Ιμάμ Αχμέτ από Κομοτηνή: Ερντογάν, ξέπεσες σε πολιτευτή πολύ χαμηλού επιπέδου

Του Λεωνίδα Κουμάκη, Νομικού, Συγγραφέα, Αρθρογράφου-Αναλυτή, μέλους του ΙΗΑ

Παρακολουθώντας στις μέρες μας πόσο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεπέφτει συνεχώς, σε ολοένα και χαμηλότερα επίπεδα, προκειμένου να μην χάσει την εξουσία και το κεφάλι του, έρχονται στο νου οι επισημάνσεις που είχε κάνει ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων και διευθυντής της πομακικής εφημερίδας ΖΑΓΑΛΙΣΑ, Ιμάμ Αχμέτ, με μια ανοικτή επιστολή προς τον Ρ. Τ. Ερντογάν στις 13 Ιουνίου 2022.

Μόλις λίγους μήνες μετά την δημοσιοποίηση της επιστολής αυτής, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έθεσε εκτός μάχης με προκλητικό δικαστικό πραξικόπημα, μέσω διορισμένων δικαστών, τον δημοφιλή Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου επειδή όλες οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι κέρδιζε με χαρακτηριστική ευκολία τον Ερντογάν στις επικείμενες Προεδρικές εκλογές.

Επί πλέον προχωράει τάχιστα στην απαγόρευση λειτουργίας του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος των τελευταίων εκλογών, του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) σε μια απελπισμένη προσπάθεια να αφήσει εκτός εκλογικής μάχης το συμπαγές και μαχητικό ποσοστό του HDP (περισσότερο από 10%) μειώνοντας αντίστοιχα και τον εκλογικό πήχη που πρέπει να υπερβεί με «κάθε μέσο» – δηλαδή εκτεταμένη νοθεία, φίμωση ή/και φυλάκιση αντιφρονούντων, ασφυκτικό έλεγχο σε όλο το φάσμα του δημόσιου τομέα, τρομοκρατία με μέτρα και νόμους περιορισμού ελευθερίας έκφρασης σε πολίτες και ΜΜΕ κ.α.π- προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία.

Όλα αυτά μέσα σε ένα σκηνικό μαφιόζικου σήριαλ και αλλεπάλληλων καταστροφών:

(α) Ο Sinan Ateş πρώην αρχηγός των Γκρίζων Λύκων και πρώην στενός συνεργάτης του Ντεβλέτ Μπαχτσελή, δολοφονήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2022 με δυο σφαίρες στο κεφάλι στη μέση κεντρικού δρόμου της Άγκυρας, πιθανότατα επειδή έλαβε «πολύ ενοχλητικές» αποστάσεις από τον ξεμωραμένο αρχιφασίστα Μπαχτσελή. Οι λαλίστατοι Ερντογάν, Μπαχτσελή, Σοιλού και άλλα «αστέρια» του καθεστώτος βουβάθηκαν ομαδικά και δεν βγάζουν άχνα – ούτε καν συλλυπητήρια στην γυναίκα του δολοφονηθέντος με τα δύο ανήλικα κοριτσάκια! Ολοένα όμως και περισσότερες ενδείξεις για τους δράστες και τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας, οδηγούν τόσο στον «συνέταιρο» του Ερντογάν Ντεβλέτ Μπαχτσελή όσο και στον Υπουργό Παρανομίας, Διαπλοκής και Εμπορίου Ναρκωτικών Σουλεϊμάν Σοϊλού – επίσημα Υπουργό Εσωτερικών!

(β) «Ημέτεροι» του καθεστώτος έφερναν από το εξωτερικό ένα πανάκριβο φάρμακο για τον καρκίνο με την ονομασία Iclusig, αλλά το «πανάκριβο φάρμακο» ήταν απλό …. παυσίπονο! Οι πιστοποιήσεις του φαρμάκου μέσα στην Τουρκία βγήκαν «κανονικές», αλλά όταν το φάρμακο εστάλη για πιστοποίηση στην Σουηδία ξέσπασε ένα ακόμα σκάνδαλο πολλών εκατομμυρίων Ευρώ με άμεση «εμπλοκή» φίλων του παλατιού.

(γ) Δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι: Με πρόθυμο «μεσολαβητή» τους μουλάδες της Περσίας, το καθεστώς της Τουρκίας με εκπρόσωπο την τουρκική εκδοχή της Αλ-Κάιντα (Ισλαμικό Μέτωπο Επιδρομέων Μεγάλης Ανατολής – IBDA-C) άρχισαν συνεργασία με τους Ταλιμπάν του Αφγανιστάν τον Νοέμβριο του 2022. Στόχος της «συνεργασίας» είναι η ίδρυση του «Μεγάλου Ανατολικού Ισλαμικού Κράτους», με πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη!

