Ποια είναι η «πόλη η μεγάλη» που αναφέρεται στο βιβλίο της Αποκάλυψης, «η έχουσα βασιλεία επί των βασιλέων της γης»;

«Και η γυνή ην είδες έστιν η πόλις η μεγάλη η έχουσα βασιλείαν επί των βασιλέων της γης» (δια να θερίσει μετ’ ολίγον την καταστροφή της από αυτούς τους βασιλείς).


 Στον τελευταίο στίχο του κεφαλαίου αυτού, ο άγιος Ιωάννης μας λέγει ξεκάθαρα ότι η πόλη η μεγάλη Βαβυλώνα-Ρώμη έχει εξουσία και κυριαρχία επάνω σε άλλους βασιλείς. Εν ολίγοις, θέλει να μας πει ότι είναι διοικητική πρωτεύουσα αυτοκρατορίας.
Ποια, όμως, ήταν τότε που εγράφετο η Αποκάλυψη η πρωτεύουσα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας; Φυσικά η πρεσβυτέρα Ρώμη. Αλλά και πάλι, ποια θα είναι η διοικητική πρωτεύουσα στα έσχατα, λίγο πριν τον Αντίχριστο; Θα είναι πάλι, η πρεσβυτέρα Ρώμη.

Όπως έχουμε προαναφέρει, πολλοί ερμηνευτές, παλαιοί και σύγχρονοι, λένε ότι πολύ πιθανόν να είναι η βασιλεία της Ρώμης που θα αναβιώσει στους Εσχάτους Χρόνους. Συγκεκριμένα, λένε ότι μετά τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο θα ελευθερωθεί η Κωνσταντινούπολη, η Νέα Ρώμη, η οποία θα πάρει την παλαιά αίγλη και τις ηγεμονίες της.

Αλλά, επειδή θα ασεβήσει και θα αποστατήσει από τον Θεό, θα καταστραφεί (θα βουλιάξει) και, έτσι, η βασιλεία της θα επιστρέψει στην πρεσβυτέρα Ρώμη, απ’ όπου και ξεκίνησε. Επειδή, όμως, θα ασεβήσει και η πρεσβυτέρα Ρώμη, θα καταστραφεί και αυτή από τον Αντίχριστο και τους βασιλείς του.

Ο άγιος Ανδρέας, ο δια Χριστόν Σαλός, μας λέγει τα εξής:

«Εκείνη την εποχή (δηλαδή μετά τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο), το Ιλλυρικό θα επανέλθει στο βασίλειο των Ρωμαίων, ενώ η Αίγυπτος θα συνθηκολογήσει. Ο βασιλιάς αυτός θα απλώσει το δεξί του χέρι στα γύρω έθνη και θα ημερώσει τα ξανθά γένη και θα κατατροπώσει τους εχθρούς του…».

«Μετά, όμως, τον καταποντισμό της Κωνσταντινούπολης, θα δοθεί το βασίλειο στην πρεσβυτέρα Ρώμη, καθώς επίσης στο Σύλαιο και στην Θεσσαλονίκη». «Υποτασσόμενα τω εν Ρώμη βασιλεύοντι». Δηλαδή η συμπρωτεύουσα Θεσσαλονίκη και το Σύλαιο θα υπάγονται πλέον στον βασιλιά της πρεσβυτέρας Ρώμης.

Τα ίδια προφητικά λόγια μας λέγει και ο Άγιος Μεθόδιος Πατάρων:

«Και ευθύς σεισθήσεται η επτάλοφος (Κωνσταντινούπολη) και καταποντισθήσεται σύμψυχος εν βυθών απωλείας, και μόνοι μέλλουσι θρηνείν την επτάλοφον». Η παλαιά και η νέα Ρώμη ονομάζονται και οι δύο επτάλοφοι…

Από το βιβλίο: «Ερμηνεία της Ιεράς Αποκαλύψεως κατά την Αγία Γραφή και τους Αγίους Πατέρες» – Μοναχού Μάξιμου Γαβριήλ Αγιορείτου. (Β’ Τόμος – Νέα έκδοση)
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

 1. ΩΧ ΩΧ ΩΧΧΧΧΧΧ...!!!!

  ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΤΑ ΕΒΡΑΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙΑ ΞΑΝΑ??

  ΕΛΑ ΕΔΩ ΓΙΑΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΟΥ ΟΣΟ Ο ΠΑΠΑΣ ΨΕΛΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ...

  Ζαχαριας κεφ Θ, εδαφιο 13-14: ..
  «και εξεγερω τα τεκνα σου Σιων επι τα τεκνα των Ελληνων… και Κυριος εσται επ’αυτους και εξεέυσεται ως αστραπη βολι… και καταναλωσουσιν αυτους και καταχωσουσιν αυτους εν λιθοις σφενδονης, και εκπιονται αυτους ως οινον… »… και θα γενισουν με το αιμα των Ελληνων φιαλες…

  ΑΜΗΝ ΑΜΗΝΝΝΝΝΝ😀😀😀

  κατα τον Ζαχαρια…μετάφραση :
  και θα εξεγειρω τα παιδια σου Σιων εναντια στα παιδια των Ελληνων…και τα παιδια σου θα συντριψουν τους Ελληνες με πετρες απο τις σφεντονες τους και θα τους πιουν το αιμα σαν κρασι

  (Η εκκλησια ακομα και σημερα δεν εχει καταργησει κανενα απο τα κειμενα, καταρες, αποφασεις κατα της Ελλαδας. Πολλα απο αυτα τα ακουμε ακομα και σημερα στην εκλλησια με τη μορφη ψαλμων.

  Ομως ο Ελληνικος λαος εχει πεσει σε ενα ιστορικο ληθαργο σε μια αφασια οπου ενω ολα ειναι μπροστα του δε μπορει να τα αντικρυσει.)

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]