«Πάγωσαν όλοι»: Πως η Ελλάδα θα τελειώσει την συμμαχία Τουρκίας-Πακιστάν

Νέος πονοκέφαλος για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας.

Το Πακιστάν είναι η νέα μεταβλητή στην εξίσωση της Ανατολικής Μεσογείου. Η στρατιωτική συμμαχία της πυρηνικής δύναμης με την Τουρκία, δημιουργεί μεγάλο κενό εξουσίας στην γειτονιά μας.

Οι άνευ προηγουμένου παραβιάσεις του F.I.R Αθηνών από πακιστανικό αεροπλάνο ναυτικής συνεργασίας αλλά και η παρουσία του πακιστανικού Πολεμικού Ναυτικού στην Αν.Μεσόγειο (συμφωνία με Τουρκία), αποτελούν γεγονότα που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς.

Πως μπορεί να απαντήσει η Ελλάδα

Το Πακιστάν βρίσκεται στα πρόθυρα πολέμου με την Ινδία. Η Αθήνα πρέπει να προσεγγίσει το Νέο Δελχί. Εκτός από τις εμπορικές συμφωνίες που ήδη τρέχουν, μια στρατιωτική συμμαχία (κοινές ασκήσεις) θα μπορούσε να γίνει επίσης. Είναι ζωτικής σημασίας για τα Εθνικά μας συμφέροντα, σε μια εποχή που η τουρκική προκλητικότητα ξεπερνά τα στενά όρια της περιοχής μας.

Θέλουν μια πίτα από τα κοιτάσματα φυσικού αερίου. Επειδή μόνη της δεν κατάφερε πολλά η Άγκυρα, στράφηκε στους συμμάχους της. Η Ελλάδα πως απαντά λοιπόν, στις αξιώσεις της Άγκυρας;

Έχουμε κάθε λόγο να δώσουμε πρόσβαση στην Ινδία. Πρόκειται για μια ενσυνείδητη στρατηγική επιλογή και όχι για μια άτακτη υποχώρηση στα εθνικά μας συμφέροντα, όπως μπορεί να σκεφτεί κάποιος.

Πρέπει να κινηθούμε άμεσα. Σε διαφορετική περίπτωση μας περιμένουν δύσκολα σενάρια στην γωνία…. Η Ελλάδα διαχρονικά απαντά με έξυπνο και ήρεμο τρόπο στις απειλές.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ
https://www.el.gr/

loading...