ΣΥΡΙΖΑ: Προχωράμε για γάμο ομοφυλοφίλων και τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια

Την θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου των ομοφυλοφίλων και το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών στην τεκνοθεσία ζητά από την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.


Τα συγκεκριμένα θέματα αναφέρονται ρητά στο κείμενο της πολιτικής απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε στις 28 και 29 Ιουλίου αναφορικά με τη διεθνή οικονομική και πολιτική συγκυρία, τους άξονες του πολιτικού σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη περίοδο και τη στρατηγική πολιτική μακράς πνοής του κόμματος.

Το κείμενο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα αναφέρει συγκεκριμένα ότι είναι πλέον «ώριμο να προχωρήσουμε και σε τομές όπως ο πολιτικός γάμος των ομοφυλοφίλων και το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών στην τεκνοθεσία».

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις στην υλοποίηση της πολιτικής του στην Παιδεία καθώς όπως αναφέρει τα ζητήματα αυτά δεν εμπίπτουν στον έλεγχο των δανειστών.

Συγκεκριμένα μιλά για την απέχθεια των θεσμών, ακόμη και στο κατώτερο τεχνικό επίπεδο, να διαθέτει μια αριστερή κυβέρνηση ευελιξία κινήσεων. «Η μείωση του βαθμού επιτήρησης δεν μπορεί να περιμένει το τέλος των μνημονίων. Ιδιαίτερα αυτή η προσπάθεια πρέπει να συμπεριλαμβάνει την Παιδεία, όπου η επιτήρηση είναι εκτός των συμφωνηθέντων του μνημονίου» αναφέρει συγκεκριμένα.

Σε άλλο σημείο επισημαίνει ότι «στο χώρο της παιδείας επιβάλλεται να υλοποιηθεί η μεταρρύθμιση σε όλες τις βαθμίδες. Μετά τις αλλαγές στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση τη γενίκευση του ολοήμερου σχολείου και τις πολλές παρεμβάσεις στο τομέα της Ειδικής Αγωγής, η έμφαση πρέπει να δοθεί στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση».

Με το μακροσκελέστατο κείμενο που ξεπερνά τις 4.500 λέξεις τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συντηρούν επίσης και την κόντρα της κυβέρνησης με τη Δικαιοσύνη καθώς αναφέρουν εμμέσως πλην σαφώς ότι στους κόλπους της υπάρχουν δικαστές που εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες και δεν επιθυμούν την πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Πιο συγκεκριμένα στο συγκεκριμένο κεφάλαιο για τη διαφορά και τη διαπλοκή αναφέρει ότι… «είναι γεγονός ότι κύκλοι της Ελληνικής Δικαιοσύνης, φαίνεται να δημιουργούν την υπόνοια ότι μπορεί να λειτουργούν στη βάση πολιτικών σκοπιμοτήτων». και προσθέτουν: «Είναι επομένως αναγκαίο από τη δική μας μεριά να συζητήσουμε σε βάθος την νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στις σχέσεις μεταξύ των εξουσιών και να εκπονήσουμε μια πολιτική στρατηγική για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης. Δεν πρέπει όμως να τηρούμε ίσες αποστάσεις. Η δικαιοσύνη θα πρέπει λειτουργεί με όρους που να μην δημιουργούν ούτε καν την υπόνοια ότι νομοθετεί».

Όσον αφορά τα γενικότερα πολιτικά ζητήματα η πολιτική απόφαση σημειώνει ότι η ευρωπαϊκή Αριστερά πρέπει να σταματήσει να «εξαντλείται στην παρακολούθηση των εξελίξεων και των αντιπαραθέσεων» και να συγκροτήσει μια ενιαία πολιτική πλατφόρμα με την οποία θα αντιπαρατεθεί στο σχέδιο για την Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων που προτείνεται από τις ισχυρές δυνάμεις του ευρωπαϊκού κέντρου (Γερμανία, Ολλανδία κά).

