Καταγγέλλουν Συριζαία ότι «πέταξε την εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια»

Απίστευτες επιστολές εργαζομένων προς το Μαξίμου - Η διευθύνουσα σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ Ελένη Γιαννακοπούλου απολύει, βρίζει και τράβηξε τον σταυρό από τον λαιμό υφισταμένης της παραμονές Δεκαπενταύγουστου - Κατηγορείται και για bullying κατά εργαζομένων- Η ίδια αρνείται τις κατηγορίες και μιλά για στοχοποίηση

Με τη δυσφορία που κατά καιρούς εκφράζει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα για την παρουσία θρησκευτικών συμβόλων στα δημόσια κτίρια ήταν προφανές ότι αργά ή γρήγορα θα εμφανίζονταν και κρούσματα όπως αυτό που αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ».

Διευθύνουσα σύμβουλος κρατικού οργανισμού, που εποπτεύεται μάλιστα από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατηγορείται από υπαλλήλους της υπηρεσίας στην οποία προΐσταται ότι τους υποχρέωσε να βγάλουν θρησκευτικές εικόνες από τα γραφεία τους, αλλά και τα σταυρουδάκια από τον λαιμό τους, προκαλώντας τεράστια αναστάτωση, αλλά και τις επίσημες καταγγελίες των εργαζομένων, τις οποίες ωστόσο η ίδια αρνείται μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε. Tο ζήτημα είναι ιδιαιτέρως σοβαρό και κινδυνεύει να λάβει μορφή επιδημίας στο Δημόσιο από προϊσταμένους δημοσίων υπηρεσιών που θεωρούν ότι πρέπει να ξεκινήσουν «διωγμούς» έναντι των υπαλλήλων που θέλουν να εργάζονται έχοντας ένα εικόνισμα στο γραφείο τους.

Η καταγγελία που αποκαλύπτει σήμερα το «Θέμα» είναι έγγραφη και επίσημη και έχει φτάσει ως το γραφείο του πρωθυπουργού. Εργαζόμενοι στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) κατήγγειλαν στο υπουργείο Παιδείας και σε όλους τους συναρμόδιους φορείς ότι η νέα διευθύνουσα σύμβουλος Ελένη Γιαννακοπούλου έχει ξεκινήσει διωγμούς εναντίον όσων φορούν ή έχουν στους χώρους της εργασίας τους χριστιανικά σύμβολα απαιτώντας την απομάκρυνσή τους.

Τα κείμενα των καταγγελιών σοκάρουν. Η διευθύνουσα του ΕΟΠΠΕΠ κατηγορείται ότι παραμονές Δεκαπενταύγουστου πέταξε εικόνες της Παναγίας στο καλάθι των αχρήστων, ενώ προσπάθησε να αφαιρέσει σταυρό από τον λαιμό υπαλλήλου της ρωτώντας τη: «Θα σε σώσει αυτό που φοράς στο λαιμό σου;». Εφτασε μάλιστα στο σημείο να αποκαλέσει «παπαριές» τις θρησκευτικές εικόνες να και ζητάει από το προσωπικό του Οργανισμού να αποχωριστεί τα θρησκευτικά σύμβολα που έχει εντός του εργασιακού χώρου. Η ίδια, πάντως, όλα αυτά τα αρνείται. Μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» κάνει λόγο για ψευδείς κατηγορίες εκ μέρους μερίδας εργαζομένων που έχουν ως στόχο να απαξιώσουν το έργο της που αφορά στην προσπάθεια διοικητικού εξορθολογισμού και οικονομικής βιωσιμότητας του Οργανισμού.

To χρονικόΤετάρτη, 9 Αυγούστου. H διευθύνουσα σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ, Οργανισμού που υπάγεται στο υπουργείο Παιδείας, Ελένη Γιαννακοπούλου εκδίδει την απόφασή της για μετακίνηση και του γραφείου της προϊσταμένης Διεύθυνσης Διοικητικών και Οικονομικών υπηρεσιών από τον 2ο όροφο του κτιρίου στο ισόγειο, όπως όριζε η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού που είχε ληφθεί στις 27/7.

Η διευθύνουσα σύμβουλος μετακινεί την προϊσταμένη χωρίς την μεταφορά του αρχείου της, όπως αναφέρεται στο περιεχόμενο της καταγγελίας της. Την επόμενη μέρα, Πέμπτη 10 Αυγούστου, η διευθύνουσα σύμβουλος επισκέπτεται το γραφείο Τμήματος/Διεύθυνσης Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών με σκοπό να επιληφθεί της μετακόμισης, όπως αναφέρει στην καταγγελία της η προϊσταμένη της εν λόγω Διεύθυνσης . Σύμφωνα πάντα με το περιεχόμενο της καταγγελίας, φτάνοντας στο γραφείο εργασίας της πρώην προϊσταμένης, η οποία βρισκόταν σε άδεια, άρχισε να ελέγχει τα έγγραφα που βρίσκονταν πάνω στο γραφείο.

