχει στη Δικαιοσύνη ο Αριστείδης Φλώρος.

Όπως κατέθεσαν οι μάρτυρες συγγενείς του ποινικολόγου, ο δικηγόρος είχε εκπροσωπήσει τον Αρ. Φλώρο τόσο στην υπόθεση της Energa – Hellas Power όσο και στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου. Μάλιστα, τόνισαν πως ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος είχε παρασταθεί ως δικηγόρος και για λογαριασμό του πατέρα του, Αχιλλέα Φλώρου, στη δίκη για την υπόθεση της Energa – Hellas Power.

Ακόμη, στην κατάθεσή της η σύζυγος του δικηγόρου ανέφερε πως ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος δεν είχε δεχθεί στο παρελθόν απειλές για τη ζωή του. Ωστόσο, η ίδια επισήμανε πως το προηγούμενο βράδυ της δολοφονίας του, είχε παρατηρήσει ύποπτη κινητικότητα έξω από το σπίτι τους.

Η μάρτυρας ανέφερε πως είδε ένα μαύρο σταθμευμένο αυτοκίνητο το οποίο διαπίστωσε αργότερα πως ήταν το ίδιο που παρακολουθούσε και το γραφείο του άντρα της.

Πρόκληση από τους κατηγορούμενους

Με την έναρξη της σημερινής διαδικασία οι κατηγορούμενοι της υπόθεσης εμφανίστηκαν ιδιαίτερα προκλητικοί απέναντι στους συνηγόρους πολιτικής αγωγής και απέναντι στην οικογένεια του θύματος.

Συγκεκριμένα, με την έναρξη της δίκης ο Μικέλα Καστριότ που σύμφωνα με την κατηγορία είναι ο φυσικός αυτουργός στη δολοφονία του Μιχ. Ζαφειρόπουλου, διαμαρτυρήθηκε για εξάντληση λόγω της μακράς κράτησης του στη ΓΑΔΑ και για αυτό το λόγο ζήτησε διακοπή της δίκης.

Το αίτημά του απορρίφθηκε από το δικαστήριο και τότε εκείνος και οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι αποχώρησαν από τη δικαστική αίθουσα, βρίζοντας χυδαία τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής και μιλώντας υποτιμητικά για την οικογένεια του Μιχ. Ζαφειρόπουλου.

Μετά από όλα αυτά οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής ζήτησαν τη μεταφορά της δίκης σε άλλη μεγαλύτερη αίθουσα ώστε να έχουν απόσταση από το εδώλιο των κατηγορουμένων. Τέτοια αίθουσα όμως δεν μπορούσε να βρεθεί και η δίκη διακόπηκε για τις 15 Φεβρουαρίου. Να σημειωθεί πως την σημερινή ακροαματική διαδικασία παρακολούθησε και ο Αριστείδης Φλώρος ο οποίος μετήχθη από τη φυλακή.

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως ο 34χρονος Μικέλα Κάστριοτ είχε μαχαιρώσει πρόσφατα μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού το συγκρατούμενό του Άλμπερτ Μπάκο που φέρεται ως ένας εκ των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου.

loading...