Άγνωστη λέξη η παραίτηση υπουργών για την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου

Η διακυβέρνηση της χώρας από τον Αλέξη Τσίπρα µπορεί να είναι η µακροβιότερη της περιόδου των Μνηµονίων, ξεπερνώντας χρονικά εκείνες του Αντώνη Σαµαρά και του Γιώργου Παπανδρέου, ωστόσο
αποδεικνύεται και η πλέον... χοντρόπετση σε θέµατα ηθικής τάξης.
Μια σειρά κορυφαίων υπουργών που οι παραιτήσεις τους έχουν ζητηθεί από τα κόµµατα της αντιπολίτευσης παραµένουν στις καρέκλες τους, αν και ορισµένοι από αυτούς καταγγέλλονται για πολύ σοβαρά θέµατα, που ενδεχοµένως υποκρύπτουν όχι µόνο πολιτικές, αλλά και ποινικές ευθύνες. Με πρώτον και καλύτερο στη λίστα των υπουργών των οποίων έχει ζητηθεί η παραίτηση τον Πάνο Καµµένο, ο κατάλογος συµπληρώνεται από µια σειρά νυν και πρώην κορυφαίων µελών του Υπουργικού Συµβουλίου (Τόσκας, Πολάκης, Παρασκευόπουλος, Κουρουµπλής, Φίλης, Τσακαλώτος).
Το αξιοσηµείωτο είναι πως σχεδόν όλοι αυτοί οι υπουργοί, προεξάρχοντος του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. και υπουργού Εθνικής Αµυνας, πλέκουν δηµοσίως το εγκώµιο του Κώστα Καραµανλή, «λησµονώντας» ότι εκείνος είχε κάνει δεκτές παραιτήσεις υπουργών για πολύ λιγότερο σοβαρά θέµατα από εκείνα -για παράδειγµαπου βαρύνουν τον κ. Καµµένο στην υπόθεση του «Noor-1». Ενώ και στις πιο βραχύβιες κυβερνήσεις Παπανδρέου και Σαµαρά υπουργοί και στελέχη αντιµετωπίστηκαν σε αρκετές περιπτώσεις µε αυστηρότατο τρόπο, κάτι που δεν φαίνεται να ισχύει σήµερα, µπροστά στη µανία εξουσίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Oι παραιτήσεις Τσιτουρίδη και Μαγγίνα
Η πενταετής θητεία του Κώστα Καραµανλή στην πρωθυπουργία τον οδήγησε σε πολύ δυσάρεστες γι’ αυτόν αποφάσεις σε σχέση µε πρόσωπα των κυβερνήσεών του, ορισµένα από τα οποία είχαν άριστες πολιτικές αλλά και προσωπικές σχέσεις µαζί του. Η υπόθεση Τσιτουρίδη είναι ενδεικτική του τρόπου µε τον οποίο αντιµετώπιζε ο πρώην πρωθυπουργός µέλη του Υπουργικού Συµβουλίου για θέµατα ηθικής τάξης.
Στις 22 Σεπτεµβρίου 2004 υπέβαλε την παραίτησή του για λόγους ευθιξίας µετά το θέµα που δηµιουργήθηκε µε την καταγγελία για παράτυπη µετεγγραφή του γιου του από το Πανεπιστήµιο Κρήτης στο Πάντειο της Αθήνας. Η µετεγγραφή ζητήθηκε για λόγους ασφαλείας, εξαιτίας και της πολιτικής ιδιότητας του πατέρα του, ενώ ο πρώην πρύτανης του Παντείου την είχε χαρακτηρίσει «καθ’ όλα νόµιµη». Τρία χρόνια αργότερα, το 2007, ο κ. Τσιτουρίδης παραιτήθηκε και από υπουργός Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας, µε αφορµή τις εισαγγελικές έρευνες για χρηµατιστηριακές πράξεις του στενού του συνεργάτη Ευγένιου Παπαδόπουλου στο διάστηµα 1999-2000.
Μάλιστα, ο Κώστας Καραµανλής είχε δηλώσει µε έµφαση τότε πως οι ενέργειες του κ. Παπαδόπουλου αφορούσαν περίοδο πολύ προτού γίνει κυβέρνηση η Ν.∆. και ήταν άσχετες µε την υπόθεση των οµολόγων, όµως δεν επέτρεπαν την παραµονή του κ. Τσιτουρίδη στη θέση του. Αξιοσηµείωτο είναι ότι ο κ. Τσιτουρίδης ήταν στενός φίλος του Κώστα Καραµανλή και από τους πρωταγωνιστές της ανάδειξής του σε πρόεδρο της Ν.∆. το 1997.