«Θα σε σώσει ο σταυρός που φοράς;»Τα όσα ακολουθούν στο περιεχόμενο της καταγγελίας ακούγονται απίστευτα, αλλά διατυπώνονται επωνύμως και ενυπογράφως από δύο υπαλλήλους:«Τη στιγμή που διαπίστωσε την ύπαρξη της ιερής εικόνας της Παναγίας Θεοτόκου πάνω στο γραφείο της, την άρπαξε και την πέταξε σε καλάθι σκουπιδιών, λέγοντας ότι εδώ είναι υπηρεσία και δεν επιτρέπονται εικόνες στα γραφεία. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το μέρος μου και μόλις διαπίστωσε ότι φέρω σταυρό στο λαιμό μου φώναξε “τι είναι αυτά που φοράς”, άρπαξε τον σταυρό που φορούσα, ρωτώντας με aν νομίζω ότι θα με σώσει αυτό που φορώ. Συνεχίζοντας προχώρησε στο γραφείο εργασίας μου, λέγοντας να μαζέψω τις εικόνες από δω μέσα (τις οποίες αποκάλεσε “παπαριές”) αναφερόμενη στις μικρές εικόνες που έχω πάνω στο γραφείο εργασίας μου, ότι εδώ είναι υπηρεσία και δεν επιτρέπονται».

Σύμφωνα με την καταγγελία της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, η διευθύνουσα σύμβουλος την απείλησε ότι θα την οδηγήσει στο Δ.Σ. με το ερώτημα της απόλυσης χωρίς να εξηγήσει τον λόγο και ότι «μου το φυλά ως απάντηση στην έκπληξη που της έκανα, διότι της έστειλα έγγραφη διαμαρτυρία κατά της εντολής της να αφήσω τα καθήκοντα της προϊσταμένης και να μεταβώ στο ισόγειο για να αναπληρώνω την υπάλληλο πρωτοκόλλου (μολονότι υπήρχε άλλη κατάλληλη υπάλληλος), γεγονός που συνιστούσε δυσμενή μεταβολή των όρων εργασίας μου».

Και συνεχίζει στην καταγγελία της: «Αυτό που με συγκλόνισε βαθύτατα ήταν η στάση και η εντολή σχετικά με τις ιερές εικόνες και τα θρησκευτικά σύμβολα της ορθόδοξης χριστιανικής πίστης, καθόσον έπληξε το θρησκευτικό μου συναίσθημα. Από καμία διάταξη νόμου ή κανονισμού δεν υποχρεούμαι να αποκρύπτω στον χώρο της εργασίας μου ότι είμαι μέλος της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού, ούτε υποχρεούμαι να ανέχομαι μέσα στον χώρο της εργασίας μου την προσβολή ιερών αντικειμένων της Εκκλησίας όπου ανήκω. Εχω το δικαίωμα, όπως κάθε κάτοικος αυτής της χώρας ασχέτως θρησκεύματος, να φέρω πάνω μου θρησκευτικά σύμβολα της πίστης μου και να τα ’χω στη θέση εργασίας μου εφόσον δεν κωλύουν την εκτέλεση των υπηρεσιών μου (τέτοιο ζήτημα άλλωστε ουδείς προϊστάμενος μου έθεσε μέχρι σήμερα). Καμία επίσης ιεραρχική εξουσία δεν χορηγεί σε κανέναν προϊστάμενο το δικαίωμα να καταφέρεται με έργα ή λόγια εναντίον της θρησκευτικής πίστης, να προσβάλει ή να απαγορεύει θρησκευτικά σύμβολα- αντικείμενα που ανήκουν σε οποιονδήποτε εργαζόμενο του Οργανισμού».

«Με αφορμή το ανωτέρω εξαιρετικά οδυνηρό για μένα περιστατικό», καταλήγει στην καταγγελία της προς τον πρόεδρο του Δ.Σ του ΕΟΠΠΕΠ Βασίλη Δαγδιλέλη, τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, τον υφυπουργό Δημήτρη Μπαξεβανάκη και τον γενικό γραμματέα Θρησκευμάτων Γιώργο Καλαντζή, «ζητάω να μου απαντήσετε στην παρούσα αίτηση-αναφορά μου αν το Διοικητικό Συμβούλιο συμφωνεί με την εντολή της διευθύνουσας συμβούλου και αν απαγορεύει στους υπαλλήλους του Οργανισμού να φέρουν θρησκευτικά σύμβολα της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού, είτε πάνω τους είτε στο γραφείο εργασίας τους».

