Εμφύλιος στην Αρμενία – Μαχητικά πετούν πάνω από το πλήθος – Πασινιάν: ”Να παραιτηθεί ο Α/ΓΕΣ!”





Ανδρέας Μουτζουρούλιας – 

 Ο Πασινιάν καλεί τον αρχηγό του γενικού επιτελείου στρατού να παραιτηθεί  

Την οικειοθελή αποχώρηση του αρχηγού του γενικού επιτελείου στρατού, ζητά ο πρωθυπουργός της Αρμενίας.

Πασινιάν: Ο στρατός δεν μπορεί να εμπλέκεται στην πολιτική  

 

«Ο στρατός δεν μπορεί να συμμετάσχει σε πολιτικές διαδικασίες. Ο στρατός πρέπει να υπακούει στον λαό και στις αρχές που εκλέχτηκαν από τον λαό», δήλωσε ο Πασιανάν σε συγκέντρωση στο Ερεβάν.

Η απόλυτη ”κόλαση” εξελίσσεται αυτή την στιγμή στην Αρμενία, όπως σας ανέφερε νωρίτερα το Πενταπόσταγμα, καθώς ο Πρωθυπουργός της χώρας κατήγγειλε ότι εκτυλίσσεται πραξικόπημα!   

Αυτή την στιγμή πετούν μαχητικά πάνω το πλήθος, ενώ ταυτόχρονα, η Ρωσία δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση, με την Τουρκία και αυτό είναι το παράλογο, ίσως και όχι βέβαια, να στηρίζει τον Πασινιάν! 

Κρεμλίνο: Παρακολουθούμε με ανησυχία την κατάσταση στην Αρμενία  

 

Το Κρεμλίνο, σε σχόλιο του για την κρίση στην Αρμενία, τόνισε πως παρακολουθεί τις εξελίξεις με ανησυχία.

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην Αρμενία με ανησυχία. Θεωρούμε πως πρόκειται για μία αποκλειστικά εσωτερική υπόθεση της Αρμενίας, την οποία θεωρούμε στενό και σημαντικό σύμμαχό μας στον Καύκασο».  

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Πρόκειται για εσωτερική υπόθεση της χώρας 

«Εσωτερική υπόθεση της χώρας» χαρακτηρίζει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, την κατάσταση που εκτυλίσσεται στην Αρμενία.    

Κόμμα της αντιπολίτευσης καλεί τον Πασινιάν σε παραίτηση 

Το κόμμα της αντιπολίτευσης Prosperous καλεί τον Πασινιάν να παραιτηθεί από τον πρωθυπουργικό θώκο.

«Η δήλωση των ενόπλων δυνάμεων, που καλεί σε συνασπισμό με τους πολίτες αλλάζει το παιχνίδι. Καλούμε τον Νικόλ Πασινιάν να μην πάει προς τον εμφύλιο πόλεμο, να μην χύσει αίμα Αρμένιων μέσα στη χώρα, να μην σπείρει τη διχόνοια. Ο Νικόλ Πασινιάν έχει την τελευταία ευκαιρία να να παραιτηθεί πολιτικά χωρίς κραδασμούς». 

Το παρασκήνιο

 

Ο Νικόλ Πασινιάν βρίσκεται εδώ εβδομάδες υπό την πίεση της αντιπολίτευσης που ζητεί την παραίτησή του, μετά την ήττα στην ένοπλη σύρραξη του φθινοπώρου με το Αζερμπαϊτζάν.

Τότε, αντιμέτωπος με τον κίνδυνο ολικής ήττας, ο πρωθυπουργός είχε αποδεχθεί, με την υποστήριξη του στρατού και του γενικού επιτελείου, τους όρους κατάπαυσης του πυρός που διαπραγματεύθηκε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και σήμαινε σημαντική απώλεια εδαφών για την Αρμενία.

Η ήττα εξελήφθη ως εθνική ταπείνωση και έκτοτε η αντιπολίτευση επιδιώκει την παραίτηση του Πασινιάν, ο οποίος διαβεβαίωνε μέχρι το τέλος της σύρραξης, η οποία διήρκεσε από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Νοέμβριο 2020, ότι οι αρμενικές δυνάμεις είχαν το πλεονέκτημα. 

loading...