Πλαστά πτυχία παρουσίαζε ο διοικητής του Κρατικού στη Νίκαια!

Τέσσερα πλαστά πτυχία φαίνεται πως είχε στην κατοχή του ο διοικητής του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας Δημήτρης Μπούτος.

Πλαστά πτυχία φέρεται να είχε δηλώσει στην υπηρεσία του ο απερχόμενος από τον Δεκέμβριο
διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας, Δημήτρης Μπούτος, σύμφωνα με πόρισμα 29 σελίδων του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Για τον λόγο αυτό, θα παραπεμφθεί για παράβαση καθήκοντος.

Ο κ. Μπούτος διορίστηκε τον Αύγουστο του 2016 και στην Υπουργική Απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός αναφέρεται ως  πτυχιούχος Οικονομικών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Καταγγελίες που έγιναν τον περασμένο Σεπτέμβριο πρόσθεταν στο “βαρύ βιογραφικό” ότι ο κ. Μπούτος φαινόταν στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου και με διδακτορικό τίτλο στην Οργάνωση και Διοίκηση από το Πανεπιστήμιο του Leicester της Βρετανίας.

Και άνοιξε ο Ασκός του Αιόλου…

Ο κ. Μπούτος, πριν γίνει διοικητής στη Νίκαια, ήταν αποσπασμένος μόνιμος υπάλληλος με οργανική θέση ΠΕ1 Διοικητικού Οικονομικού στο “Θριάσιο” όπου μάλιστα κατείχε  τη θέση του διευθυντή της Διοικητικής Υπηρεσίας, και ήταν κι πρόεδρος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου της Μονάδας.

Αλλά κατά τον επιτόπιο έλεγχο της ΣΕΕΔΔ, οι αναγραφόμενοι στην απογραφή τίτλοι σπουδών του δεν βρέθηκαν, ενώ αναγραφόταν καθαρά ότι τους είχε συμπληρώσει ο ίδιος στο σύστημα. Μετά από επικοινωνία του ΣΕΕΔΔ με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού, των οποίων ο κ. Μπούτος φέρεται να κατείχε τους εν λόγω τίτλους σπουδών, προέκυψε ότι ήταν ανύπαρκτοι.

Τότε το ΣΕΕΔΔ με επείγον έγγραφό του στις 26 Νοεμβρίου 2018, ζήτησε από τον Μπούτο να προσκομίσει τους τίτλους σπουδών του, αλλά εκείνος δεν ανταποκρίθηκε. Κι όχι μόνον αυτό, αλλά υπέβαλε την παραίτηση του από τη διοίκηση του Γενικού Κρατικού Νίκαιας παρότι η θητεία του έληγε τον Αύγουστο του 2019. Η παραίτηση έγινε δεκτή από τον κύριο Πολάκη,  με την Υπουργική Απόφαση που φέρει την υπογραφή του τελευταίου, να δημοσιεύεται στο Φύλλο της Κυβερνήσεως με ημερομηνία 31 Δεκεμβρίου του 2018 που κυκλοφόρησε 2/1/2019 fek paraitisi dioikiti .

Σύμφωνα με το “Πρώτο Θέμα” που έφερε χθες το θέμα στη δημοσιότητα, το πόρισμα του ΣΕΕΔΔ έχει ήδη διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

Αναμένεται όμως και η αντίδραση του άμεσα ενδιαφερόμενου ο οποίος έχει πιθανώς να καταθέσει ελαφρυντικά ή και αθωωτικά για τον ίδιο στοιχεία…

loading...