Η δεύτερη καταγγελίαΟπως ήταν επόμενο, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών ενημέρωσε την υπάλληλο από το γραφείο της οποίας φέρεται να πετάχτηκε η εικόνα της Παναγίας στον κάλαθο των αχρήστων. Η υπάλληλος με επιστολή της διαμαρτυρήθηκε προς τον πρόεδρο Βασίλη Δαγδιλέλη και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού δηλώνοντας «δικαιολογημένα θιγμένη από το περιστατικό αλλά και από την υπηρεσιακή αυτή εντολή, η οποία αμφισβητεί την θρησκευτική μου ελευθερία ως πολίτη και εργαζόμενης».

Στην επιστολή της με τίτλο «Υπηρεσιακή εντολή αφαίρεσης θρησκευτικών συμβόλων - αντικειμένων ιδιοκτησίας μου από τον χώρο εργασίας μου», αναφέρει επί λέξει: «Ενημερώθηκα από τη συνάδελφό μου στις 10.8.2017 καθώς τελώ σε κανονική άδεια, τόσο για τη ρίψη από τη διευθύνουσα σύμβουλο κ. Ελένη Γιαννακοπούλου στα σκουπίδια την εικόνα της Παναγίας που έχω τοποθετημένη στο γραφείο της εργασίας μου, όσο για την εντολή της διευθύνουσας συμβούλου να μην υπάρχουν ιερές εικόνες στα γραφεία μας, επειδή πρόκειται για δημόσιο οργανισμό. Αισθάνομαι την ανάγκη να εξηγήσω το αυτονόητο, ότι η ιερή εικόνα βρίσκεται πάνω στο γραφείο εργασίας μου, φυσικά δεν εμποδίζει την παροχή υπηρεσιών μου και να δηλώσω ότι αισθάνομαι δικαιολογημένα θιγμένη από το περιστατικό, αλλά και από την υπηρεσιακή αυτή εντολή, η οποία αμφισβητεί τη θρησκευτική μου ελευθερία ως πολίτη και εργαζόμενης».


«Με έχουν στοχοποιήσει»Το «ΘΕΜΑ» επικοινώνησε με την κυρία Γιαννακοπούλου ζητώντας την άποψή της σχετικά με τις καταγγελίες των εργαζόμενων του Οργανισμού. Η ίδια έκανε λόγο για «παραμύθια» των εργαζομένων και μας απέστειλε ηλεκτρονικά την επιστολή της προς τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. Υποστηρίζει ότι ουδέποτε απαγόρευσε στους εργαζόμενους να φέρουν στο σώμα τους ή να εκθέτουν στα γραφεία τους θρησκευτικά σύμβολα και ισχυρίζεται ότι έχει μπει στο στόχαστρο μεμονωμένων υπαλλήλων, οι οποίοι με τις ενέργειές τους αποσκοπούν στην ανακοπή μιας προσπάθειας διοικητικού ορθολογισμού και οικονομικής βιωσιμότητας του ΕΟΠΠΕΠ.

Ιδού το χαρακτηριστικό απόσπασμα από την επιστολή της που έστειλε και στο «ΘΕΜΑ»:
«Επιπλέον δηλώνω ότι δεν σχολίασα, ούτε απαγόρευσα σε οποιονδήποτε από τους υπαλλήλους του ΕΟΠΠΕΠ να φέρουν στο σώμα τους ή να εκθέτουν στον χώρο/γραφείο εργασίας τους θρησκευτικά σύμβολα και αυτονόητα σέβομαι απολύτως το δικαίωμα της θρησκευτικής τους έκφρασης με τους τρόπους που οι ίδιοι αντιλαμβάνονται. Είμαι απολύτως πεισμένη ότι η συγκεκριμένη επιστολή εντάσσεται σε μια σειρά ενεργειών μεμονωμένων υπαλλήλων, οι οποίες κλιμακώνονται καθημερινά (από τη δημοσιοποίηση καταγγελιών για επινοημένα συμβάντα και την επίδοση δικαστικών επιστολών, μέχρι την προσφυγή σε διοικητικά δικαστήρια) με στόχο την ανακοπή προσπάθειας διοικητικού εξορθολογισμού και οικονομικής βιωσιμότητας του ΕΟΠΠΕΠ, η οποία έχει δρομολογηθεί αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου, για την οποία ενημερώνω συστηματικά τον αρμόδιο, για την εποπτεία του Οργανισμού, υφυπουργό κ. Μπαξεβανάκη».

