Για πόσο άλλο θα εθελοτυφλούμε;

Ευτυχώς, που έχουμε λύσει όλα μας τα προβλήματα κι έτσι έχουμε την πολυτέλεια να ασχολούμαστε με ιστορικά ζητήματα. Προφανώς, για να τα λύσουμε κι αυτά!

Συζητάμε, λοιπόν, με πάθος για τα εγκλήματα του χθες από τους ναζί και το σταλινικό καθεστώς, αλλά στεκόμαστε απαθείς στα μνημονιακά εγκλήματα του σήμερα από τα ξένα αφεντικά και τους ντόπιους υπηρέτες τους. Αν μη τι άλλο, εξαιρετικά βολικό, τόσο για τους νυν όσο και τους πρώην κυβερνώντες, για να συμβαίνει τυχαία…

Είναι… μνημονιακού ηλίου φαεινότερον ότι προτιμούν να εξοργιζόμαστε με τις πολιτικές του Χίτλερ ή του Στάλιν και όχι με τις δικές τους. Το αστείο, βέβαια, είναι ότι θέλουμε να αναλύσουμε διεθνή ιστορικά ζητήματα, όταν οι περισσότεροι από μας αγνοούμε ακόμα και τη δική μας ιστορία!

Οφείλουμε, πάντως, να παραδεχτούμε ότι στήθηκε με επιτυχία αυτό το ιστορικό γαϊτανάκι αποπροσανατολισμού, που έγινε κι αυτό καύσιμο στον γνωστό και βαρετό κομματικό καυγά.

Το χειρότερο, όμως, είναι πως οι πολλοί εξακολουθούν να μη θέλουν να το δουν κι έτσι πέφτουν, κάθε φορά, θύματα της εθελοτυφλίας τους.

Παιχνίδι εξουσίας
Σε αυτούς στηρίζονται οι πολιτικοί μας για να πετύχουν το στόχο τους. Ένας στόχος που είναι ίδιος για όλους. Η εξουσία. Είτε να τη διατηρήσουν, είτε να την κερδίσουν. Μια εξουσία που τη θέλουν προς ίδιον όφελος, όπως, δυστυχώς, έχουν αποδείξει τα έργα και οι ημέρες νυν και πρώην κυβερνώντων…

Κάπως έτσι, Τσίπρας και Μητσοτάκης διασταυρώνουν τα ξίφη τους για την ακροδεξιά, το ναζισμό και τον κομμουνισμό, ενώ και οι δύο, με τις πολιτικές τους, σταυρώνουν έναν ολόκληρο λαό!

Ένα λαό, όμως, που η πάλαι ποτέ επίπλαστη ευμάρεια, καθώς και η διαχρονική ημιμάθειά του τον ευνούχισαν. Και πλέον, αποχαυνωμένος δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί ούτε για την ίδια του τη ζωή…

Όσο, τώρα, για τα περί κομμουνισμού και ναζισμού, η οποιαδήποτε ταύτισή τους είναι απλά ανιστόρητη! Αλλά, τι να περιμένουμε από ανιστόρητους πολιτικούς και πολίτες; Μάλλον, τα χειρότερα.

του Γιώργου Τζεδάκι  
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

 1. Του Δ. Καζακη.
  Δουλειά για όλους. Από την πρώτη στιγμή. Η χώρα μας είναι τόσο πίσω σε υποδομές - παραγωγικές για τον πολίτη και την οικονομία - που μπορεί από την πρώτη στιγμή να απορροφήσει όλη την ανεργία και να υπάρχει έλλειψη χεριών. Όσο η απασχόληση αυξάνει με όρους σταθερότητας, ανελαστικών εργασιακών σχέσεων, εισοδήματος και προοπτικών για μια πιο δυναμική και παραγωγική οικονομία, το νόμισμα είναι βράχος. Πολύ περισσότερο όταν δεν επιτρέπεις να γίνεται έρμαιο των κερδοσκόπων στις αγορές συναλλάγματος (forex). Κι αυτό στην αρχή απαιτεί ένα προστατευμένο εθνικό κρατικό νόμισμα. Δηλαδή να μην επιτρέψεις την πώλησή στο εξωτερικό από τις εγχώριες τράπεζες, αλλά και την αγορά του από διεθνείς κερδοσκόπους. Αν το κάνεις αυτό, που θα το βρουν για να ασκήσουν υποτιμητική κερδοσκοπία σε βάρος του νέου εθνικού κρατικού νομίσματος; Κάτι τέτοιο βέβαια δεν μπορείς να το κάνεις να έχεις να πληρώνεις στους κατόχους μέρους των ελληνικών ομολόγων στο εξωτερικό με το νέο νόμισμα, όπως προτείνει ο κ. Λαπαβίτσας.
  Ούτε βέβαια θα το υποτιμήσεις για να κερδίσεις σε ανταγωνιστικότητα. Αυτό είναι μια κορυφαία μπούρδα, ένας αστικός μύθος που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Η υποτίμηση βοηθά τις μεγάλες συγκεντρώσεις κεφαλαίου και τις πολυεθνικές να συμπιέσουν πρωτίστως το εργατικό κόστος και να εκμεταλευτούν τις πληθωριστικές πιέσεις που θα προκύψουν. Την ανταγωνιστικότητα μπορείς να την βελτιώσεις αποτελεσματικά μόνο μ' ένα τρόπο: την κατά προτεραιότητα δραστική βελτίωση της παραγωγικότητας της εργασίας. Με τον τρόπο αυτό μπορούν να παραχθούν καλύτερα και περισσότερα προϊόντα στη μονάδα του χρόνου χωρίς να υποστεί αβαρίες το εργατικό εισόδημα.
  Ε.ΠΑ.Μ. : Τα 15 άμεσα βήματα για την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ της χώρας
  https://www.youtube.com/watch?v=hxoEvF1jxUM
  ΟΛΟΙ Ε.ΠΑ.Μ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ.!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ε.ΠΑ.Μ. : Τα 15 άμεσα βήματα για την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ της χώρας
   https://www.youtube.com/watch?v=hxoEvF1jxUM

   Διαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]