Το νήμα του φασισμού δεν κόπηκε ποτέ

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι αιφνιδιάστηκε από τη δήλωση της Ουκρανικής Βερχόβνα Ράντα με αφορμή τα γενέθλια του Στέπαν Μπαντέρα.

« Είμαστε εξαιρετικά επικριτικοί για οποιαδήποτε εξύμνηση του Στέπαν Μπαντέρα, δεν μπορεί να υπάρχει καμία απόχρωση εδώ. Στην επόμενη συνομιλία μου με τον Πρωθυπουργό της Ουκρανίας Denis Shmygal, θα το πω πολύ, πολύ ξεκάθαρα », δήλωσε ο Πολωνός πρωθυπουργός, σύμφωνα με το πρακτορείο PAP .

Αποδεικνύεται ότι ο εθνικός ήρωας της σύγχρονης Ουκρανίας σκότωσε Πολωνούς μαζικά.

Δεν θα επιστρέψω στις πολλές αναλύσεις που με κάνουν να σκέφτομαι ότι ο δυτικός φασιστικός πειρασμός δεν κρύβεται πια.

Ξαναγράψαμε την ιστορία και αδειάσαμε τον ιστορικό φασισμό από τις απαράδεκτες θειούχες πτυχές του. Πραγματοποιήσαμε μια κάθαρση, έναν διαχωρισμό μεταξύ των ουσιωδών του φασισμού, της ουσίας του και αυτού που ήταν η περίσταση του Χίτλερ, ο αντισημιτισμός.

Τώρα έχουμε το δικαίωμα να είμαστε ουσιαστικά φασίστες με την προϋπόθεση ότι απορρίπτουμε τον αντισημιτισμό που τον συνόδευε ιστορικά. έστω και ίσως παρασύροντας τον αντισημιτισμό της εποχής στη ρωσοφοβία.

Το Great Reset σε τελική ανάλυση είναι ένα αυθεντικό φασιστικό εγχείρημα κορπορατιστικής συνεργασίας μεταξύ του παγκόσμιου κράτους και των εταιρειών, των ενδιαφερόμενων μερών. Είναι η συμμαχία Επιχειρήσεων/Κεφαλαίου/Κυβέρνησης.

Ο λαός παραμερίζεται από την πολιτική υπέρ αυτής της κορπορατιστικής συμμαχίας των σούπερ ελίτ. Η παρουσία των Schwab, Bill Gates, Soros σε παγκόσμιους φορείς στα υψηλότερα επίπεδα συναντήσεων δεν είναι τυχαία.

Το ταξίδι ήταν μακρύ, υπόγειο, από την ανάκαμψη των Ναζί μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ως αιχμής του δόρατος στον αγώνα κατά της ΕΣΣΔ μέχρι την τρέχουσα ανοιχτή χρήση τους εναντίον της Ρωσίας.

Περάσαμε από τη σκιά στο πλήρες φως.

Η τόλμη ταιριάζει μόνο με τον κυνισμό.

Ο φασισμός έγινε και πάλι δημοφιλής, αποδεκτός, χρησιμοποιήσιμος όταν πρόκειται για τον αγώνα ζωής και θανάτου της Δύσης να διατηρήσει την ηγεμονική της θέση. Ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΓΙΑΖΕΙ τα ΜΕΣΑ. εκτός κι αν ο σκοπός και το μέσο είναι μια και η ίδια πραγματικότητα.

Όπως και στις δεκαετίες του 1920 και του 1930, είναι η παγκόσμια τάξη που διακυβεύεται.Το δυτικό σύστημα του χρυσού δισεκατομμυρίου γνωρίζει ότι χάνει την υπεροχή του έναντι των 7 δισεκατομμυρίων του υπόλοιπου κόσμου.

Οι Αγγλοσάξονες αρνούνταν αυτή την απώλεια επιρροής, θα τους καταδίκαζε σε σχετική οπισθοδρόμηση, σε πτώση του βιοτικού τους επιπέδου και θα σήμανε το τέλος μιας μακράς ιστορικής περιόδου κυριαρχίας.

Δεν βλέπετε την κατάσταση έτσι γιατί οι ελίτ ήταν λαμπρές, κατάλαβαν στις αρχές της δεκαετίας του 2000 ότι ήταν απαραίτητο πάση θυσία να εμποδίσουμε τους ανθρώπους να κατανοήσουν την ιστορική κατάσταση στην οποία βρέθηκαν.

Ήταν απαραίτητο πάση θυσία να αποτραπεί ο λαός από το να συνειδητοποιήσει την κρίση που εξελισσόταν, όπως στη δεκαετία του 1920. Με τον κίνδυνο της μαζικής ανεργίας, του γενικευμένου λαϊκισμού και συνεπώς των πολιτικών ανατροπών.

Αποφεύγοντας την κρίση του Κεφαλαίου που διαρκεί από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, κόβεται το ιστορικό νήμα και η ιστορική κατάσταση καθίσταται ακατανόητη. Κανείς δεν μιλά πια για το επιφώνημα του Μπερνάνκι σε ένα μεγαλοπρεπές ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης. « Σώσαμε την παγκόσμια τάξη! Σιγά, πρέπει να κόψουμε τους κρίκους στην αλυσίδα της κατανοητότητας, πρέπει να αποτρέψουμε το όραμα του Όλου.

Όπως ακριβώς πρέπει να αποτραπεί η αιτιώδης οργανική κατανόηση της επιταχυνόμενης προσφυγής στο χρέος για να λειτουργήσει το σύστημα και να αποφευχθεί η μακροχρόνια ύφεση.