Η κυρία Γιαννακοπούλου ανέφερε ακόμα ότι το Δ.Σ. του ΕΟΠΠΕΠ απέρριψε τους ισχυρισμούς της καταγγέλλουσας υπαλλήλου ως αβάσιμους και ανυποστήρικτους στη συνεδρίασή του στις 24/8/2017 δεσμευόμενη να αποστείλει κι αυτή την απόφαση στην εφημερίδα μας μόλις καθαρογραφεί. Ωστόσο, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, η υπάλληλος που έκανε την καταγγελία δεν εκλήθη από το Δ.Σ ώστε να καταθέσει για το περιστατικό. Στελέχη του Οργανισμού με τα οποία επικοινωνήσαμε τόνισαν ότι το δικαίωμα της ακρόασης είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και δεν είναι σωστό να λαμβάνεται καμία απόφαση ερήμην του ατόμου που έκανε την αναφορά.

Σύζυγος γ.γ. του Μπαλτά


Η κυρία Γιαννακοπούλου υπήρξε μέλος της δημοτικής παράταξης «Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου» με αρχηγό νυν δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο. Η εν λόγω δημοτική παράταξη αποτέλεσε πόλο συσπείρωσης ενεργών πολιτών και σε αυτή συμμετείχαν ανένταχτοι αριστεροί, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του Σχεδίου Β και των Οικολόγων Πράσινων. Οπως αναφέρεται στο βιογραφικό της νυν διευθύνουσας συμβούλου του ΕΟΠΠΕΠ, η κυρία Γιαννακοπούλου σπούδασε Μαθηματικά στην Αθήνα, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι και διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Από το 1985 εργαζόταν στη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, ενώ παράλληλα ήταν καθηγήτρια και σύμβουλος στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Δραστηριοποιήθηκε πολιτικά ως φοιτήτρια στην ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος, αργότερα στο ΚΚΕ Εσωτερικού και στη συνέχεια στον Συνασπισμό, ενώ σήμερα είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο σύζυγός της Δημήτρης Χασάπης διετέλεσε γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας επί Αριστείδη Μπαλτά.

Πολύ σύντομα μετά την ανάληψη των καθηκόντων της διευθύνουσας συμβούλου και προτού καν συμπληρώσει τρεις μήνες στη θέση της, εργαζόμενοι αλλά και εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων-μελών του Δ.Σ. καταγγέλλουν ότι έχει διαμορφωθεί εν γένει αρνητικό και αντιπαραγωγικό εργασιακό κλίμα στον ΕΟΠΠΕΠ τόσο μεταξύ των εργαζομένων και της διοίκησης όσο και εντός του Δ.Σ., το οποίο αντίκειται στην εξυπηρέτηση των αναγκών του Οργανισμού και στη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του, ώστε να ανταποκρίνεται στους σκοπούς της σύστασης και της λειτουργίας του προς όφελος των πολιτών.

Εχει διαταραχθεί, λένε, η εργασιακή ειρήνη, καθώς η συμπεριφορά της νέας διευθύνουσας συμβούλου, σύμφωνα πάντα με καταγγελίες, οδήγησε υπαλλήλους του ΕΟΠΠΕΠ σε οικειοθελή παραίτηση από θέσεις ευθύνης (Νομική Υπηρεσία, Λογιστήριο και Διοικητικό Τμήμα), ενώ άλλοι εκφοβίζονται και τους ζητείται η παραίτησή τους. Στοχοποιούνται διαρκώς εργαζόμενοι οι οποίοι κατέχουν θέσεις ευθύνης, με στόχο την επαγγελματική και ψυχολογική εξόντωσή τους και εν συνεχεία την αντικατάστασή τους. Από τις αρχές Ιουλίου έχουν καθαιρεθεί μια προϊσταμένη και τρεις ακόμη προϊστάμενοι τμημάτων με ταυτόχρονη υποβάθμισή τους σε απλά στελέχη. Οι εργαζόμενοι που υπέστησαν τη βλαπτική υπηρεσιακή μεταβολή προσέφυγαν στο Διοικητικό Εφετείο, από το οποίο αναμένεται έκδοση απόφασης επί της αίτησης αναστολής της απόφασης της διευθύνουσας συμβούλου.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

19 σχόλια :

