Οι τούρκοι τρίβουν τα χέρια τους. Υπάρχουν πολλοί βρωμονεοκύπριοι.

«Ανάξιος κάθε είδους τιμής»

Ξεσηκωμός στην Κύπρο! «Ζει, ζει και μας καθοδηγεί Γεώργιος Γρίβας Διγενής» Φώναξαν έξω από τη Βουλή οι Ελληνόψυχοι…

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε έξω από την Βουλή με αφορμή το ψήφισμα που υιοθετήθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής και το οποίο χαρακτηρίζει τον Γεώργιο Γρίβα Διγενή «ανάξιο κάθε είδους τιμής».

Μεταξύ άλλων ακούστηκαν συνθήματα όπως «Δόξα και τιμή στον Γρίβα Διγενή», «ΕΟΚΑ ξανά στης Κύπρου τα βουνά», «Αλήτες προδότες πολιτικοί, η Κύπρος είναι Ελληνική», «Ζει, ζει και μας καθοδηγεί Γεώργιος Γρίβας Διγενής», «Αναρχικοί και μπολσεβίκοι αυτή η γη δεν σας ανήκει», ενώ κάποιοι διαδηλωτές φώναξαν υβριστικά συνθήματα κατά βουλευτών.

Οι διαμαρτυρόμενοι αντιδρούσαν για το ψήφισμα της Βουλής, σύμφωνα με το οποίο, ο Αρχηγός της ΕΟΚΑ, Γεώργιος Γρίβας Διγενής, χαρακτηρίζεται «ως ανάξιος κάθε τιμής από την πατρίδα». Σημειώνεται ότι προηγήθηκε ανακοίνωση του ιδρύματος Γεωργίου Γρίβα Διγενή, που κάλεσε σε «συλλαλητήριο τις Ελληνίδες και τους Έλληνες της Κύπρου» και ανέφερε «σας καλούμε να ενώσετε τη φωνή σας μαζί μας ενάντια στις προθέσεις των κομμάτων της Διχόνοιας «ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ-ΔΗΠΑ».

Η Αστυνομία έλαβε δρακόντεια μέτρα για αποφυγή επεισοδίων με ισχυρές δυνάμεις, ενώ ο δρόμος μπροστά από τη Βουλή έκλεισε στις 17:00. Σε επιστράτευση τέθηκαν μέλη από τις αντιοχλαγωγικές ομάδες της Αστυνομίας, ενώ τοποθετήθηκαν και κιγκλιδώματα.

https://www.pentapostagma.gr

loading...