Η «επικοινωνία» και η σκληρή καθημερινότητα

Οι επικοινωνιολόγοι του πρωθυπουργού ασχολούνται τις μέρες αυτές με την προετοιμασία όσων θα πει ο Αλέξης Τσίπρας στην διάρκεια της παρουσίας του στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι θα προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα αφήγημα , κατακλείδα του οποίου θα είναι ότι «εμείς του χρόνου τέτοια εποχή θα σας έχουμε βγάλει από τα Μνημόνια στα οποία μας έβαλαν όλοι οι άλλοι εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ».
Το αφήγημα μπορεί να ακούγεται ωραίο αλλά είναι η μισή -η και λιγότερη από την μισή- αλήθεια ενώ κρύβει πολλά ψέματα και τεράστιες δυσκολίες που είναι μπροστά: Ήδη βρισκόμαστε πριν από μία ακόμα αξιολόγηση η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Άνοιξη του 2018. Αξιολόγηση που θα φέρει μέτρα τα οποία θα επηρεάσουν-όχι προς το ευνοϊκότερο- την καθημερινότητα σημαντικών κατηγοριών πολιτών όπως οι δημόσιοι υπάλληλοι, θα κάνουν ακόμα δυσμενέστερες ρυθμίσεις του ασφαλιστικού κ.α.
Όσο θα «τρέχει» αυτή η αξιολόγηση, οι πολίτες θα «στραγγίζονται» από την υπέρμετρη φορολόγηση, τον ΕΝΦΙΑ , τις ασφαλιστικές εισφορές , τα αυξημένα τιμολόγια της ΔΕΗ και όλες τις υπόλοιπες «φουσκωμένες» υποχρεώσεις της καθημερινότητας. Μίας καθημερινότητας που σχεδόν για κανέναν δεν έχει γίνει καλύτερη, παρά τα όσα ισχυρίζονται δημοσίως στελέχη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επικαλούμενα επιλεκτικά στοιχεία. Όπως για παράδειγμα το δείκτη μείωσης της ανεργίας που όμως σε πολύ μεγάλο βαθμό οφείλεται στην φυγή χιλιάδων νέων στο εξωτερικό αλλά και στην πλήρη εξαχρείωση των εργασιακών σχέσεων.
Η καθημερινότητα θα είναι αυτή που θα διαψεύδει καθημερινά στο εξής τον πρωθυπουργό, τους επικοινωνιολόγους του και τους απολογητές του. Αυτή η σκληρή καθημερινότητα την οποία -ως σύγχρονες Μαρίες Αντουανέτες -δεν μπορούν να αντιληφθούν πλέον οι υπουργοί , οι βουλευτές και τα διορισμένα σε κορυφαίες κρατικές θέσεις κυβερνητικά στελέχη. 
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

 1. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΑΤΣΟ ΚΑΜΜΕΝΑ ΧΑΡΤΙΑ, ΚΙΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΜΕ???????
  ....τους κοιταμε ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ??? "ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΕΙΠΑΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ, ΕΤΣΙ ΚΙΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ"

  ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ??? ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΑ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΦΡΑΓΚΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑΜΕΙΟ, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙ ΠΟ ΤΑ, ΑΠΟ ΔΙΟΔΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΔΕΚΑΡΑ ΤΣΑΚΙΣΤΗ ΓΙΑ 1 ΜΕ 2 ΒΔΟΜΑΔΕΣ... !!!!!
  ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ, ΤΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ?????????? ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΟΠΟ, ΘΕΛΕΙ ΤΡΟΠΟ.!!! ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ... ΣΤΗ ΒΡΑΣΗ ΚΟΛΑΕΙ ΤΟ ΣΙΔΕΡΟ…
  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ, ΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ, ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ.!!!!
  Η συζήτηση γύρω από τη μετάβαση στο εθνικό νόμισμα, μπροστά στα αδιέξοδα που δημιούργησε το καθεστώς κατοχής φουντώνει. Πολλοί έρχονται να συμμερισθούν την αναγκαιότητα της μετάβασης σε εθνικό νόμισμα, αλλά ομιλούν χωρίς να έχουν ολοκληρωμένη αντίληψη γι’ αυτό, με συνέπεια η σύγχυση και η παραπληροφόρηση να επικρατούν.

  Πρέπει να τονιστεί, ότι ολόκληρη η διαδικασία είναι ενιαία και αδιαίρετη. Δεν μπορεί να γίνουν κάποια από τα παρακάτω βήματα και άλλα να παραμεληθούν. Διότι τότε, τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε θα είναι μεγάλα και απρόβλεπτα.

  Εννοείται, ότι το εγχείρημα πρέπει να το αναλάβει εξ αρχής και να το διεκπεραιώσει μια νέα δημοκρατική και πατριωτική κυβέρνηση, τα στελέχη της οποίας οφείλουν, να πιστεύουν ακράδαντα στο εγχείρημα και να γνωρίζουν στη λεπτομέρειά του κάθε του τεχνική πτυχή.

  Έτσι το σημερινό πολιτικό προσωπικό και όλα τα άλλα στελέχη που με ψεύτικη επιστημονικοφάνεια υπηρέτησαν και υπηρετούν το κατοχικό καθεστώς, ούτε θέλουν, ούτε γνωρίζουν το πως, ούτε μπορούν. Συνεπώς, είναι αδύνατο να περιμένουμε απ’ αυτούς το οτιδήποτε κι εναπόκειται σε δυνάμεις όπως το ΕΠΑΜ, που διαθέτουν τη βούληση, τη γνώση και την εμπειρία να το αναλάβουν, και στον κόσμο να υποστηρίξει αυτή την επιλογή.

  Παρακάτω παρουσιάζονται συνοπτικά τα 15 βήματα μιας πολιτικής απελευθέρωσης με σκοπό την αποκατάσταση της Εθνικής Κυριαρχίας, της Δημοκρατίας, την ανάταξη της οικονομίας και την ευημερία για την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

  Η απελευθέρωση της χώρας από χρέος και ευρώ σε 15 βήματα…
  Αυτά είναι:
  • 1. Η καταγγελία του χρέους και η οριστική παύση αποπληρωμής του.
  • 2. Ακύρωση όλου του μνημονιακού θεσμικού πλαισίου που άλλαξε το νομικοπολιτικό καθεστώς της χώρας και επέβαλε την κατοχή.
  • 3 Η αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη
  • 4. Η καθιέρωση εθνικού κρατικού νομίσματος.
  • 5. Η εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδας.
  • 6. Η επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων.
  • 7. Η εκκαθάριση σε καθεστώς λειτουργίας των «συστημικών» τραπεζών.
  • 8. Η εξασφάλιση της ομαλότητας των συναλλαγών στη μεταβατική περίοδο.
  • 9. Η εξασφάλιση της επάρκειας των αγαθών.
  • 10. Η προστασία και ο έλεγχος της αγοράς και των τιμών των προϊόντων.
  • 11. Η άμεση αποκατάσταση των εισοδημάτων.
  • 12. Η «σεισάχθεια» των εσωτερικών χρεών των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων.
  • 13. Η αποκατάσταση της Δικαιοσύνης.
  • 14. Ο έλεγχος των στρατηγικών τομέων της οικονομίας και των αντίστοιχων επιχειρήσεων.
  • 15. Η Συντακτική Εθνοσυνέλευση και το νέο Σύνταγμα
  Ε.ΠΑ.Μ. : Τα 15 άμεσα βήματα για την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ της χώρας
  https://www.youtube.com/watch?v=hxoEvF1jxUM

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]