Κύπρος: «Η Τουρκία οδήγησε σε ναυάγιο τις διαπραγματεύσεις του Κυπριακού για να αιτιολογήσει σχέδιο Β»

«Στο Κραν Μοντανά η Τουρκία, μέσα από τις αδιάλλακτες θέσεις και προτάσεις της, οδήγησε σε αποτυχία της Διάσκεψης για την Κύπρο
προκειμένου να αιτιολογήσει την από πολλών χρόνων προσπάθεια εφαρμογής του λεγόμενου σχεδίου β’ για νομιμοποίηση των τετελεσμένων που η ίδια παράνομα έχει δημιουργήσει», αναφέρει μεταξύ άλλων σε γραπτή δήλωση του ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Ακολουθεί αυτούσια η γραπτή δήλωση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου

Όπως κατ’ επανάληψη έχουμε δηλώσει η δική μας θέση είναι πως η απαράδεκτη επικρατούσα κατάσταση πραγμάτων στην Κύπρο είναι προϊόν της τουρκικής εισβολής και της συνεχιζόμενης κατοχής εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ως εκ τούτου, η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης, όπως και όλων των προηγούμενων Προέδρων και Κυβερνήσεων, αλλά και του ΟΗΕ είναι πως θα πρέπει να εξευρεθεί λύση στη βάση των κατά καιρούς Συμφωνιών Κορυφής, των ψηφισμάτων των ΗΕ και των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Τα όσα εκφράζουν δια δηλώσεων τόσο ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών όσο και ο Τούρκος Υπουργός αρμόδιος για θέματα ΕΕ, δεν αποτελούν παρά απόδειξη για τον επιδιωκόμενο στόχο της Τουρκίας που δεν είναι άλλος από τη νομιμοποίηση των παράνομων ενεργειών της.
Αποτελούν, επίσης, απόδειξη ότι στο Κραν Μοντανά η Τουρκία, μέσα από τις αδιάλλακτες θέσεις και προτάσεις της, οδήγησε σε αποτυχία της Διάσκεψης για την Κύπρο προκειμένου να αιτιολογήσει την από πολλών χρόνων προσπάθεια εφαρμογής του λεγόμενου σχεδίου β’ για νομιμοποίηση των τετελεσμένων που η ίδια παράνομα έχει δημιουργήσει.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιθυμεί για άλλη μια φορά να επαναλάβει την ετοιμότητα του για επάνοδο αμέσως στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων εάν και εφόσον η Τουρκία υλοποιήσει τα όσα διαλαμβάνονται στις παραμέτρους όπως τις καθόρισε ο ΓΓ του ΟΗΕ.

ΠΗΓΗ: sigmalive.com
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]