Πλευρές από τη δράση των γυναικών στον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας

Αποσπάσματα από το βιβλίο «Η συμμετοχή των γυναικών στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας (1946 - 1949)», του Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ για την Ισοτιμία των Γυναικών


Οι γυναίκες στον ΔΣΕ μέσα από το φωτογραφικό αρχείο του Απόστολου Μουσούρη
Η συμβολή της γυναίκας στον ΔΣΕ αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα κεφάλαια της ένοπλης ταξικής πάλης στη χώρα μας κατά τον 20ό αιώνα. Στον ΔΣΕ, η γυναίκα συμμετείχε ισότιμα με τον άντρα ως μαχήτρια στην πρώτη γραμμή της μάχης, στο πυροβολικό, στην ανίχνευση και στη ναρκοθέτηση, ως τηλεφωνήτρια στις διαβιβάσεις, ως σαμποτέρ, ως τραυματιοφορέας και ως νοσοκόμα στις υγειονομικές υπηρεσίες του ΔΣΕ, στην επιμελητεία, στο μεταγωγικό, στους σταθμούς διοίκησης, ως αξιωματικός, στην οργάνωση και στην εκτέλεση επιχειρήσεων.Επίσης, πολλές γυναίκες αναδείχτηκαν στις ομάδες των Πολιτικών Επιτρόπων Πόλεων και Υπαίθρου. Χιλιάδες άλλες στήριξαν την πάλη του ΔΣΕ στα μετόπισθεν, όπως, για παράδειγμα, στην κατασκευή οχυρωματικών έργων. Υπολογίζεται ότι οι μαχήτριες του ΔΣΕ ανέρχονταν στο 1/4 της συνολικής δύναμής του. Ανάμεσα στους μαχητές του ΔΣΕ, ο μέσος όρος ηλικίας των γυναικών ήταν μικρότερος από τον αντίστοιχο των αντρών. Η κοινωνική σύνθεση των γυναικών ήταν ίδια μ' εκείνη των αντρών, δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία προερχόταν από την αγροτιά.
Εδωσαν τη μάχη σε κάθε μετερίζι

Η ένταξη των γυναικών στον ΔΣΕ χρειαζόταν να ξεπεράσει το σκόπελο αναχρονιστικών απόψεων και αντιλήψεων για τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία, που επιδρούσε και στις γραμμές των πιο πρωτοπόρων λαϊκών αγωνιστών.

«Η υποτίμηση στη γυναίκα έχει πολύ παλιά παράδοση και δεν είναι εύκολο να φύγουν τα υπολείμματά της, αλλά πρέπει να καταλάβουμε πως στο λαϊκό μας κίνημα και στον ΔΣΕ είναι απαράδεκτη και βλαβερή. Να την χτυπούμε ανοιχτά σε κάθε συγκεκριμένη της εκδήλωση»1.Αλλωστε, «το άλμα, από το ορεινό ή από το καμπίσιο χωριό όπου δεν είχε το δικαίωμα ούτε και να γνωρίσει προσωπικά τον άντρα που θα της έδιναν, έως το φυλάκιο όπου στέκει σκοπός με το όπλο στο χέρι και στη δημοκρατική συνέλευση είναι τεράστιο. Συχνά οι άντρες μαχητές βλέπουν στη μαχήτρια, που ωστόσο παλεύει πλάι τους στη ζωή και στο θάνατο κάτω απ' τις ίδιες συνθήκες (και χειρότερες μάλιστα γι' αυτήν), την αδελφή ή τη μάνα τους που την γκρίνιαζαν επειδή δεν έγινε ακόμα το φαΐ. Η ίδια η γυναίκα έδειξε θαυμάσια προσαρμογή στις νέες συνθήκες που βρέθηκε, αλλά δεν δείχνει την ίδια προσαρμογή και ο άντρας μαχητής απέναντί της. Αργεί να πάρει είδηση ότι η γυναίκα αυτή, που κρατάει το όπλο στο πλευρό του, είναι η γυναίκα που όχι μόνο θα λευτερώσει μαζί του τούτον τον τόπο, αλλά και μαζί του θα αλλάξει και ολόκληρη τη νεοελληνική κοινωνία»2.