 1. Κόψε μάπα βγάλε συμπέρασμα, άλλο ένα Συριζέικο σκουλήκι που τα έβαλε με την ορθοδοξία και τους ανθρώπους που πιστεύουν στο Θεό....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΘΕΟ;
  ΤΟΝ ΓΙΑΧΒΕ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ******************************************
   Σου κρύβουν ότι τον Χριστό τον μισούσαν και τελικά τον σταύρωσαν. Ρώτησε αυτούς που σε ενημερώνουν, γιατί αυτό σου το έκρυψαν.
   ******************************************

   Διαγραφή
  2. 3:50 μ.μ.,
   Πες μου
   1) τι κακό σου έκανε η διδασκαλία του Χριστού;
   2) εσύ σε ποιον θεό πιστεύεις;
   3) είσαι άθεος;
   4) μας απαγορεύεις να πιστεύουμε στον Χριστό;

   Να μη ρωτάς μόνο, αλλά να απαντάς κιόλας, για να καταλάβουμε περί τίνος πρόκειται.

   Διαγραφή
 3. Η Παγκοσμιοποίηση καταργεί σύνορα, έθνος, πίστη, ηθικές αρχές, εθνική παράδοση.
  Δημιουργεί έναν αχταρμά από ανομοιογενή άτομα, τα οποία δεν έχουν συνεκτικούς δεσμούς μεταξύ του π.χ. εθνική συνείδηση, ώστε να μην μπορούν να προβάλλουν αντιστάσεις.
  Όλοι ξέρουν ότι η ισχύς υπάρχει εν τη ενώσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Στην παγκοσμιοποίηση αντιστέκονται μόνο τα πατριωτικά κόμματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. 4.11
  Πες μου
  1) τι κακό σου έκανε η ελληνισμός;
  2) εσύ σε ποιον θεό πιστεύεις;
  Έχεις διαβάσει Όμηρο, Ηρόδοτο, Θαλή, Κλεισθένη, Σωκράτη, Αριστοτέλη, Πλάτωνα, Πρωταγόρα, Επίκουρο, Πυθαγόρα, Σοφοκλή, Αισχύλο, Ευριπίδη, Σαπφώ, Υπατία, Ιπποκράτη, Δημόκριτο..... και ένα πλήθος ακόμη σοφών και ενδόξων Ελλήνων;

  Μήπως αυτοί σου άφησαν κάποιο κενό και ζητάς απαντήσεις σε κάποιο ψευτοπροφήτη της ερήμου;

  ΄Εχεις ακούσει ποτέ κάποιον από αυτούς να μνημονεύεται στους ναούς;
  3) είσαι Έλληνας ή Ισραηλίτης;
  4) μας απαγορεύεις να πιστεύουμε, στους φωτοδότες προγόνους μας;

  Να μη ρωτάς μόνο, αλλά να απαντάς κιόλας, για να καταλάβουμε περί τίνος πρόκειται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΖΩΟ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΣΤΟΝ ΕΝΑΝ ΘΕΟ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ 12ΘΕΕ ΜΑΛΑΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ 12ΘΕΙΣΜΟ ΠΟΥ Ο ΔΙΑΣ ΠΗΔΑΓΕ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ ΗΡΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΠΑΙΔΙΑ!!!!!!ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΗ ΜΑΣΟΝΕ
   ΓΙΑΤΙ ΕΦΥΓΑΝ ΟΙ 12 ΘΕΟΙ ΣΟΥ ΡΕ ΖΩΟ 400 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ???

   Διαγραφή
  2. http://www.newsbomb.gr/ellada/ekklhsia/story/689378/oi-arxaioi-ellines-gnorizan-gia-tin-eleysi-toy-xristoy-idoy-oi-apodeixeis

   Διαγραφή
  3. Ρε φίλε γιατί βρίζεις τα αθώα ζωάκια; Αυτοί δεν είναι ζώα είναι χοντρομαλ...ες ανθέλληνες, τομάρια του κερατά, ξεπουλημένοι από γεννησιμιού τους.

   Διαγραφή
 6. Εγώ ξέρω να απαντώ. Εσύ ήδη δεν απάντησες σε κανένα από τα ερωτήματά μου. Αυτό δεν σε κάνει να αισχύνεσαι;

  Απαντήσεις:
  1) Τι ερώτημα είναι αυτό, αν μου έκανε κανένα κακό ο ελληνισμός;
  Είμαι Έλλην υπερήφανος για την καταγωγή μου και τιμώ τον ελληνορθόδοξο πολιτισμό.

  2) Πιστεύω στον Θεό της Ορθοδοξίας. Στην διδασκαλία του Χριστού.

