Μάτις: Δίνουμε όπλα στην Ουκρανία - Δεν θα δεχθούμε να χαράξει η Ρωσία νέα σύνορα

Ο Τζέιμς Μάτις σε συνάντηση που είχε με τον Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε ότι οι ΗΠΑ στέκονται στο πλευρό της Ουκρανίας, ότι
εξοπλίζουν με ειδική τεχνολογία τη χώρα και ότι είναι αντίθετες στην κατάσχεση της Κριμαίας από τη Ρωσία

Οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο παροχής θανατηφόρων όπλων στην Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Κίεβο. Η Ουάσιγκτον έχει επίσης συμφωνήσει να προμηθεύσει την Ουκρανία με επιπλέον εξοπλισμό ύψους 175 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Θα ήθελα επίσης να επισημάνω ότι σχετικά με τα αμυντικά θανατηφόρα όπλα,  αναθεωρούμε το θέμα», ανέφερε ο Μάτις σε συνέντευξη Τύπου μαζί με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Πόροσενκο την Πέμπτη.

«Θα επιστρέψω τώρα έχοντας δει την τρέχουσα κατάσταση και θα μπορέσω να ενημερώσω τον υπουργό και τον πρόεδρο με τους συγκεκριμένους όρους που προτείνω για την κατεύθυνση προς τα εμπρός» , πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής του Πενταγώνου δήλωσε επίσης ότι η Ουάσιγκτον αποφάσισε πρόσφατα να παραδώσει στην Ουκρανία εξοπλισμό αξίας άνω των 175 εκατομμυρίων δολαρίων.

"Για παράδειγμα, μόλις πρόσφατα εγκρίναμε τις τελευταίες δύο εβδομάδες, εξοπλισμό αξίας 175 εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένου και ενός εξειδικευμένου εξοπλισμού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την υπεράσπιση της χώρας, φθάνοντας συνολικά σχεδόν 750 εκατομμύρια δολάρια κατά τα τελευταία χρόνια, " δήλωσε ο Mάτις.

Ο Mάτις επίσης δεσμεύθηκε να στηρίξει την Ουκρανία για την Κριμαία, η οποία επανενώθηκε με τη Ρωσία μετά από δημοψήφισμα το 2014. Η Ουκρανία, υποστηριζόμενη από τις δυτικές κυβερνήσεις, απέρριψε τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος και επιβλήθηκαν κυρώσεις στη Ρωσία όταν η περιοχή αποχώρησε από την Ουκρανία.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες στέκονται με την Ουκρανία σε όλα τα πράγματα», δήλωσε ο Μάτις σχετικά με το ζήτημα της Κριμαίας.

«Δεν δεχόμαστε και δεν θα δεχθούμε την κατάσχεση της Κριμαίας από τη Ρωσία και παρά τις αρνήσεις της Ρωσίας, γνωρίζουμε ότι επιδιώκουν να αναδιαμορφώσουν τα διεθνή σύνορα με βία, υπονομεύοντας τα κυρίαρχα και ελεύθερα έθνη της Ευρώπης" , δήλωσε στους δημοσιογράφους.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]