Οι γυναίκες που συμμετείχαν στον ΔΣΕ, η καθεμιά από το δικό της μετερίζι, ήταν γυναίκες του λαού, απλές, καθημερινές. Δεν είναι πως δε λογάριαζαν τη ζωή τους, την οικογένειά τους. Δεν γεννήθηκαν ηρωίδες. Αυτό που τις μετέτρεψε σε ηρωίδες, αυτό που τις έκανε να υπερνικήσουν τους φόβους τους, τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν και να ορμήσουν πάνω στο θάνατο ήταν η πίστη στο σκοπό και στο δίκιο του αγώνα τους. Οσον αφορά ιδιαίτερα τα γυναικεία στελέχη του ΚΚΕ, η συμμετοχή τους στις γραμμές του ήταν που πολλαπλασίασε τις ψυχικές και τις σωματικές τους αντοχές, ανέδειξε αρετές, όπως η ανιδιοτέλεια, η συλλογικότητα, η συντροφικότητα, η αλληλεγγύη, η αυτοθυσία.

Οι γυναίκες του ΔΣΕ πολέμησαν σα λιοντάρια σ' όλες τις μεγάλες και τις μικρότερες μάχες του ΔΣΕ (...)


«Αίμα θα φτύσω, το πολυβόλο θα το σώσω»

«Αίμα θα φτύσω, το πολυβόλο θα το σώσω, δε θα πέσει στα χέρια τους. Ετσι σκέφτεται και καινούργιο κουράγιο παίρνει ανεβαίνοντας την απότομη ανηφοριά με τη βάση του πολυβόλου στην πλάτη η Ασημίνα Στούπα από τον Κοκκινοπλό Θεσσαλίας, 16 χρόνων αντάρτισσα. Υστερα από σκληρή μάχη με τον εχθρό στα υψώματα του Ολύμπου, τα τμήματά μας, αφού αντιμετώπισαν αρκετές ώρες ισχυρή δύναμη του εχθρού, συμπτύχθηκαν σε άλλο ύψωμα. Η Ασημίνα είναι προμηθευτής στο πολυβόλο. Στη σύμπτυξή τους το ζώο που είναι φορτωμένο το πολυβόλο μένει στο δρόμο. Χωρίς καθυστέρηση η Ασημίνα με τον διμοιρίτη της το μοιράζονται και το φορτώνονται οι δυο τους στην πλάτη. Απότομος και μεγάλος ο ανήφορος, ο ιδρώτας τρέχει ποτάμι. Τα αεροπλάνα σα μαύρα κοράκια γυρίζουν και βάζουν με τα μυδράλια πάνω από τα κεφάλια τους. Το πολυβόλο, λέει η Ασημίνα, να μην πάθει τίποτα και για μένα δε με νοιάζει. Αίμα θα φτύσω, αυτό θα το βγάλω, αυτό είναι η ζωή μας... Η κούραση για την 16χρονη αντάρτισσα δεν υπολογίζεται, η σκέψη της είναι μία, να σώσει το πολυβόλο και το σώζει. Τρεις ολόκληρες ώρες το κουβάλησαν στην πλάτη. Η πίστη της στον αγώνα, η πίστη στη νίκη την ατσάλωσαν στην ψυχή και στην αντοχή»3.
Μίσος γι' αυτούς που μαυρόντυσαν το λαό

Η Φράγκω Οικονόμου σε μια συνέλευση περιέγραφε:

«Οι όλμοι πέφτανε. Αρχισαν να πέφτουν πριν ακόμα εμείς εκδηλωθούμε. Σπιθαμή γης δεν έμεινε που να μη βάλλεται. Τακτοποίησα καλά το στοιχείο μου και περίμενα διαταγή. Για μια στιγμή ακούω ένα οχ. Κάποιος συναγωνιστής θα έπεσε, λέω. Εκεί μπροστά μου, χτυπημένος κείτονταν ο λοχαγός μας, ο άντρας μου. Κώστα, Κώστα, του φωνάζω. Εγώ είμαι, η Φράγκω. Δεν έκρινε. Οι όλμοι συνέχιζαν να σκάζουν κι όπως κοίταξα γύρω μου, τα μάτια μου έπεσαν στο στοιχείο μου, στους συναγωνιστές που με περίμεναν ν' αρχίσουμε. Μπροστά μου βρισκόταν ξαπλωμένος ο άντρας μου. Σηκώθηκα, έκανα 2 βήματα προς τα εμπρός και ξαναγύρισα πίσω. Μέσα στους αδιάκοπους κρότους έσκυψα πάλι μήπως ακούσω την ανάσα του Κώστα, στο φως του φεγγαριού, να δω αν ανεβοκατέβαινε το στήθος του. Ο άντρας μου ήταν πεσμένος νεκρός. Κείνη τη στιγμή δύο πράγματα πάλευαν μέσα μου, το καθήκον και η αγάπη. Κι από τα δύο κυριάρχησε το καθήκον. Ρίχνοντάς του μια ματιά τράβηξα για το στοιχείο. Ενιωσα την καρδιά μου να πλημμυρίζει από πόνο και μίσος. Μίσος γι' αυτούς που σκότωσαν τον άντρα μου και μαυρόντυσαν το λαό μας. Και μ' όλη τη δύναμη της καρδιάς μου πολέμησα κείνη τη βραδιά και το ίδιο θα πολεμώ, γιατί αυτό προστάζει το αίμα του συντρόφου μου κι όλων των συντρόφων μας που έπεσαν για το λαό και την πατρίδα»4.
«Εδώ που είναι ο φτωχόκοσμος πρέπει να είμαστε κι εμείς»

Ξεχωριστή αξία έχουν τα γράμματα μαχητριών προς τις οικογένειές τους, ιδιαίτερα προς τις μάνες, αλλά και τα αδέρφια τους που υπηρετούσαν στον εθνικό στρατό και η προτροπή για ενεργή συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα που έδιναν οι δυνάμεις του ΔΣΕ.

Ακολουθεί γράμμα της μαχήτριας Θεοδώρας Β. Ζιάμου προς τον αδερφό της, φαντάρο του εθνικού στρατού:

«Αδερφέ μου Διαμαντή

Είμαι πολύ καλά. Δεν ξέρω αν έμαθες πού είμαι. Βρίσκομαι, αγαπημένε μου αδερφέ, στον ΔΣ και θέλω να σου γράψω λίγα από τη ζωή μου. Περνώ πολύ καλά και είμαι υπερήφανη γιατί βρίσκομαι εδώ και αγωνίζομαι για το συμφέρον του ελληνικού λαού (...) Εδώ, αδερφέ μου, δεν είναι όπως μας τα παρουσίασαν. (...) Με πιάνει το παράπονο όταν σκέφτομαι ότι εσύ είσαι στο στρατό που πληρώνουν οι Αμερικανοί και πολεμάς την αδερφή σου και τα άλλα αδέρφια σου. Δεν το βλέπεις, Διαμαντή μου, ποιος έχει δίκιο και πού είναι η θέση σου; Εδώ που είναι ο φτωχόκοσμος πρέπει να είμαστε κι εμείς»5.

Παραπομπές

1. Ρούλα Ζαχαριάδη - Κουκούλου, «Η γυναίκα στον ΔΣΕ», στο «Δημοκρατικός Στρατός», τόμ. Α', σελ. 130 - 132, έκδ. «Ριζοσπάστης», Αθήνα, 1996.

2. Κ. Καραγιώργης, «Η μαχήτρια στον Δημοκρατικό Στρατό», στο «Δημοκρατικός Στρατός», τόμ. Β', σελ. 173 - 179, έκδ. «Ριζοσπάστης», Αθήνα, 1996.