(δ) Οι ρακένδυτοι αλλά ηρωικοί Κούρδοι αντάρτες και αντάρτισσες με μαγικές συνταγές ανταρτοπόλεμου ξεφτίλισαν τον «μεγαλύτερο στρατό του ΝΑΤΟ» στην περιοχή Ζαπ του Βορείου Ιράκ, υποχρεώνοντας τον πρωταγωνιστή του (αυτό) πραξικοπήματος του 2016 Χουλουσί Ακάρ να διακηρύξει υποκριτικά στο τέλος του 2022 πως «Η επιχείρηση στο Ζαπ τελείωσε». Η απλή αλήθεια είναι ότι οι Τούρκοι το έβαλαν στα πόδια από τις δυσανάλογα μεγάλες «απώλειες», θυμίζοντας την ρύση του Έλληνα Α/ΓΕΕΘΑ Ι. Βερυβάκη προς τον Αμερικανό Στρατηγό Σβάρτσκοπφ για την Βοσνία : «Η περιοχή έχει χίλιες πόρτες για να μπεις και καμία για να βγεις».

(ε) Ο πανικόβλητος Ερντογάν την μια μέρα ανακοίνωσε αυξήσεις προς συνταξιούχους 25% και την αμέσως επόμενη τις «βελτίωσε» στο 30%. Προχώρησε στην αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 55% και δεσμεύτηκε για την πρόωρη συνταξιοδότηση εκατομμυρίων Τούρκων, με ετήσιο κόστος πολλών δισ. ευρώ, οδηγώντας το τουρκικό χρηματιστήριο στο -7% μόνο μέσα σε μια μέρα. Ο «επίσημος πληθωρισμός» που ρυθμίζεται ανάλογα με τις επιθυμίες του παλατιού, ανακοινώθηκε σε ποσοστό 64,3% για τον Δεκέμβριο του 2022, αλλά όλοι ξέρουν πως έχει ξεπεράσει προ πολλού το 100%. Συνεπώς οι «αυξήσεις» του 30% ή 55% σημαίνουν διαρκή μείωση του εισοδήματος συνταξιούχων και εργαζομένων, γι’ αυτό το παλάτι ανακοίνωσε επίσπευση των «εκλογών» μπας και προλάβει να «αξιοποιήσει» τις όποιες εντυπώσεις δημιούργησε σε όσους δεν μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνουν οι αθρόες αυξήσεις που εξαγγέλλει συνεχώς ο Ερντογάν.

Αν σε όλα τα παραπάνω προσθέσει κανείς και τις συνεχιζόμενες «απειλές», δηλαδή τα νταηλίκια του Ερντογάν και άλλων «εξαπτέρυγων» του καθεστώτος προς Ελλάδα και Κύπρο, αντιλαμβάνεται καλύτερα ποσο εύστοχη υπήρξε η ανοικτή επιστολή του προέδρου του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων και διευθυντή της πομακικής εφημερίδας ΖΑΓΑΛΙΣΑ, Ιμάμ Αχμέτστις 13 Ιουνίου 2022, από την ιστοσελίδα της εφημερίδας, προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το πλήρες κείμενο της ανοικτής αυτής επιστολής που περιλαμβάνει και άλλες εξαιρετικής σπουδαιότητας παρατηρήσεις είχε ως εξής:

“Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

ανήκω στην αυτόχθονα φυλή των Πομάκων, την ύπαρξη της οποίας και εσύ αναγνώρισες στη διάρκεια της επίσκεψής σου στην Κομοτηνή στις 8 και 9 Δεκεμβρίου 2017.

Παρακολουθούμε με ανησυχία τον ολισθηρό δρόμο του επεκτατισμού στον οποίο βαδίζεις. Με πρόσχημα ότι οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της Δύσης περικυκλώνουν την χώρα σου στα Βαλκάνια, στον Καύκασο και στη Μέση Ανατολή, ζητάς αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου και του Καστελόριζου, όταν η χώρα σου έχει παρατάξει χιλιάδες άνδρες αποβατικού στρατού και επιθετικά όπλα σε απόσταση αναπνοής από τα ελληνικά νησιά απειλώντας να εισβάλεις σε αυτά.

Κύριε Ερντογάν εάν εσύ ήσουν στη θέση της Ελλάδας τι θα έκανες;

Ξεχνάς βέβαια ότι τα νησιά αυτά είναι ελληνικά για χιλιάδες χρόνια, πολλούς αιώνες πριν οι πρόγονοί σου συναντήσουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους, το …γαλάζιο χρώμα του Αιγαίου.

