Ομαλά εξελίσσεται η φιλοξενία προσφύγων και στα Χανιά

Συνάντηση Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα, με τον εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε., Philippe Leclerc

Συνάντηση με τον εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για το θέμα των Προσφύγων στην Ελλάδα, Philippe Leclerc, είχε σήμερα, Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017, ο Δήμαρχος Χανίων και Αντιπρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.), Τάσος Βάμβουκας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, η οποία αφορούσε την πορεία του Προγράμματος Στέγασης Αιτούντων Άσυλο, που υλοποιείται από την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε., με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο κ. Βάμβουκας και ο κ. Leclerc εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το ζήτημα της φιλοξενίας μεταναστών στην Κρήτη.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων επεσήμανε μεταξύ άλλων: “Όλοι θυμόμαστε τις αντιδράσεις, που υπήρχαν όταν ξεκίνησε η συζήτηση για τη φιλοξενία μικρού αριθμού προσφύγων στην Κρήτη. Τότε να θυμίσω ότι μαζί με τον Δήμαρχο Ηρακλείου πήραμε ένα μεγάλο βάρος κόντρα στις ηχηρές φωνές της ξενοφοβίας φορέων και μεμονωμένων πολιτών, να υπερασπιστούμε την τιμή και την καλή φήμη της Κρήτης, ως ενός τόπου, που συμμετέχει στα προβλήματα της χώρας και τηρεί τις παραδόσεις της φιλοξενίας και της ανθρωπιάς, που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας.Τότε με έμφαση είχα υποστηρίξει ότι η υπόθεση των προσφύγων είναι θέμα σωστής διαχείρισης, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες και πλέον με ικανοποίηση βλέπω ότι αυτό επιβεβαιώνεται, μέσω της συνεργασίας μας με την ύπατη αρμοστεία του Ο.Η.Ε. Η αποφυγή της γκετοποίησης με τη φιλοξενία των προσφύγων σε διαμερίσματα προκαλεί μηδενικά προβλήματα και έχει θετικά αποτελέσματα στις τοπικές κοινωνίες.

Δεν υπάρχει καλύτερη επιβεβαίωση για την ορθότητα αυτής της πολιτικής από το γεγονός ότι πρόσωπα και φορείς, που είχαν δείξει αντίθεση τότε, σήμερα είτε δεν εκφράζονται πλέον με τον ίδιο τρόπο είτε συμμετέχουν ακόμα και στη διαδικασία φιλοξενίας”.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για το θέμα των Προσφύγων στην Ελλάδα, Philippe Leclerc, τόνισε ότι ο Δήμος Χανίων, όπως και ο Δήμος Ηρακλείου, από την αρχή έδειξαν μεγάλη ανταπόκριση, ενεργώντας πρωτοποριακά, ώστε η Κρήτη να πάρει μέρος στο πρόγραμμα αλληλεγγύης, που συμμετέχει η χώρα μας. “Χαιρόμαστε για την προσπάθεια, που έχει καταβληθεί από τους δύο Δήμους, καθώς η Κρήτη έδειξε την παραδοσιακή της φιλοξενία, αναλαμβάνοντας το κομμάτι, που της αναλογεί στην κοινή μας προσπάθεια”, ανέφερε ο κ. Leclerc.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Χανίων, παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελευθερία Αλιφιεράκη, o Πρόεδρος και ο Δ/ντής της Σύμπραξης Φορέων Χανίων για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση, Γιάννης Παυλάκης και Ηρακλής Δρακάκης, αντίστοιχα.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

 1. Η ΚΡΗΤΗ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ Α ΤΙΣΤΟΙΧΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΛΑΘΡΟ ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΕΠΙ ΨΩΦΟΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΕΝΤΟΠΛΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ.Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ Η ΠΑΣΟΚΟΝΕΑΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ.ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟ 1974 ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΔΥΟΜΙΣΥ ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ.ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ.ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΛΑΜΟΛΑΓΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΜΗ ΔΕΧΟΜΕΝΟΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΝΘΗΚΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.ΓΙΑΤΙ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΣΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ?ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΠΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΛΛΩΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΛΙΒΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ.ΑΥΤΗ Η ΜΑΝΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΔΙΩΞΑΜΕ ΩΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΧΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ.ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ.ΕΛΛΑΔΑ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ,ΠΙΟ ΓΛΥΚΕΙΑ,ΠΙΟ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΛΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΣΟΥ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. προσφυγες απο που?
  εχουμε κανεναν εκτεταμενο πολεμο καπου και δεν το ξερουμε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΑΦΟΥ ΣΤΟΝ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗ ΕΣΦΑΞΑΣΙ 25 ΚΟΥΡΑΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΑΝΕ ''ΟΦΤΟ''!!
  Η ΛΥΡΑ ΒΑΡΑΓΕ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΤΑ ΚΟΠΕΛΙΑ ΧΟΡΕΥΑΣΙ ΠΕΝΤΟΖΑΛΙ ΜΕ ΜΠΟΣΤΑΡΗ ΤΟΝ ΠΟΛΑΚΙ ΚΑΙ ΡΙΧΝΑΣΙ ΚΑΙ ΜΠΙΣΤΟΛΙΔΙΑ!! ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΗΤΑΝ Η ΧΑΡΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΣΘΗΣΑΝ ΑΠΑ ΣΤΙΣ ΒΡΑΚΕΣ ΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ !! ΑΛΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΜΩΡΕ ΚΟΠΕΛΙΑ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αυτο το κολ.νησι αν δεν ειχε προσαρτηθει στον κορμο θα ειχαμε αποφυγει πολλα δεινα και καταστροφες απο τους ελεηνους πολιτικους της και τους γλυφοκοληδες ψηφοφορους της.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΒΡΩΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΑΠΙΛΑ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΑ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ. ΠΟΡΔΑΔΕΣ ΚΛΑΠΑΡΧΙΔΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΥΠΟΥΛΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΚΑΘΕ ΠΟΥΤΣΑ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΣ ΔΕΙΛΟΣ ΑΠΟ 2 ΚΑΙ 3 ΚΟΥΜΠΟΥΡΙΑ Ο ΚΑΘΕ ΜΑΛΑΚΑΣ. ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΟΙ ΜΑΣΤΟΥΡΩΜΕΝΟΙ ΔΗΘΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΟΠΛΑ ΣΚΑΤΑ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΩΝ ΜΑΝΑΔΩΝ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΝ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΑΘΩΟΥΣ ΧΩΡΙΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΜΠΑΛΟΘΙΕΣ ΠΛΙΟΜΑΛΑΚΕΣ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΛΑΝΙΑΡΗΔΕΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]