3. Αρχείο ΚΚΕ, Εγγραφο 95666, Ανταπόκριση από αντάρτες Ολύμπου για την Στούπα Ασημίνα.

4. Αρχείο ΚΚΕ, Εγγραφο 514304, ραδιοφωνικός σταθμός «Ελεύθερη Ελλάδα», 27.4.1949, «Ητανε ο άντρας μου», Φράγκω Οικονόμου, στοιχειάρχης Ολμου 107ης Ταξιαρχίας, σε συνέλευση γυναικών μετά από τη μάχη της Φλώρινας.

5. Αρχείο ΚΚΕ, Εγγραφο 361663, ραδιοφωνικός σταθμός «Ελεύθερη Ελλάδα», 21.1.1949, «Γράμμα μαχήτριας προς τον αδερφό της, φαντάρο του εθνικού στρατού».

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=9473649
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

22 σχόλια :

 1. Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΤΑΝ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΠΟΥ ΚΑΘΗΣΑΝ ΟΙ ΝΙΚΗΤΡΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟ ΒΠ/Π ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΑΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ..!!!!

  ΟΜΩΣ ΤΟΤΕ ΕΜΕΙΣ ΤΡΕΧΑΜΕ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΚΙ'ΟΛΑΣ(το κυβερνουν τοτε δεν το πετυχαν με οπλα,σημερα το πετυχαν με τις τραπεζες με εβραιους πρωθυπουργους κρυμμενος πισω απο Ελληνικα ονοματα και πολιτικους εφιαλτες)...

  ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΣ,ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΙΔΙ ΜΕ ΤΟ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΖΗΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ,ΠΟΥ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΣΥΜΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΑΝΤΑ ΒΛΕΠΑΜΕ ΤΗΝ ΜΟΥΣΟΥΔΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΞΕΠΡΟΒΑΛΕΙ...

  ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΠΑΤΟΥΣΑΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΛΙΩΣΟΥΜΕ,ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΑΓΝΟΙΑΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ,ΕΚΔΟΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ,ΣΤΡΑΤΟΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΙ ΑΠΟ ΠΑΠΑΓΑΛΟΥΣ,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ,ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΥΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ...

  ΑΧ ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΣ ΤΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ,ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΑ ΕΧΕΙΣ ΦΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ...
  ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΣ...!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΟΥΥΥΣΤ ΡΕ ΣΚΑΤΟΓΥ7ΦΤΕ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΚΛΕΦΤΑΡΑΚΟ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ? ΟΥΥΣΤ ΜΟΥΣΑΦΙΡΗ ΦΕΡΜΕΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΤΣΙΚΩΘΗΚΕΣ ΕΔΩ ΓΥΦΤΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΛΕΒΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...ΟΥΥΣΤ ΚΟΠΡΙΤΗ ΤΣΑΠΕΛΟΦΑΓΕ

