Αν γυρνάνε τα νύχια των ποδιών και μπαίνουν στο κρέας, μη στενοχωριέστε, υπάρχει λύση!

Σίγουρα συμβαίνει σε πολλούς ανθρώπους, να μπαίνουν τα νύχια του μεγάλου δαχτύλου του κάθε ποδιού μέσα στο κρέας.

Εμείς εδώ θα αναλύσουμε τι γίνεται ώστε να αποφύγετε αυτό το φαινόμενο και φυσικά να αποφύγετε το χειρουργείο!

Ας δούμε λοιπόν τα στάδια που περνάει η κατάσταση αυτή:

1ο Στάδιο: τα νύχια μπαίνουν μερικώς μέσα στο κρέας.

2ο Στάδιο: τα νύχια μπαίνουν σχεδόν εξολοκλήρου στο κρέας και σταματάνε σχεδόν να μεγαλώνουν.

3ο Στάδιο: τα νύχια μπαίνουν εξολοκλήρου στο κρέας και δεν μεγαλώνουν ποτέ.

Κατά το 1ο στάδιο, μερικές φορές θα νιώθετε ελαφρά «τσιμπηματάκια» πόνου.

Κατά το 2ο και 3ο στάδιο πλέον καταλαβαίνετε πως υπάρχει πρόβλημα και δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστη η κατάσταση.

Το 3ο στάδιο είναι το χειρότερο και είναι επακόλουθο των προηγούμενων 2 σταδίων. Οπότε, όπως λέμε, η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία, πρέπει να αποφύγετε να φτάσετε σε αυτό! Εδώ ουσιαστικά το νύχι μεγαλώνει αποκλειστικά μέσα στο κρέας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο οργανισμός νa το βλέπει σαν «ξένο» σώμα και να το καταπολεμάει. Έτσι, αρχίζει να ματώνει, να πρήζεται, να βγάζει πύο. Είναι μία κατάσταση μη αναστρέψιμη μιας και το νύχι έχει μπει για τα καλά μέσα και πλέον είναι πολύ δύσκολο να το βγάλουμε. Έτσι καταλήγουμε στο χειρουργείο…

Τρόποι αντιμετώπισης του φαινομένου αυτού:
Όταν βρισκόμαστε στο 1ο Στάδιο:

Είναι η καλύτερη περίπτωση και αντιμετωπίζεται εύκολα. Πολύ απλά, θα πρέπει να κόβετε τα νύχια με ειδικό τρόπο: μην τα κόβετε σε καμπύλη αλλά σε ευθεία, κοινώς, δείτε τις παρακάτω εικόνες και θα καταλάβετε:

Όταν βρισκόμαστε στο 2ο Στάδιο:

Εδώ θα πονέσουμε λίγο και θα κάνουμε υπομονή. Προσπαθούμε με τον νυχοκόπτη να πιάσουμε όλο το νύχι που είναι να κοπεί, εξωθώντας να βγει από το κρέας από τη μία άκρη ως την άλλη, το μέρος του νυχιού που «μπήχτηκε» μέσα, και στόχος μας είναι να το κόψουμε όπως στη λύση του Σταδίου 1.

Πολύ λογικό είναι να ματώσει και να πονάμε για 2-3 μέρες, αλλά αν καταφέραμε να τοκόψουμε σωστά, τότε σταδιακά μετά από μερικά ακόμα σωστά κοψίματα, αφού θα έχει μεγαλώσει, θα επανέλθει στο φυσικό και θα σταματήσει να μπαίνει στο πόδι.

Όταν έχει σταματήσει το φαινόμενο αυτό:

Αφού λοιπόν έχουμε σταματήσει το φαινόμενο αυτό με επιτυχία, δεν πρέπει ποτέ να σταματήσουμε να κόβουμε τα νύχια με αυτόν τον τρόπο! Κι αυτό γιατί ο οργανισμός μας είναι έτσι φτιαγμένος, που έχει προδιάθεση να το κάνει αυτό αν κόβονται σε καμπύλη τροχιά. Έτσι, αν τα κόβουμε σε ευθεία συνέχεια, μπορούμε να είμαστε ήσυχοι.

loading...