Τα δέντρα κρύβουν χρυσό!

Τα λεφτά μπορεί να μην κρέμονται από τα δέντρα, όπως ίσως όλοι θα θέλαμε, αλλά οι επιστήμονες επιβεβαίωσαν πως χρυσός μπορεί αν εντοπιστεί στα φύλλα ορισμένων φυτών.
Ερευνητές από την Αυστραλία, όπως γράφει το BBC, υποστηρίζουν πως η παρουσία μορίων χρυσού στο φύλλωμα… ευκαλύπτων μπορεί να αποτελέσει δείκτη για την ύπαρξη κοιτασμάτων στο υπέδαφος. Οι ειδικοί εκτιμούν πως η ανακάλυψή τους προσφέρει μία νέα μέθοδο να εντοπίζονται κοιτάσματα ειδικά σε δυσπρόσιτες περιοχές. Η έρευνά τους δημοσιεύεται στο περιοδικό «Nature Communications». Βέβαια η ποσότητα του χρυσού που εντοπίζεται στα φύλλα είναι ελάχιστη.

«Υπολογίσαμε πως χρειάζονται 500 δέντρα πάνω από ένα κοίτασμα χρυσού για να παραχθεί αρκετός χρυσός ώστε να φτιαχτεί ε΄να δαχτυλίδι», εξήγησε ο Δρ Mel Lintern, από τον οργανισμό Επιστημονικής και Βιομηχανικής Έρευνας της Κοινοπολιτείας.

loading...

1 thought on “Τα δέντρα κρύβουν χρυσό!

  1. Ωχχχ μην λετε τετοια πραγματα και διαρευσει οτι στις τσαπελες υπαρχουν πολλα δειγματα χρυσου και αρχισουν να τις κοβουν για να κονομησουνε μερικοι και μερικοι αλλοι να ψωφησουν απο την πεινα γιατι χωρις τσαπελες πως θα ζησουν?

Comments are closed.