   Διαγραφή
 2. Η ΘΕΙΑ ΜΟΥ 15 ΕΤΩΝ ΑΠΗΧΘΕΙ ΒΙΑΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΛΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΚΕΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΩΝ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΦΟΒΕΡΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΟΣ ΜΗΝΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΗΓΕΙΤΟ ΕΛΑΒΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ.ΤΗΣ ΕΔΩΣΑΝ ΕΝΑ ΟΠΛΟ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ^ΘΑ ΠΥΡΟΒΟΛΑΣ ΤΟΥΣ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΘΑ ΠΕΤΑΣ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΣΙΝΕΙΣ ΜΕΣΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΝΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΣ ΡΩΤΑΣ ΠΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ.ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΟΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΘΑ ΣΕ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΗ.ΤΙ ΕΠΡΑΞΕ ΤΟ ΤΡΟΜΑΓΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΟ ΚΟΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟ?ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΕΠΕΣΕ ΣΤΣ ΠΟΔΙΑ ΜΙΑΣ ΓΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΥΓΗ ΜΑΝΑ ΣΩΣΕ ΜΕ ΘΑ ΜΕ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ.ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΤΗΣ ΤΥΧΗ Ο ΣΥΜΟΡΙΤΗΣ ΔΕΝ ΦΑΝΗΚΕ,Η ΓΡΙΑ(ΝΑ ΑΓΙΑΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΗΣ ΕΛΕΓΕ Η ΘΕΙΑ ΜΟΥ)ΤΗΝ ΕΚΡΥΨΕ ΣΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΤΙΒΑ ΞΥΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΠΟΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ.ΑΛΛΗ ΑΠΑΧΘΕΙΣΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ(ΖΕΙ ΑΚΟΜΗ) ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 15 ΕΤΩΝ ΔΙΑΤΑΧΘΗΚΕ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΒΟΛΟ ΤΗΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΟΡΙΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙΣ Ο ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΣΟΥ ΘΑ ΣΕ ΣΚΟΤΩΣΕΙ.ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΤΙΘΕΜΕΝΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ.ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΜΕΤΑ ΥΠΕΡΚΕΡΩΤΙΚΟ ΕΛΙΓΜΟ.Ο ΛΟΧΙΑΣ ΠΟΥ ΤΗΝΕΠΙΑΣΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΟΛΛΥΒΟΛΟ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΗΣ,ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΟΥ ΛΟΧΑΓΟΥ ΤΟΥ ^ΜΗ ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΕΙΝΑΙ^ΑΠΟΔΟΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΤΗΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΛΑΙΓΕ ΓΙΣ ΣΚΟΤΩΜΕΝΗ.ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΕΙΠΩΝ ΔΩΔΕΚΑ ΑΠΟ ΤΑ 14 ΚΟΡΙΤΣΟΠΟΥΛΑ ΠΟΥ ΑΠΗΧΘΗΣΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΡΣΔΥ.ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΜΕΙΩΝΑΝ ΤΗ ΜΕΣΗ ΗΛΗΚΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΣ.ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕ ΗΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΔΥΝΣΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΟΥΝ ,ΑΣ ΜΗ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΝΟΣΤΑΛΓΟΙ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλά όλες τις απαχθείσες εσύ τις γνώρισες;

   Διαγραφή
 3. ΟΙ ΗΡΩΙΔΕΣ ΤΟΥ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ" ΕΙΧΑΝ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ.

  ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΛΥΤΑΛΑΝΤΕΣ:

  " Στις συναγωνίστριες τής ΕΠΟΝ. Στα ελασίτικα παλληκάρια, που οι σεξουαλικές ορμές τους θεριεύουν στο βουνό και στον πόλεμο, γιά νάναι καθάριο το κεφάλι τους, με πλέρια αυτοκυριάρχηση τής νευροδιανοητικής συγκρότησης στο σαρκικό λειτούργημα, ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΧΑΤΗΡΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗΣ γιά τη λευτεριά και τη ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ... Ζήτω η ΕΠΟΝ" > (Κ.Πλεύρης - "Ο λαός ξεχνά τί σημαίνει αριστερά" - Σελίς 272)

  ΟΠΩΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΤΕ, ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΕΙΧΑΝ ΜΕΓΑΛΟ..ΦΟΡΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!!

  ΤΟΣΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ!!

  ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ,ΤΙΣ ΠΙΟ ΩΡΑΙΕΣ ΤΙΣ ΓΛΕΝΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΚΑΠΕΤΑΝΑΙΟΙ!

  ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΞΕΚΩΛΙΑΣΜΑ ΔΗΛΑΔΗ!!

  ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ "ΘΑΡΡΟΣ" ΤΟΥΣ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τάδε έφη Κ. Πλεύρης. Ε, άμα το λέει ο Πλεύρης πατήρ είναι ευαγγέλιο για τους ναζί.