Ελληνικά ήταν και τα νησιά Ίμβρος και Τένεδος. Γιατί εσύ δεν εφαρμόζεις αντιστοίχως ό,τι προβλέπει το άρθρο 14 της Συνθήκης της Λωζάνης;

Για τα δύο νησιά, προβλέπεται η θέσπιση καθεστώτος τοπικής αυτονομίας και αυτοδιοίκησης «…θα έχουν ειδική διοικητική οργάνωση αποτελούμενη από τοπικά στοιχεία…Η διατήρηση της τάξης, θα διασφαλίζεται από μια αστυνομική δύναμη τα μέλη της οποίας θα προσλαμβάνονται μεταξύ του τοπικού πληθυσμού από την προαναφερθείσα τοπική διοίκηση και θα τοποθετούνται κάτω από τις διαταγές της»

Γιατί καταπατάς το άρθρο 14 της Συνθήκης της Λωζάνης και ζητάς μονομερώς από την Ελλάδα την εφαρμογή άλλων διεθνών συνθηκών;

Στο διεθνές δίκαιο, ισχύει η αρχή «rebus sic stantibus» που σημαίνει ότι οι αντικειμενικές συνθήκες υπό τις οποίες υπογράφηκαν οι συνθήκες έχουν μεταβληθεί θεμελιωδώς διότι η Ελλάδα απειλείται με πόλεμο, άρα και οι τυχόν όροι (όπως της αποστρατικοποίησης) αλλάζουν και παύουν να ισχύουν. Αλλά, τι δουλειά έχεις εσύ με μια Συνθήκη στην οποία η Τουρκία δεν ήταν συμβαλλόμενο μέρος;

Σταμάτα να αναμοχλεύεις το παρελθόν και τα ιστορικά πάθη. Στην … Γαλάζια πατρίδα, θα μπορούσαν και οι Έλληνες να αντιτάξουν όλη την Μικρά Ασία και την ίδια την Κωνσταντινούπολη. Είναι όμως δυνατόν να σκέφτονται τη σημερινή εποχή οι ηγέτες και οι λαοί έτσι;

Οι απειλές σου δείχνουν ότι είσαι έτοιμος να βυθίσεις στο πένθος χιλιάδες μητέρες και πατεράδες και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου και να προστεθούν και άλλοι πρόσφυγες στους ήδη υπάρχοντες Σύριους, Ιρακινούς, Κούρδους, Κύπριους, Ουκρανούς κ.λ.π.

Θα έστελνες να θυσιασθούν τα δικά σου παιδιά, τον γιό σου, την κόρη σου, τον γαμπρό σου στην πρώτη γραμμή του πολέμου; Θα δεχόσουν σφαγές αμάχων, βιασμούς γυναικών, δολοφονίες παιδιών, την εξαθλίωση λαών, καταστροφή πόλεων, υποδομών και υφαρπαγή ξένου πλούτου;

Εμείς οι Πομάκοι δεν θέλουμε να γίνουμε πρόσφυγες του 21ου αιώνα. Η πολιτική σου είναι επικίνδυνη, δυναμιτίζει τις καλές και ειρηνικές σχέσεις που πρέπει να έχουν ο ελληνικός και ο τουρκικός λαός. Καμιά μειονότητα δεν θέλει πόλεμο, πολύ περισσότερο εμείς οι Πομάκοι, αφού πριν από ένα αιώνα εκατοντάδες χιλιάδες σφαγιάστηκαν, εκατομμύρια εκπατρίστηκαν και πολλοί εξ αυτών ζουν στην πατρίδα σου.

Εάν οραματίζεσαι να φθάσεις το πρότυπο και το ανάστημα του Μουσταφά Κεμάλ, μάλλον χρησιμοποιείς λάθος… μεζούρα! Άλλωστε ο Μουσταφά Κεμάλ είχε πει ξεκάθαρα: «Ειρήνη στη χώρα, ειρήνη στον κόσμο». Εσύ, κάνεις το ακριβώς αντίθετο.

Εάν, όμως, όλα αυτά τα κάνεις για να επιβιώσεις πολιτικά, να στρέψεις την προσοχή του φίλου τουρκικού λαού από τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και να εξασφαλίσεις την επανεκλογή σου, τότε έχεις ξεπέσει στο επίπεδο ενός πολύ χαμηλού επιπέδου πολιτευτή.

Σου θυμίζω ότι και ο Μουσολίνι πριν εισβάλει στην Ελλάδα έλεγε μεγάλα λόγια και καυχιόταν για το μέγεθος της πολεμικής του μηχανής. Είδες όμως τι έπαθε…

Με εκτίμηση Ιμάμ Αχμέτ, Πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων, Διευθυντής πομακικής εφημερίδας ΖΑΓΑΛΙΣΑ”

International Hellenic Association

loading...