Η ιδιοφυΐα των στρατηγών του πολύ Μεγάλου Κεφαλαίου δεν ήταν να ονομάσουμε τη μεγάλη κρίση της δεκαετίας του 2000 και ειδικά αυτή του 2008! Είχαν περάσει ως περιστασιακά –μαύροι κύκνοι– όταν ήταν ήδη συστημικοί. Ποτέ δεν τα ονομάσαμε, ποτέ δεν τα έχουμε διαγνώσει, δηλαδή μια κρίση του ίδιου του συστήματος στην επιθυμία του να ξεπεράσει τον εαυτό του μέσω της χρηματιστικοποίησης.

Αλλά μάταια κρυβόμαστε και αρνούμαστε να ονομάσουμε την κρίση, παρόλα αυτά συνεχίζει να υπονομεύει. Η κρίση δεν δίνει πλέον τον εαυτό της για να τη δει κανείς από μόνη της, αλλά από τις θεραπείες, τις υποτροπές που χρησιμοποιούνται για να την καλύψουν. υποκλοπές νομισματικής υποβάθμισης και χρηματοοικονομικής αφερεγγυότητας/εξευτελισμού.

Η περίοδος ορίζεται όπως στις δεκαετίες του 1920 και του 1930 ως μια πορεία προς την Κρίση και τα ίδια αίτια που παράγουν τα ίδια αποτελέσματα, οι κυρίαρχες τάξεις επανασυνδέονται με τους πειρασμούς τους του παρελθόντος: συμμαχία μεταξύ πολιτικής εξουσίας, κεφαλαίου, εταιρειών κατά των λαών και εγκατάλειψη τους κανόνες της δημοκρατικής λειτουργίας υπέρ των κανόνων διακυβέρνησης. Αυτός είναι ο περίφημος Τρίτος Δρόμος!

Δεν απαιτείται πλέον η συναίνεση των πολιτών, αντικαθίσταται από την εξουσία, την πίστη, τον διχασμό, τον κατακερματισμό των κοινωνικών ομάδων και, τελικά, από προεπιλογή νομιμότητα: 15% υποστήριξη είναι αρκετή!

Τίποτα από αυτά δεν είναι παράδοξο, είναι η λογική, διαλεκτική ανάπτυξη δυνάμεων που λειτουργούν από τις δεκαετίες του 1920 και του 1930.

Μην ξεχνάτε ποτέ ότι οι δεκαετίες του 1920 και του 1930 ήταν τρομερές για την πολύ ανώτερη μεσαία τάξη. Με την κρίση των 29, που κράτησε 10 χρόνια, νόμιζε ότι είχε φτάσει η τελευταία της ώρα.

Ο καθένας πρέπει να διαβάσει τα έργα και τις εφημερίδες αυτής της περιόδου για να καταλάβει, να αγγίξει με τα δάχτυλά του τον σπλαχνικό φόβο των Κόκκινων που έχει εγκατασταθεί στα βάθη των αστικών και μικροαστικών μυαλών.

Ο φασιστικός πειρασμός έχει επικρατήσει παντού, ακόμη και στις Ηνωμένες Πολιτείες, και οι ναζιστικές συμπάθειες διάσημων ηγετών που πρέπει να συγκαλυφθούν δεν είναι λιγότερο ιστορικές πραγματικότητες. Ακριβώς όπως η χρηματοδότηση της ανόδου του Χίτλερ.

Από τον Μπαρμπαρόσα άλλαξαν τα πράγματα, η πολύ μεγάλη αστική τάξη κατάλαβε ότι ο Χίτλερ δεν θα κέρδιζε από τότε και ετοίμασαν τις εφεδρικές θέσεις τους, που έδωσαν την αρχή της Μεγάλης Ανατροπής. Οι υποστηρικτές του φασισμού έγιναν οι αντιφασίστες! Η μεγαλοαστική τάξη έχει φορέσει τα νέα της ρούχα, έχει παλέψει ενάντια στον φασισμό που είχε γαλουχήσει και γαλουχήσει.

Μετά την ήττα του Χίτλερ, οι ναζιστικές, επιστημονικές, στρατιωτικές και μυστικές ελίτ διασώθηκαν και ανακυκλώθηκαν στον αγώνα ενάντια στην ΕΣΣΔ. Άλλα έχουν ανακυκλωθεί σε Διεθνείς Οργανισμούς.

Ο ρόλος της ΕΣΣΔ στην ήττα του Χίτλερ αποσιωπήθηκε και η ιστορία στη συνέχεια γράφτηκε ξανά για να αποκατασταθεί η παρθενία στις κυρίαρχες τάξεις.

Εάν θέλετε να αγγίξετε, σε γαλλικό επίπεδο, αυτό το μέρος της υπόγειας ιστορίας με ένα συγκεκριμένο παράδειγμα, διαβάστε και κατανοήστε τι συνέβη γύρω από το Ινστιτούτο Κοινωνικής Ιστορίας του Georges Albertini, πρώην ηγέτη φασίστα που ανακυκλώθηκε από τους Patronat Francais και το AFL-CIO- Η CIA στο πλαίσιο ενός φαρμακείου IHS/East-West για την καταπολέμηση του PC και του CGT.

Έρευνα-επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός-Γεωπολιτικός αναλυτής (Contact : [email protected] και official website The Times of Voulgaroktonos.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ OFFICIAL WEBSITE TOY AΓΓΕΛΟΥ-ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Φ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ THE TIMES OF VOULGAROKTONOS

loading...