   Διαγραφή
  2. ΕΣΥ ΚΑΝΕ ΚΛΥΣΜΑ ΜΕ ΡΑΨΑΝΗΣ 3ΑΑΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΞΕ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΟΠΕΥΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΤΣΙΡΛΙΔΙ ΜΗΝ ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΟΥΜΜΟΥΝΔΙΟ ΒΡΩΜΙΚΟ

   Διαγραφή
  3. 8:06 μ.μ. Αυτά δεν είναι φαντασίες του Πλεύρη. Μάλλον τα αντλεί από ιστορικές πηγές.
   http://www.ribandsea.com/articles/3112-safestera-den-ginetai-afieromeno-stous-baxalakides-tis-odoy-ermoy

   Τι λες γι' αυτά;

   Διαγραφή
 4. ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΟΡΝΕΣ Η ΜΗΠΩΣ ΕΝΝΟΕΙΣ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΑΡΤΟΥΖΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΑΘΩΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Α, όχι μην κλέβεις τα λόγια του Κ. Πλεύρη. Τι διαολο; Εντάξει, μοιράζεστε την ίδια ναζιστική ιδεολογία αλλά όχι να μοιράζεστε και τις ίδιες φαντασιώσεις. Αυτό πάει πολύ. Εσύ μπορείς να φαντασιώνεσαι ρωσίδες παρτιζάνες π.χ. Pas mal pas mal

   Διαγραφή
  2. ΣΕ ΤΣΟΥΖΕΙ Ε ΚΟΥΜΜΟΥΝΑ? 8Α ΤΟ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΙΡΕΑΖΕΙ.

   Διαγραφή
  3. ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΜΑΚΕΛΑΡΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑΖΙΣΤΗΣ,ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ,ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ Η ΑΔΕΙΑ ΚΕΦΑΛΑ ΤΟΥΣ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ.ΤΑ ΚΟΥΜΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ,ΑΘΕΟΙ ΜΕΝ ΙΣΛΑΜΟΛΑΓΝΟΙ ΔΕ,ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΕΣ,ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΛΙΑΝΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 1946 ΕΩΣ ΤΟΝ 1949 ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΠΑΙΣΙΟ ΞΕΝΟΚΙΝΗΤΟ ΑΙΜΑΤΗΡΟ ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟ ΕΞΩΝΤΟΝΟΝΤΑΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΠΑΤΡΙΟΤΕΣ,ΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΟΞΟ.ΝΑΙ.ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΡΑΒΑΣ ΤΑ ΜΑΛΙΑ ΣΟΥ.ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ.ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ.ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΜΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΟΣ.Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ.ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ.ΓΙΑΤΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ.Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ.ΠΕΘΑΝΕ Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΙΣΙΑ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ?ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΕ ΚΑΙ Ο ΙΚΑΝΟΤΑΤΟΣ ΙΣΧΥΡΟΣ ΤΗΣ ΗΓΕΤΗΣ ΦΟΡΑΕΙ ΤΟΝ ΤΙΜΙΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΤΟΥ.Η ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ,ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΒΗΣΕΙ ΠΟΤΕ.ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΙΣΤΗ ΣΕ ΠΕΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΣΑΠΛΑΙΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΑΘΕΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΩΝ...

