Ν.Παναγιωτόπουλος: Μετά τον κορωνοϊό έρχεται νέο κύμα παράνομων μεταναστών

Ο υπουργός Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, μίλησε για όλα τα φλέγοντα ζητήματα σε απογευματινή συνέντευξη που παραχώρησε στον Αντώνη Σρόιτερ.

Ο ΥΕΘΑ ξεκίνησε λέγοντας πως δεν υπάρχει «καμία ψευδαίσθηση» από ελληνικής πλευράς, ο Έβρος ήταν μόνο η αρχή, η Τουρκία, καιρού επιτρέποντος, θα επιστρέψει στις ελληνικές θάλασσες με την τουρκική ακτοφυλακή να συνεχίζει το επικίνδυνο «παιχνίδι» με τους μετανάστες.

«Ο συναγερμός παραμένει» τόνισε ο κ Παναγιωτόπουλος, «υπάρχουν πληροφορίες πως η τουρκική δραστηριότητα θα αυξηθεί με το πέρας του κορωνοϊού, αλλά θα είμαστε έτοιμοι».

«Η πανδημία έχει επηρεάσει τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, είναι φανερό, η παρουσία τους είναι συνεχής αλλά μειωμένη, εμείς θα θέλαμε να σταματήσει τελείως».

Στη συνέχεια ο ΥΕΘΑ αναφέρθηκε σε προσωπική συνομιλία που είχε με τον Ακάρ κατά την τελευταία ΝΑΤΟϊκή υποχρέωση που είχαν οι δύο Υπουργοί Άμυνας:

«συζητήσαμε με τον Τούρκο ομόλογο μου και με ενημέρωσε για την ματαίωση μίας εκ των μεγαλύτερων τουρκικών ασκήσεων στη Μεσόγειο.

Αυτές οι άτυπες συζητήσεις γίνονται συχνά, εγώ από πλευράς μου του ευχήθηκα όλα να πάνε καλά και του υπενθύμισα πως σκοπός της ελληνικής πλευράς είναι να υπάρχει ηρεμία και σχέση καλής γειτονίας».

loading...