Ο αείµνηστος Βασίλης Μαγγίνας διετέλεσε εκπρόσωπος Τύπου την περίοδο που ο Κώστας Καραµανλής ανέλαβε την ηγεσία της Ν∆ και στενός του συνεργάτης. Τον Απρίλιο του 2007, µετά την παραίτηση Τσιτουρίδη, διορίστηκε υπουργός Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας. Μετά τις εκλογές του 2007, όταν επανεκλέχθηκε βουλευτής, διορίστηκε και πάλι στην νέα κυβέρνηση του Κ. Καραµανλή. Παραιτήθηκε τον ∆εκέµβριο του ίδιου χρόνου για λόγους ευθιξίας από υπουργός Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας, ύστερα από δηµοσιεύµατα του Τύπου σχετικά µε την πολεοδοµική νοµιµότητα της οικίας του. Η παραίτηση του Βασίλη Μαγγίνα ήλθε λίγες ώρες έπειτα από δηµοσίευµα σύµφωνα µε το οποίο κατείχε πολεοδοµική άδεια για αναψυκτήριο, βάσει της οποίας είχε χτίσει την κατοικία του στο Κορωπί, σε χωροταξική ζώνη που δεν ήταν οικιστική.
Η περίπτωση Ρόβλια και Μπαλτάκου
Τον ∆εκέµβριο του 2009 είχαµε την πρώτη παραίτηση µέλους της κυβέρνησης Παπανδρέου. Ηταν ο υφυπουργός Εσωτερικών, Ντίνος Ρόβλιας, που παραιτήθηκε κατόπιν δηµοσιευµάτων που εµφάνιζαν το πολιτικό γραφείο του να ασχολείται µε αιτήµατα µεταθέσεων αστυνοµικών και στρατιωτικών (κάτι που, όπως όλοι γνωρίζουν, κάνουν όλα τα πολιτικά γραφεία όλων των πολιτικών προσώπων εδώ και δεκαετίες). Σε δήλωσή του τότε, ο Ντίνος Ρόβλιας τόνισε χαρακτηριστικά: «Ανέλαβα την πολιτική ευθύνη και υπέβαλα την παραίτησή µου ανεξάρτητα από την ουσία της καταγγελίας, για να µην προξενήσω το ελάχιστο πρόβληµα στην κυβέρνηση, πολλώ µάλλον σ’ αυτή την κρίσιµη για τη χώρα περίοδο».
Αξιοσηµείωτη ήταν και η άµεση αποποµπή από τον Αντώνη Σαµαρά του στενού του συνεργάτη, Τάκη Μπαλτάκου, για συνοµιλία του µε τον Ηλία Κασιδιάρη, τον Απρίλιο του 2014 (ενώ ο κ. Καµµένος, που συνοµιλούσε αποδεδειγµένα µε ισοβίτη έµπορο ναρκωτικών, παραµένει ακόµη στο πόστο του). Στον αντίποδα των συµπεριφορών κορυφαίων στελεχών προηγούµενων κυβερνήσεων, οι παραιτήσεις υπουργών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποτελούν είδος σε ανεπάρκεια.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ένας και µοναδικός υπουργός που υπέβαλε την παραίτησή του στην πρώτη κυβέρνηση Τσίπρα ήταν ο Παναγιώτης Σγουρίδης (των ΑΝ.ΕΛ.). Κι αυτός γιατί, σε µια έκρηξη ειλικρίνειας µε την ιδιότητα του υφυπουργού Υποδοµών, τόλµησε να πει ότι ο Αλέξης Τσίπρας «παραπλάνησε τους αγρότες». Η θέση που άφησε ο κ. Σγουρίδης φαίνεται πως ήταν... γρουσούζικη, καθώς τον Σεπτέµβριο του 2015 ο ∆ηµήτρης Καµµένος παραιτήθηκε 12 ώρες µετά την ορκωµοσία του, λόγω ρατσιστικών αναρτήσεων που είχε κάνει σε κοινωνικά δίκτυα. Ωστόσο, στους 32 µήνες που συµπληρώνουν στην εξουσία οι κύριοι Τσίπρας και Καµµένος, δεν έγινε δεκτή ούτε µία παραίτηση που να ζητήθηκε από την αντιπολίτευση, και µάλιστα αρκετές φορές για πολύ σοβαρότερους λόγους απ’ ό,τι σε όλες τις προαναφερθείσες περιπτώσεις.