   Διαγραφή
 5. ΕΞΥΠΝΑΚΙΑ 8.12 ΒΓΑΛΕ ΤΙΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑ ΓΥΡΩ ΣΟΥ .ΓΝΩΡΙΣΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 14 ΟΣΕΣ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΣΩΘΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΑΝΤΟΥ.ΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΣΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΗΕΘΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΗ ΒΙΑΙΑ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΑ ΣΥΓΓΕΝΤΡΩΝΕ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΚΡΥΒΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΣΩΣΟΥΝ ΤΑ ΑΓΟΡΙΑ ΤΟΥΣ,ΟΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΤΕΦΥΓΑΝ ΣΤΗ ΒΙΑΙΑ ΑΠΑΓΩΓΗ Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ,ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΣΤΑ ΑΝΤΑΡΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ,ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΜΑ ΤΟΣΗ ΒΛΑΚΕΙΑΚΡΥΜΕΝΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μεγάλε, ιστορίες έχουν ειπωθεί κι απ' τις δυο μεριές. Ποιες είναι αληθινές; Ο καθένας μπορεί να φτιάξει μια ιστορία με το μυαλο του. Προτιμώ να διαβάζω την ιστορία απ' τα ιστορικά βιβλία παρά απο αγνώστους που έτσι κι αλλιώς είναι ανώνυμοι κι ας γράφουν κάτω από μια αμφισβητούμενη υπογραφή. Αυτό λοιπόν που κρίνω είναι ο κόσμος που ζω σήμερα. Και σημερα ζούμε στον καπιταλισμό χάρις στην ... εθνικη κυβέρνηση του τότε όπως λες όπως και χάρις στα εγγλεζάκια που βοήθησαν την εθνική κυβέρνηση γιατί μόνη της δεν τα καταφερνε θα της παίρναν και τα βρακιά οι αντάρτες. Τι ωραίος κόσμος ο σημερινός ε; Καπιταλισμος. Αυτός είναι ο κόσμος που μου επεφύλαξε η ... εθνική κυβέρνηση του τότε που σημειωτέον στην κατοχή συνεργαζόταν με τους ναζί. Αν έχεις ακουστά τους ταγματαλήτες.

   ΄Αντε να σου βάλω κι εγώ μια υπογραφή να σου φύγει το μαράζι. Αντώνιος Αντιδάκης.

   Διαγραφή
  2. Αφού διαβάζεις ιστορία, προφανώς θα διάβασες και για τη φιλία και συμμαχία των σταλινιστών με τους ναζί, βάσει του συμφώνου Μολότωφ-Ρίμπεντροπ, το οποίο υπογράφηκε το 1939.

   Όσον αφορά τον καπιταλισμό δες αυτά τα στοιχεία:
   freedomvoicegr.blogspot.gr/2015/02/coca-cola.html

   Το ΚΚΕ συγκυβέρνησε με Ν.Δ.και ΠΑΣΟΚ στα χρόνια της μεταπολίτευσης.
   Βλέπε εδώ:
   el.wikipedia.org/wiki/Οικουμενική_κυβέρνηση_Ξενοφώντα_Ζολώτα_1989

   Διαγραφή
 6. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ?????????????????????????????????????????ΑΠΟ ΚΑΙ ΕΩΣ ΠΟΥ....................

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Από την Κρήτη ως το Μωριά
   κι από τον ΄Εβρο στη λευτεριά
   το πανηγύρι κρατάει χρόνια
   στα μαρμαρένια της γης αλώνια.

   Διαγραφή
 7. ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΘΑ ΞΑΝΑΝΘΙΣΕΙ ΘΑΡΘΟΥΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΛΜΟΥΔΟΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑ.......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Οι σφαγείς του ελληνικού λαού...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ...βρήκαν το διάολό τους απ' το Δημοκρατικό Στρατό. Τους κυνηγησε παντού. Γι' αυτό και αναγκάστηκαν να ζητήσουν την βοήθεια των Αγγλων.

   Διαγραφή
  2. Ποιοι ''βρήκαν το διάολό τους απ' το Δημοκρατικό Στρατό'';;;;
   Οι ΕΛΛΗΝΕΣ;;;;

   Διαγραφή
 9. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ = ,ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΒΑΡΥΣ ΟΠΛΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΕΛΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΑΖΙ,ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ,ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ,ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΡΩΣΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΦΟΔΙΑ,ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΑΛΒΑΝΩΝ,ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΩΝ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ(ΣΤΡΑΤΟΠΡΔΑ-ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΜΕ ΕΦΟΔΙΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΟΠΛΙΣΜΟ)ΚΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΑΝΤΑΛΑΓΜΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚ.ΕΙΔΑΜΕ ΤΑ ΧΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΠΙΟ ΠΙΣΤΟΥ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ ΤΗΣ ΕΣΣΔ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ.ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΠΙΟ ΑΓΡΙΟ ΖΩΟ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ Ο ΕΛΛΑΔΙΤΗΣ(ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ)ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΧΝΗ ΦΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]