Άφαντες βασικές ειδικότητες ιατρών στη μονάδα Πρωτοβάθμιας Υγείας του ΠΕΔΥ (στη λεωφόρο Αλεξάνδρας ) παρά τις επικοινωνιακές κορώνες του ΣΥΡΙΖΑ!!

Ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ , Βασίλης Οικονόμου, με τον Αναπληρωτή Τομεάρχη Ιάσονα Φωτήλα, με αφορμή
για μια ακόμη φορά την κοροϊδία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όσον αφορά την λειτουργία της μονάδας Πρωτοβάθμιας Υγείας του ΠΕΔΥ ( στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας).
Πιο συγκεκριμένα, ο Υπουργός Υγείας προέβη σε θριαμβευτικές ανακοινώσεις έναρξης 24ης λειτουργίας της συγκεκριμένης μονάδας ΠΕΔΥ, την ίδια ώρα που λείπουν βασικές ειδικότητες ιατρών όπως δερματολόγου, ψυχιάτρου, γυναικολόγου και οφθαλμιάτρου. Η μονάδα σε καμία περίπτωση δεν ήταν έτοιμη να λειτουργήσει καθώς όλη αυτή η απουσία των ιατρών δεν εξασφαλίζει ούτε καν την εύρυθμη λειτουργία της  πρωτοβάθμιας μονάδας υγείας.
Για μια ακόμη φορά η υγεία γίνεται θυσία στον βωμό για την επικοινωνιακή πολιτική και χωρίς αποτέλεσμα που ασκεί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ χωρίς να έχουν στοχεύσει στην ουσία που είναι η πληρότητα προσωπικού κ μέσων. Καλούμε την Κυβέρνηση έστω και μετά από 2,5 έτη να πράξει το στοιχειώδες καθήκον της και να προσφέρει ολοκληρωμένες και καθολικές υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Υγείας στον ελληνικό λαό! ​


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΙΕΥΘ.ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ  ΕΛΕΓΧΟΥ
Αριθ.Πρωτ.
8244
Ημερομ.Κατάθεσης
24.8.17

ΟΝΟΜΑ – ΕΠΩΝΥΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ : ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ       : ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ             : ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Υπουργό Υγείας

Θέμα:  Άφαντες βασικές ειδικότητες ιατρών στη μονάδα Πρωτοβάθμιας Υγείας του ΠΕΔΥ (στη λεωφόρο Αλεξάνδρας ) παρά τις επικοινωνιακές κορώνες του ΣΥΡΙΖΑ!!

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναξιόπιστο και αναποτελεσματικό αποδεικνύεται το Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας που έχει διαμορφώσει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Συγκεκριμένα, παρά τη βιαστική ανακοίνωσή σας, στις 11/7/2017, όπου πανηγυρικά ανακοινώσατε την έναρξη της λειτουργίας της μονάδας ΠΕΔΥ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας σε 24ωρη βάση, η συγκεκριμένη μονάδα σε καμία περίπτωση δεν ήταν, αλλά και δεν είναι, έτοιμη να λειτουργήσει, καθώς αυτή τη στιγμή υπολείπεται βασικών ειδικοτήτων ιατρών όπως δερματολόγου , ψυχίατρου, γυναικολόγου και οφθαλμίατρου, δείχνοντας έτσι από τη μεριά σας ότι στο βωμό της επικοινωνιακή σας στόχευσης θυσιάζετε την ουσιαστική λειτουργία και απόδοση της Πρωτοβάθμιας Υγείας. Η απουσία αυτών των ειδικοτήτων, δεν καταφέρνει να παρέχει την απαιτούμενη κάλυψη υπηρεσιών που πρέπει να λαμβάνουν οι ασθενείς σε πρωτοβάθμιο επίπεδο περίθαλψης, κάτι το οποίο αποτελεί βασικό σκοπό δημιουργίας του θεσμού του ΠΕΔΥ. Ακόμα, αυτή η ανικανότητα του Υπουργείου να ορίσει τις απαραίτητες ιατρικές ειδικότητες στο ΠΕΔΥ της λεωφόρου Αλεξάνδρας, διαιωνίζει το πρόβλημα μεγάλου όγκου αναμονής των ασθενών στα εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων του ΕΣΥ σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής. Ως απότοκο αυτού, ακόμα περισσότεροι ασθενείς συσσωρεύονται σε ουρές αναμονής για την εξυπηρέτησή τους στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, αφού το συγκεκριμένο ΠΕΔΥ χάνει το κύρος του ως μονάδα παροχής πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας, με αποτέλεσμα την ολοένα και μικρότερη προσέλευση των ασθενών στη συγκεκριμένη υγειονομική μονάδα.
Σε καμία περίπτωση, οι μονάδες ΠΕΔΥ , με την τωρινή δομή και διοίκησή τους, δεν λειτουργούν αποδοτικά ώστε να ελαφρύνουν τη λειτουργία των Γενικών Νοσοκομείων, και αδυνατούν να επιτύχουν τους επιδιωκόμενους στόχους δημιουργίας των, επιτείνοντας το πρόβλημα συμφόρησης των Νοσοκομείων του ΕΣΥ και δυσκολεύοντας την εξυπηρέτηση και περίθαλψη των ασθενών σε πρωτοβάθμιο επίπεδο.

Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάστε:

1)Υπάρχει οργανόγραμμα το οποίο να ορίζει τη λειτουργία όλων των μονάδων ΠΕΔΥ και αν ναι τι ορίζει για τη συγκεκριμένη μονάδα;
2)Έχετε σκοπό να καλύψετε τις ειδικότητες που λείπουν από τη μονάδας υγείας ΠΕΔΥ της λεωφόρου Αλεξάνδρας;
3) Για ποιο λόγο βιαστήκατε να προβείτε σε θριαμβευτική ανακοίνωση έναρξης 24ωρης  λειτουργίας της συγκεκριμένης μονάδας ΠΕΔΥ πριν 2 μήνες, αφού δεν ήσασταν έτοιμοι;

       ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ


ΙΑΣΟΝΑΣ ΦΩΤΗΛΑΣ
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ?ΕΛΕΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΛΕΜΠΑ ΣΤΗΝ ΨΩΦΟΔΕΞΙΑ ΤΗΝ ΜΑΖΕΨΕΣ.ΕΛΕΟΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βασιλης Οικονομου ρε , τεράστια πολιτική προσωπικοτητα και με ιδεολογία ... απο αριστερος νεοφιλελές ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]