Τρίτη, 15 Αυγούστου 2017

Ρωσία: Εξαρθρώθηκε τρομοκρατικός πυρήνας που ετοίμαζε επίθεση στη Μόσχα!!!

Μια ιδιαίτερα επιτυχημένη αποστολή ολοκλήρωσε η ρωσική υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας (FSB) εξαρθρώνοντας ολόκληρο τρομοκρατικό πυρήνα του Iσλαμικού Kράτους στη Ρωσία (ISIS), ο οποίος σχεδίαζε επίθεση σε υποδομές στη Μόσχα. Η FSB συνέλαβε μέλη τρομοκρατικής ομάδας, που σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις στην ευρύτερη περιοχή της Μόσχας. Μεταξύ των συλληφθέντων, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της FSB, είναι ο συντονιστής της τρομοκρατικής ομάδας, τον οποίο είχε στείλει στην Ρωσία το Ισλαμικό Κράτος, ένας ειδικός στην κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών και δύο βομβιστές αυτοκτονίας.

Τα μέλη της τρομοκρατικής ομάδας ήταν Ρώσοι και τρεις πολίτες χωρών της Κεντρικής Ασίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της FSB, τα μέλη της τρομοκρατικής ομάδας σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις σε διάφορα πολυσύχναστα σημεία, σε μέσα συγκοινωνιών και εμπορικά κέντρα της Μόσχας, χρησιμοποιώντας βομβιστές αυτοκτονίας και εκρηκτικούς μηχανισμούς μεγάλης ισχύος.

Η ομάδα της FSB εντόπισε στον χώρο που συνελήφθησαν οι επίδοξοι τρομοκράτες εργαστήριο κατασκευής αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών και διάφορα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρωσία έχει δεχθεί δυο επιθέσεις τους τελευταίους μήνες, μια στην Αγία Πετρούπολη και μια στη Μόσχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου