Πενήντα χιλιάδες υπάλληλοι στα δημόσια νοσοκομεία αρνήθηκαν την αξιολόγηση

«Δεν συμμετέχουμε στην αξιολόγηση-παρωδία της κυβέρνησης που επιδιώκει τη χειραγώγηση της Δημόσιας Διοίκησης» αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΔΗΝ


Την άρνησή τους να συμμετάσχουν στη διαδικασία της αξιολόγησης, την οποία χαρακτηρίζουν «παρωδία», δηλώνουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ είναι καθολική η συμμετοχή στην απεργία-αποχή κατά της αξιολόγησης με ποσοστό 98%. Μέχρι τώρα 50.000 εργαζόμενοι επέστρεψαν ασυμπλήρωτα τα Φύλλα Αξιολόγησης σε 100 νοσοκομεία και προνοιακές μονάδες της χώρας.

«Δεν συμμετέχουμε στην αξιολόγηση-παρωδία της κυβέρνησης που επιδιώκει τη χειραγώγηση της Δημόσιας Διοίκησης και την εφαρμογή νέων δυσμενών μισθολογικών και υπηρεσιακών μεταβολών» αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΔΗΝ. «Η αξιολόγηση κατηγοριοποιεί τους υπαλλήλους σε βαθμούς από το 1 (ακατάλληλος) έως το 100 (άριστος). Με το ισχύον μνημονιακό θεσμικό πλαίσιο είναι το κριτήριο εφαρμογής δυσμενών και μόνο μισθολογικών και υπηρεσιακών μεταβολών» προσθέτει.

Η Ομοσπονδία σημειώνει ότι «δεν είναι κατά των αξιολογήσεων. Δεν φοβάται τις αξιολογήσεις. Οι ασθενείς αξιολογούν καθημερινά τους νοσηλευτές και τους άλλους επαγγελματίες υγείας και τους βάζουν βαθμό άριστα. Απόδειξη ότι έως το έτος 2010 οι υγειονομικοί και προνοιακοί υπάλληλοι αξιολογούνταν χωρίς καμία αντίρρηση. Μάλιστα, διεκδικούσαν καλύτερο και αντικειμενικότερο σύστημα αξιολόγησης».

Αναφερόμενη στις συνθήκες εργασίας, η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ότι οι νοσηλευτές και οι άλλοι επαγγελματίες υγείας εργάζονται σε συνθήκες «εργασιακής εξουθένωσης, 1 νοσηλευτής για 40 ασθενείς σε κάθε κλινική στη βάρδια, τους οφείλονται 800.000 ρεπό, καλοκαίρι με το ζόρι παίρνουν κανονική άδεια πέντε ημέρες και για να την πάρουν εργάζονται ασταμάτητα χωρίς ρεπό έναν ολόκληρο μήνα προσθέτοντας οφειλόμενα ρεπό. Πώς, λοιπόν, με αυτές τις συνθήκες οι υπάλληλοι να εμπιστευτούν ότι θα τύχουν αντικειμενικής και αξιοκρατικής αξιολόγησης;».
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ομορφο κόσμος ηθικός αγγελικά πλασμένος.Ουτε ένας άχρηστος ούτε ένας κοπανατζής,ούτε ενα φακελάκι? Οταν ο θεός έπλασε τον κόσμο δεν υπήρχε η ΠΟΕΔΗΝ γι αυτό παρατηρούνται και σφάλματα!!!Πράγματι δεν χρειάζονται αξιολογήσεις,όλοι είναι το ιδιο,ιδια οροσόντα ίδιες ικανότητες ιδια προσφορά ΜΑΖΑΝΘΡΩΠΟΙ κατα την ΠΟΕΔΗΝ ολοι από ένα καλούπι ΈΛΕΟΣ καταργούνται οι φυσικοί νόμοι τίποτα δεν ισχύει μπροστά στο συμφέρον του εργατοπατέρα.Με όλες αυτές τις αηδίες φτάσαμε εδώ.Δεν φταίνε μόνο οι πολιτικοί φταίνε και οι συμμορίες των συνδικα ληστών σε μεγάλο βαθμό.Δεν έχω καμία εκτίμηση στους καραγκιόζηδες που παριστάνουν την κυβέρνηση ένα ξέρω κανείς ικανός και άξιος δεν φοβάτε την αξιολόγηση,εμένα με φοβίζει το τεράστιο ποσοστό των φοβουμένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σφαξτε τους ολους!!Ο Αλλαχ θα ξεχωρισει τους δικους μας!!!Ελεγε ο ΣΑΛΑΝΤΙΝ..,.Ενταξει ας μη τους σφαξουμε.ΑΠΛΑ ΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΣΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΣΚΑΡΤΑΡΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]