  3) Έχω διαβάσει αυτούς τους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς κι ακόμη περισσότερους.

  4) Ναι μου άφησαν πολλά κενά. Π.χ. ο Αριστοτέλης ή ο Πλάτωνας τάσσονται αναφανδόν υπέρ του θεσμού της δουλείας, θεσμό τον οποίο απορρίπτει η Ορθοδοξία. Εσύ θα ήθελες σήμερα να είσαι δούλος δικός μου;

  5) Δεν μνημονεύονται στους ναούς, όπως δεν μνημονεύονταν και στους αρχαίου ναούς. Στην αρχαία Ελλάδα, όποιος δεν συμφωνούσε με τις καθιερωμένες αντιλήψεις περί θρησκείας ή θανατώνονταν (π.χ. Σωκράτης) ή εξορίζονταν (π.χ. Αναξαγόρας).

  6) Ο Χριστός είναι διδάσκαλος της αλήθειας, δεν δεν είναι ψευδοπροφήτης.Τι κακό έκανε σε σένα ο Χριστός;

  7) Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο ελευθερωτής της Ελλάδος, σύμφωνα με τις δικές σου αντιλήψεις, δεν ήταν Έλληνας; Ήταν Ισραηλίτης;
  Γράφει ο Έλλην και Ορθόδοξος Κολοκοτρώνης:

  "Πρέπει να φυλάξετε την π ί σ τ η σας και να τη στερεώσετε, διότι,
  όταν επιάσαμε τα άρματα, είπαμε πρώτα υπέρ Πίστεως
  κι ύστερα υπέρ Πατρίδος".

  8) Αυτό το ερώτημα δεν είναι χαζό; Άκου τι ρωτάει; ''μας απαγορεύεις να πιστεύουμε, στους φωτοδότες προγόνους μας;''
  Αντίθετα ο Μέγας Βασίλειος προτείνει στους νέους να διαβάζουν αρχαίους Έλληνες συγγραφείς. Δες

  http://users.uoa.gr/~nektar/orthodoxy/paterikon/basil_the_great_de_legendis_gentilium_libris.htm

  Στα πρώτα ερωτήματά μου δεν απάντησες. Στα δεύτερα θα απαντήσεις;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ29 Αυγούστου 2017 - 6:39 μ.μ.

   Ανώνυμος29 Αυγούστου 2017 - 6:26 μ.μ.
   Μη ασχολείσαι με τη πατσαβούρα-παγανιστή-ΣωρραΠατεράκη-Διαχειριστή/στρια.
   Μπράβο για τη επιμονή σου.
   Ο Σωτήρας μας Ιησούς Χριστός είθε να φωτίσει το μυαλό του/της.

   Διαγραφή
  2. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΒΛΑΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΜΗ ΒΑΖΕΙΣ ΚΟΝΤΡΟΛΡΟΜΠΟΤ

   Διαγραφή
  3. 6:39 μ.μ.
   Κανένας σχολιαστής δεν βγήκε να τον υποστηρίξει μέχρι τώρα.
   Προφανώς αυτά που λέει είναι αβάσιμα, αναπόδεικτα.
   Ο Θεός να είναι μαζί σου.

   Διαγραφή
  4. ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ;
   ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΚΑΝΙΒΑΛΟΥΣ;

   ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΤΟ ΖΗΛΟΦΘΟΝΟ ΚΑΙ ΠΟΡΝΙΚΟ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ .
   ...........................................
   Τα πάθη των ψευδοθεών δεν είχαν όριο. Ο Ουρανός βύθιζε τα παιδιά του στα έγκατα της γης. Ο Κρόνος προκειμένου να πάρει την εξουσία από τον πατέρα του Ουρανό, του έκοψε τα γεννητικά όργανα, καθιστώντας τον πια αδύναμο. Ο Κρόνος από φόβο μήπως τα παιδιά του, του πάρουν την εξουσία, τα έτρωγε! Η σύζυγός του Ρέα τον ξεγέλασε και του έδωσε να φάει μία ...; πέτρα αντί για τον Δία, για να του πάρει έτσι εκείνος την εξουσία (Ησιοδ. Θεογ. 133-138)!