Πηγή: 
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

 1. ΧΑΑΑΑ ΑΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑΑΑΑΑΑΑ ΔΕΣΤΟΥΣ ΕΥΘΥΜΗΣΑΝΕ ΠΑΛΙ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το τσιμπούρι αν δεν το βγάλεις εσύ με το ζόρι δεν ξεκολλά από πάνω σου μέχρι που να σου πιει όλο το αίμα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΣΩΣΤΑ...ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΑ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟ ΜΠΟΡΕΙ.!!!!
   Η απελευθέρωση της χώρας από χρέος και ευρώ σε 15 βήματα - Ένας συνοπτικός οδηγός.

   Η συζήτηση γύρω από τη μετάβαση στο εθνικό νόμισμα, μπροστά στα αδιέξοδα που δημιούργησε το καθεστώς κατοχής φουντώνει. Πολλοί έρχονται να συμμερισθούν την αναγκαιότητα της μετάβασης σε εθνικό νόμισμα, αλλά ομιλούν χωρίς να έχουν ολοκληρωμένη αντίληψη γι’ αυτό, με συνέπεια η σύγχυση και η παραπληροφόρηση να επικρατούν.

   Πρέπει να τονιστεί, ότι ολόκληρη η διαδικασία είναι ενιαία και αδιαίρετη. Δεν μπορεί να γίνουν κάποια από τα παρακάτω βήματα και άλλα να παραμεληθούν. Διότι τότε, τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε θα είναι μεγάλα και απρόβλεπτα.

   Εννοείται, ότι το εγχείρημα πρέπει να το αναλάβει εξ αρχής και να το διεκπεραιώσει μια νέα δημοκρατική και πατριωτική κυβέρνηση, τα στελέχη της οποίας οφείλουν, να πιστεύουν ακράδαντα στο εγχείρημα και να γνωρίζουν στη λεπτομέρειά του κάθε του τεχνική πτυχή.

   Έτσι το σημερινό πολιτικό προσωπικό και όλα τα άλλα στελέχη που με ψεύτικη επιστημονικοφάνεια υπηρέτησαν και υπηρετούν το κατοχικό καθεστώς, ούτε θέλουν, ούτε γνωρίζουν το πως, ούτε μπορούν. Συνεπώς, είναι αδύνατο να περιμένουμε απ’ αυτούς το οτιδήποτε κι εναπόκειται σε δυνάμεις όπως το ΕΠΑΜ, που διαθέτουν τη βούληση, τη γνώση και την εμπειρία να το αναλάβουν, και στον κόσμο να υποστηρίξει αυτή την επιλογή.

   Παρακάτω παρουσιάζονται συνοπτικά τα 15 βήματα μιας πολιτικής απελευθέρωσης με σκοπό την αποκατάσταση της Εθνικής Κυριαρχίας, της Δημοκρατίας, την ανάταξη της οικονομίας και την ευημερία για την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

   Αυτά είναι:
   • 1. Η καταγγελία του χρέους και η οριστική παύση αποπληρωμής του.
   • 2. Ακύρωση όλου του μνημονιακού θεσμικού πλαισίου που άλλαξε το νομικοπολιτικό καθεστώς της χώρας και επέβαλε την κατοχή.
   • 3 Η αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη
   • 4. Η καθιέρωση εθνικού κρατικού νομίσματος.
   • 5. Η εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδας.
   • 6. Η επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων.
   • 7. Η εκκαθάριση σε καθεστώς λειτουργίας των «συστημικών» τραπεζών.
   • 8. Η εξασφάλιση της ομαλότητας των συναλλαγών στη μεταβατική περίοδο.
   • 9. Η εξασφάλιση της επάρκειας των αγαθών.
   • 10. Η προστασία και ο έλεγχος της αγοράς και των τιμών των προϊόντων.
   • 11. Η άμεση αποκατάσταση των εισοδημάτων.
   • 12. Η «σεισάχθεια» των εσωτερικών χρεών των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων.
   • 13. Η αποκατάσταση της Δικαιοσύνης.
   • 14. Ο έλεγχος των στρατηγικών τομέων της οικονομίας και των αντίστοιχων επιχειρήσεων.
   • 15. Η Συντακτική Εθνοσυνέλευση και το νέο Σύνταγμα

   Η δικαιοσύνη μαζί με την αποκατάσταση των εισοδημάτων, τη Σεισάχθεια των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία, και τη διαγραφή των χρεών προς τις τράπεζες των πολιτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η αποφασιστική υποβοήθηση της ανάκαμψης της εσωτερικής παραγωγής, η εγγύηση των καταθέσεων, η άμεση ενίσχυση των θεσμών δημόσιας υγείας και κοινωνικής πρόνοιας κτλ., ο ανασχεδιασμός σε προοδευτική βάση της Παιδείας, θα δημιουργήσουν πολύ ευνοϊκό κλίμα και θα οδηγήσουν ολοένα και περισσότερους πολίτες στην υπεράσπιση συνολικά του εγχειρήματος, εμπεδώνοντας τη βεβαιότητα για την επιτυχία του.

   Όλα αυτά μαζί τα μέτρα - όπως εκτέθηκαν παραπάνω - και η άμεση εφαρμογή τους θα οδηγήσουν επίσης, στη δημιουργία του αρραγούς εκείνου εσωτερικού μετώπου, που είναι αναγκαίο για την κατακόρυφη ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας καθιστώντας κάθε εγχείρημα εξωτερικής επέμβασης με χρήση των εθνικών μας θεμάτων και την απειλή της Τουρκίας, δύσκολη και πολύ ακριβή υπόθεση για τους διοργανωτές μιας τέτοιας μεθόδευσης σε βάρος της πατρίδας μας.
   Ε.ΠΑ.Μ. : Τα 15 άμεσα βήματα για την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ της χώρας
   https://www.youtube.com/watch?v=hxoEvF1jxUM

   Διαγραφή
 3. Εδώ ταιριάζει το τραγούδι της Αλέξια "ορκίσου να μην χωρίσουμε ποτέ ποτέ ποτέ". Ταιριάζει γάντι με αυτή την κυβέρνηση, όλο καυγαδάκια είναι αλλά στο τέλος όλοι μαζί.Alexia Vassiliou - Ορκίσου https://www.youtube.com/watch?v=wMW4BjZ8mrc

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]