Η ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

Εικόνα
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΝΕΑ ΟΜΟΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΚΡΑΤΗΓράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Ως γνωστόν, το Ισραήλ, δημιουργήθηκε αμέσως μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, μετά το γνωστό Ολοκαύτωμα, σε εδάφη της...
Παλαιστίνης, στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

(Το Ολοκαύτωμα βοήθησε το Ισραήλ να κερδίσει την παγκόσμια συμπάθεια για την γενοκτονία αυτή των Γερμανών εναντίον του, αν και το ίδιο στις μέρες μας διαπράττει αντίστοιχα γενοκτονία κατά των Παλαιστίνιων.

Επίσης, το ανάγκασε προκειμένου να επιβιώσει, να γίνει ένα μόνιμα μιλιταριστικό κράτος, οντάς περικυκλωμένο από παντού από πολυπληθέστερα Αραβικά εχθρικά κράτη, όπως και να αναπτύξει και πυρηνικά όπλα).

Η ίδρυση του επιτεύχθηκε με την υποστήριξη των ΗΠΑ (πολιτική, οικονομική και στρατιωτική), αλλά παράλληλα και με την βοήθεια του ισχυρού Ισραηλινού οικονομικού λόμπι της χώρας αυτής.

Για δεκαετίες, η χώρα αυτή θεωρούταν το δυτικό προγεφύρωμα στην Μέση Ανατολή, η μόνη δημοκρατική χώρα που υπήρχε σε αυτή, καθώς και το ισχυρότερο στρατιωτικά κράτος.

Ουσιαστικά, από την ίδρυση του, το κράτος του Ισραήλ, πολέμησε πέντε φορές με τους Άραβες (τα έτη 1948, 1956, 1967, 1973 και 1982), ενώ παράλληλα πραγματοποίησε και αρκετές εισβολές (π.χ. το 1976 και το 2006 στον Λίβανο), ακόμα και αεροπορικούς βομβαρδισμούς χωρών (π.χ. των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράκ το 1981).

Στις μέρες μας, εκμεταλλεύεται την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή, και έχει εμπλακεί στις διαμάχες στην περιοχή, υπονομεύοντας εχθρικά για τους ίδιο καθεστώτα (π.χ. του Άσαντ στην Συρία).

Παράλληλα, σχεδιάζει ακόμα και βομβαρδισμό των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν, με την υποστήριξη και συμμαχία πάντα των ΗΠΑ. Την ίδια στιγμή, το ίδιο κατέχει σχεδόν 200 πυρηνικές βόμβες, καθώς και το πυρηνικό μονοπώλιο στην Μέση Ανατολή.Μέχρι τώρα, το Ισραήλ, έχει διαχειριστεί θαυμάσια κάθε ευκαιρία που του παρουσιάστηκε και κατάφερε να επιτύχει πολλά κέρδη για το ίδιο στην Μέση Ανατολή, προωθώντας μάλιστα και κερδοφόρα για αυτό οικονομικά πλανά (όπως π.χ. ο αγωγός East Med-https://hellenicsunrise.blogspot.gr, https://hellenicsunrise.blogspot.gr),

ειδικά μετά και την ανακάλυψη πλουσίων κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου στην ΑΟΖ του.

Όμως το Ισραήλ, δεν είναι το μόνο κράτος, το οποίο διαδραμάτισε τέτοιο ρόλο. Αντίστοιχο ρόλο, παίζει στην περιοχή του Καυκάσου, το κράτος της Αρμένιας, γνωστό και ως «το Ισραήλ του Καυκάσου».

Η Αρμενία, ως γνωστόν, δημιουργήθηκε αμέσως μετά την λήξη του Ψυχρού Πολέμου και την διάλυση της τότε ενωμένης ΕΣΣΔ, το 1991.

(Πιο πριν, κατά την διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, είχε προηγηθεί το Αρμενικό Ολοκαύτωμα (αλλιώς γνωστό και ως Αρμενική Γενοκτονία), από τους Τούρκους, με ενάμιση εκατομμύριο θύματα.

Το γεγονός αυτό, βοήθησε την Αρμενία να κερδίσει την παγκόσμια συμπάθεια για την γενοκτονία αυτή των Τούρκων εναντίον του, και πολλές χώρες έχουν προβεί στην αναγνώριση της από τα κοινοβούλια τους.

Επίσης, το γεγονός αυτό, ανάγκασε την Αρμενία, προκειμένου να επιβιώσει, να γίνει ένα μόνιμα μιλιταριστικό κράτος, οντάς περικυκλωμένο από παντού από πολυπληθέστερα εχθρικά κράτη, όπως το Αζερμπαϊτζάν και την Τουρκία).

Η ίδρυση του επιτεύχθηκε με την υποστήριξη της Ρωσίας (πολιτική, οικονομική και στρατιωτική), αλλά παράλληλα και με την βοήθεια του ισχυρού Αρμενικού οικονομικού λόμπι της χώρας αυτής, αλλά και των ΗΠΑ.

Για δεκαετίες, η χώρα αυτή θεωρείται το ρωσικό προγεφύρωμα στον Καύκασο, η μόνη ουσιαστικά δημοκρατική χώρα που υπάρχει σε αυτή, καθώς και το ισχυρότερο στρατιωτικά κράτος.

Ουσιαστικά, από την ίδρυση της, η Αρμενία πολέμησε νικηφόρα με το Αζερμπαϊτζάν, για το Καραμπάχ, κατά τον Πόλεμο του Ναγκόρνο Καραμπάχ ανάμεσα στις δυο αυτές χώρες.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

 1. Ο Εβραικός λαός έχει προσφέρει διαχρονικά τα μέγιστα στον πολιτισμό και τις επιστήμες σε διαφορά με τους άρπαγες της γης του που μόνο δουλεμπόριο συμμαχία με τον ναζισμό και βαρβαρότητα από την λέπρα του ισλάμ εχουν να επιδείξουν.Το Ισραήλ είναι το ανάχωμα του πολιτισμένου κόσμου και έχει την δύναμη του δικαίου με το μέρος του να ξαναποκτήσει την κλεμμένη του πατρίδα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΕΜΦΥΕΣΤΑΤΟΣ ΛΑΟΣ, ΜΕ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟ ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ.

  ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΤΗΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ), ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ (ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ), ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ.

  ΕΧΕΙ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ ΣΕ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ. ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΡΗΜΟ
  ΣΕ ΕΥΦΟΡΟ ΕΔΑΦΟΣ.

  ΕΧΕΙ ΙΑΤΡΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ. ΠΟΛΛΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ
  ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ Ή ΤΣΕΚ ΑΠ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ.

  ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μονο στους Ισραηλίτες δεν μπορουν να πουλησουν
  οι Τουρκοι μαγκια και ας ειναι 6 προς 70 περιπου εκατ.!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]