   Ο Δίας γκρέμισε από τον Όλυμπο το γιο του Ήφαιστο, επειδή εκείνος πήρε το μέρος της μητέρας του Ήρας, όταν αυτός την έδερνε ανηλεώς, καθιστώντας τον έτσι μονίμως ...; ανάπηρο! Σύμφωνα με άλλη εκδοχή ο Ήφαιστος ήταν ...; αδελφός του, κλεψίγαμος γιος του πατέρα του Κρόνου, με την γυναίκα του Ήρα (ΘΗΕ τομ. 7, 1051)! Ο Δίας στα χέρια του κρατούσε τον κεραυνό για να κατακεραυνώνει όποιον αμφισβητούσε την εξουσία του! Τόσο πολύ ...;φιλάνθρωπος ήταν, που κάρφωσε στον Καύκασο τον ευεργέτη των ανθρώπων, τιτάνα Προμηθέα (Ησίοδ. Θεογ. 522)! Ο Δίας ως κοινός απατεώνας μεταμορφωνόταν και τρύπωνε στους κοιτώνες θνητών γυναικών και τις κακοποιούσε σεξουαλικά, σαν τους σύγχρονους διεστραμμένους βιαστές! Ο Ηρακλής για παράδειγμα υπήρξε ο καρπός μιας τέτοιας σχέσης. Ονομαζόταν «Τριέσπερος» γιατί τα σεξουαλικά όργια του Δία και της Αλκμήνης, μητέρας του Ηρακλή, κράτησαν τρεις νύχτες! Ο Ποσειδών φλεγόταν από μεγάλο ερωτικό πόθο για την αδελφή του Δήμητρα, την οποία κυνηγούσε για να την βιάση (Παυσαν. Η'; 25,6,42). Εκείνη μεταμορφώθηκε σε φοράδα, για να ξεφύγει από την αηδιαστική αιμομιξία του αισχρού αδελφού της. Αυτός μεταμορφώθηκε τελικά σε ίππο και κάπου στην Αρκαδία πραγματοποίησε την απαίσια πράξη του! Αυτά ως ελάχιστα παραδείγματα των ψευτοθεών της αρχαιοελληνικής θρησκείας!

   Οι ψευτοθεοί αυτοί «απαιτούσαν» παράλογα πράγματα από τους πιστούς τους. «Ζητούσαν» θυσίες ζώων για να «απολαύσουν» τη μυρωδιά του ψητού! Χιλιάδες άμοιρα ζώα θυσιάστηκαν στους ψευτοθεούς. Σε πολλές περιπτώσεις οι ανήθικοι θεοί «απαιτούσαν» θυσίες ανθρώπων! Αναφέρεται ότι ο Τάνταλος θυσίασε τον γιο του Πέλοπα, τον κομμάτιασε και τον έδωσε στους θεούς να τον φάνε! Δυστυχώς οι ανθρωποθυσίες ήταν πραγματικότητα και ιερός θεσμός στην αρχαία Ελλάδα. Έχουμε ανθρωποθυσίες καθ'; όλη την διάρκεια της αρχαιότητας, μέχρι και τους ελληνιστικούς χρόνους! Στην εορτή των «Κρονίων» στην Αθήνα θυσιάζονταν κάθε χρόνο και ένας άνδρας. Το ίδιο και στην Ρόδο θυσιαζόταν ένας κατάδικος. Ανθρωποθυσίες γίνονταν και στην Κρήτη, όπως και στην Αλεξάνδρεια μέχρι την εποχή των Πτολεμαίων, όπου θυσιάζονταν αιχμάλωτοι πολέμου στον αιμοδιψή ψευτοθεό Κρόνο (Παυσανίου, Ελλ. Περιηγ. Ι 18,7)! Επίσης στην ετήσια εορτή των «Θαργηλίων» προς τιμήν του Απόλλωνα θυσιαζόταν ανδρόγυνο εκλεγμένο από τους εγκληματίες του έτους (P. Decharme «Μυθολογία» τομ. 1, σελ. 167). Στην Λευκάδα ακόμη γκρέμιζαν κάθε χρόνο έναν άνδρα από ένα βράχο προκειμένου να εξευμενίσουν τον Απόλλωνα (Στραβ. Ι 2, 452)!

   Η Άρτεμις «απαιτούσε» από τους Σπαρτιάτες νέους, στην ετήσια εορτή της, φοβερό μαστίγωμα, μέχρι αίματος λιποθυμίας ακόμα και θανάτου. Ενώ στο ναό της στην Έφεσο γίνονταν κατ'; έτος πολυπληθείς φρικτοί αιματηροί ευνουχισμοί νέων (P. Dech., όπου π., σελ. 195). Αξίζει να αναφέρουμε ακόμα και την περίπτωση των περιβόητων κανιβάλων μαινάδων, τις εκστασιασμένες λάτρισσες του μέθυσου ψευτοθεού Διονύσου, οι οποίες έτρεχαν τις νύχτες στις ερημιές ουρλιάζοντας, καταβρόχθιζαν ωμά τα άτυχα ζώα που έβρισκαν μπροστά τους, αλλά και τους άνδρες που τύχαινε να συναντήσουν! Αναφέρεται, μυθολογικά ότι κατασπάραξαν και έφαγαν τον Ορφέα!
   ..................................
   http://stwmenkalws.blogspot.gr/2012/02/blog-post.html


