Αυξάνονται οι “θέσεις εργασίας” για ΡΟΜΠΟΤ στην Κίνα – Πρωταθλήτρια στον ψηφιακό μετασχηματισμό της βιομηχανίας η Σαγκάη

 

Η Σανγκάη θα δει τη ρομποτική πυκνότητά της που μετράται από τον αριθμό των ρομπότ ανά 10.000 βιομηχανικούς εργάτες να αυξάνεται κατά 100 ρομπότ μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, όπως ανακοίνωσαν χθες οι αρχές.

Η ρομποτική πυκνότητα αποτελεί μία σημαντική διάσταση μέτρησης του επιπέδου της έξυπνης νοημοσύνης στη βιομηχανική παραγωγή. Η Σανγκάη, θα κατασκευάσει ένα συνολικό αριθμό 20 ηγετικών έξυπνων βιομηχανιών σε επίπεδο πόλης, αλλά και 200 έξυπνες βιομηχανίες σε επίπεδο πόλης μέχρι το 2025, σύμφωνα με τη Δημοτική Επιτροπή Οικονομίας και Πληροφορικής της Σανγκάης.

Η Σανγκάη προωθεί τον ψηφιακό μετασχηματισμό της βιομηχανικής παραγωγής της. Το 2022, η ετήσια παραγωγή ρομπότ βιομηχανικής παραγωγής στη Σανγκάη αναμένεται ότι θα ξεπεράσει τις 75.000 μονάδες, με ετήσια αύξηση 6%, ενώ θα έχει την πρώτη θέση μεταξύ των κινεζικών πόλεων, σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθυντή της ίδιας επιτροπής Τανγκ Γουενκάν.

Μέχρι το 2025, η Σανγκάη θα εργαστεί σκληρά για να οργανώσει 10 εμπορικές ταυτότητες που θα έχουν ηγετικό ρόλο στον τομέα των ρομπότ βιομηχανικής παραγωγής, αλλά και 100 σενάρια επίδειξης των ικανοτήτων τους, αλλά και εφαρμογών τους στη βιομηχανική παραγωγή. Η οικονομική κλίμακα της βιομηχανίας που σχετίζεται με την παραγωγή ρομπότ αναμένεται να φτάσει περίπου στα 14,88 δισεκατομμύρια δολάρια (13,79 δισεκατομμύρια ευρώ) πρόσθεσε ο Τανγκ.

Σύμφωνα με τον Γου Τσανπίνγκ έναν αξιωματούχο της ίδιας επιτροπής, η Σανγκάη είναι η πρώτη πόλη στην Κίνα που χρησιμοποιεί στοιχεία δεδομένων ρομποτικής πυκνότητας.

Η ρομποτική πυκνότητα στις πιο σημαντικές βιομηχανίες της Σανγκάης στην παρούσα περίοδο καταγράφεται στα 383 ρομπότ, ενώ στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις ο αριθμός αυτός καταγράφεται στα 260 ρομπότ, ενώ είναι διπλάσιος από το μέσο όρο σε παγκόσμιο επίπεδο.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ

loading...