Το θέμα της β’ αξιολόγησης τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το ξεπερνούν σε μια μόνο παράγραφο στην οποία επισημαίνουν πως «το πρόσημο της είναι τελικά θετικό με επιτυχίες, αλλά και αναγκαίους συμβιβασμούς». «Οι νίκες που πετύχαμε σε μια σειρά από θέματα, ήρθε μέσα από τη μάχη επιχειρημάτων στο τεχνικό επίπεδο, αλλά και επειδή καταφέραμε να καταστήσουμε τα μεγάλα επίδικα της διαπραγμάτευσης κεντρικά πολιτικά διακυβεύματα της ίδιας της Ευρώπης» αναφέρουν επίσης.

Τέλος όσον αφορά τη ΝΔ αναφέρουν ότι μετά το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο. «Με τις καταγγελίες για δήθεν παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, μέχρι τις επιχειρήσεις προβοκάτσιας για τους συμβασιούχους η ΝΔ προσπαθεί ανεπιτυχώς να συντηρήσει μια δήθεν εικόνα πολιτικής αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης χωρίς ωστόσο επιτυχία» επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Για το ΠΑΣΟΚ σημειώνεται ότι είναι σε «στρατηγική σύμπλευση με τη ΝΔ» ενώ για τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στην Πολιτική Απόφαση ότι «πρέπει να συζητηθούν ξεχωριστά σε μια ειδική συνεδρίαση της ΚΕ τα εξής: Τα οικονομικά του κόμματος. Η ιδεολογική δουλειά του κόμματος, συμπεριλαμβάνοντας το ρόλο του Ινστιτούτου Πουλαντζά και την εκπαίδευση των στελεχών, η λειτουργία της επιτροπής δεοντολογίας, τα ΜΜΕ».
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

 1. ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΨΗΦΟΥΣ ΟΙ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ,ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΕΞΩΡΑΪΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΑΝΩΜΑΛΙΑ..!..ΑΛΕΞΗ,ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΟΦΙΛΩΝ..!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 2. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΑΛΙΝΙΚΗ ΠΟΡΝΗ, ΑΛΗΤΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΟΦΙΛΕ !

  ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ Κ Α Τ Α Σ Χ Ε Σ Η Π Α Ι Δ Ι Ω Ν , ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΕΤΣΙ ΣΤΑΛΙΝΙΚΗ ΠΟΡΝΗ ?

  ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΓΑΜΩΝ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ, ΘΑ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΟΥΣΤΑΚΑΛΗ, ΤΟΥΡΚΟ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΙΝ ??

  ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ΝΙΚΕΣ ΜΙΛΑΣ ΟΤΙ ΠΕΤΥΧΕΣ ΡΕ ΣΤΑΛΙΝΙΚΗ ΠΟΡΝΗ ? ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΜΙΛΑΣ, ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΣ ?

  ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΟΥ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΡΦΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ, ΕΤΣΙ ΣΤΑΛΙΝΙΚΕ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ?

  Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΟΤΑΝ ΕΚΔΙΔΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΩΣ : " ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟΝ " ΤΟΤΕ, Ν Ο Μ Ο Θ Ε Τ Ε Ι !

  ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΣΤΑΛΙΝΙΚΗ ΠΟΡΝΗ ?

  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΒΡΩΜΟ-ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΟΥ, ΘΑ ΚΛΕΨΕΙΣ ΑΠΟ ΜΙΣΘΟΥΣ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΤΣΕΠΩΣΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ, ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ....

  Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΜΩΣ, ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ : ΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΚΙ' ΕΣΥ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ 400 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΙ ?? ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ?

  ΤΣΙΠΡΑ, ΣΤΑΛΙΝΙΚΗ ΠΟΡΝΗ, ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΥΡΗ.

  ΗΔΗ Η ΦΑΤΣΑ ΣΟΥ, ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ ΣΟΥ... ΑΣΕ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙΣ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΟ ΓΕΡΟΣ, ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΘΡΟΝΙΑΣΤΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ
  ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ.

  ΠΑΛΙΟ- ΑΝΩΜΑΛΗ ΣΤΑΛΙΝΙΚΗ ΠΟΡΝΗ ΤΣΙΠΡΑ ....

  ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]