   Διαγραφή
  5. ΑΔΙΚΑ ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΗΡΩΑΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΗΓΕ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΑ "ΣΚΑΤΑ" ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΟΥ, ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΤΕ ΟΝΤΩΣ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ. ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΕΝΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΝ 20 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΑ "ΣΚΑΤΑ" ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΒΑΛΑΝΕ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ. ΤΑ "ΣΚΑΤΑ" ΠΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΕ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ, ΗΤΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΧΑΝ ΧΑΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ. ΕΙΧΑΝ ΦΘΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ "ΣΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΓΟΜΟΡΩΝ" ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ. ΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΣΑΣ "ΜΑΘΑΝΕ" ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΘΕ, ΟΤΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η "ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ" ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥΣ? ΕΧΕΤΕ ΠΟΤΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΑ 147 ΔΕΛΦΙΚΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑΤΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ¨ΚΕΝΑ"? ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΓΡΑΨΑΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ, ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ, ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ. ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ "ΕΦΕΥΡΟΥΝ" ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΙΡΟΥΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ? ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ "ΠΙΣΤΕΥΑΝ" ΣΕ 12 ΘΕΟΥΣ? Η ΛΕΞΗ "ΘΕΟΣ" ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΡΗΜΑ "ΘΕΩ" ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΤΡΕΧΩ", ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟΙ "ΓΡΗΓΟΡΟΥΝΤΕΣ" ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ. ΔΕΝ ΗΤΑΝ "ΘΕΟΙ". ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΤΑ "ΜΥΑΛΑ", ΕΦΟΣΟΝ ΜΕ ΕΚΑΝΕ "ΚΑΤ' ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΩΣΗ" ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ "ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΘΕΟΣ"? ΔΙΟΤΙ ΑΛΛΟ "ΕΙΚΟΝΑ" ΚΑΙ ΑΛΛΟ "ΟΜΟΙΩΣΗ". ΕΙΚΟΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΙΔΙΟΣ ΣΤΟ "ΣΧΗΜΑ", ΟΜΟΙΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΙΔΙΟΣ ΣΤΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ. ΕΦ' ΟΣΟΝ ΕΧΟΥΝ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ "ΒΑΦΤΙΖΕΤΑΙ Ο ΔΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ", "ΑΡΡΑΒΩΝΙΖΕΤΑΙ Ο ΔΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ", "ΑΠΕΘΑΝΕ Ο ΔΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ", ΔΗΛΑΔΗ ΔΟΥΛΟΣ? ΕΦ' ΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ "ΚΑΤ' ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΩΣΗ", ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΟΣ? ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΩ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΙΣ "ΒΛΑΚΕΙΕΣ" ΜΟΥ ΚΑΘ' ΟΤΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Η "ΠΙΣΤΗ" ΑΠΟ ΤΗΝ "ΓΝΩΣΗ" ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ, ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΩ ΤΗΝ "ΓΝΩΣΗ" ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ, ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ, ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ, ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ, ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ.

   Διαγραφή
  6. ΗΛΙΘΙΕ ΨΕΥΤΟΠΑΤΕΡΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ 12ΘΕΕ ΜΑΛΑΚΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο ΓΥΦΤΟΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΟΝΟΜΑΤΕ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΖΩΑ!ΑΠΟΓΟΝΕ ΤΟΥ ΠΙΘΗΚΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΛΕΓΕΣΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΣΥΦΛΙΤΙΚΕ ΧΑΣΙΚΛΗ

   Διαγραφή
 7. ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΘΟΥΝΤΕΣ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΚΤΙΘΕΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ. ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Σαν σήμερα έπεσε ο Γράμμος!.... Οι Έλληνες συνέτριψαν τους Αναρχοκομμουνιστοληστοσυμμορίτες!..... Ό,τι κι άν κάνουν τα Συριζοκομμούνια, στο τέλος πάντα οι Έλληνες θα νικούν!.... Ο Γράμμος καί το Βίτσι, θα είναι για πάντα ο τάφος τους!........ Έξω από την Ελλάδα οι Άθεοι, απάτριδες, ανθέλληνες, δολοφόνοι Κομμουνιστές!!!.................. ...Ε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]