Τί θα συμβεί αν ξεκινήσει ένας πυρηνικός πόλεμος; (βίντεο)

Ίσως λόγω των πρόσφατων πολιτικών εξελίξεων και του γεγονότος ότι στην προεκλογική της καμπάνια η Χίλαρι Κλίντον ανησυχούσε δημοσίως ότι τον χειρισμό των κωδικών
για τα πυρηνικά θα τον κατείχε ο Τραμπ, όλο και περισσότεροι αναρωτιούνται τι θα συμβεί στη ζωή τους αν ξεκινήσει ξαφνικά ένας πυρηνικός πόλεμος.

Η AsapScience αποφάσισε να δώσει τέλος στα ερωτήματα, δημοσιεύοντας βίντεο που εξηγεί τι ακριβώς θα γίνει αν κάποτε έρθει αυτή η ώρα.

Στο βίντεο αναφέρεται ότι οι συνέπειες εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες, πάντως μία πυρηνική βόμβα ενός μεγατόνου (που θεωρείται σχετικά μικρή) θα μπορούσε να προκαλέσει εγκαύματα πρώτου βαθμού σε όσους βρίσκονται σε ακτίνα 11χλμ από τη βόμβα, εγκαύματα δεύτερου βαθμού σε όσους βρίσκονται σε ακτίνα 10 χλμ, και σοβαρότερα εγκαύματα τρίτου βαθμού σε όσους βρίσκονται πιο κοντά, δηλαδή σε ακτίνα 8 χλμ.

Όπως υπογραμμίζεται, όσοι έχουν εγκαύματα 3ου βαθμού στο 25% του σώματος τους και δε δεχτούν άμεση ιατρική φροντίδα, το πιθανότερο είναι να πεθάνουν.

Επίσης, μία πυρηνική βόμβα ενός μεγατόνου θα είναι σαν να χτυπάει μία δύναμη 180 τόνων τα διώροφα σπίτια που βρίσκονται σε ακτίνα 6χλμ.

Στο βίντεο, εξηγείται ότι ακόμα και αν κάποιος επιζήσει από τη ρίψη της βόμβας, αυτό δε σημαίνει απαραιτήτως ότι σώθηκε, μιας και η ακτινοβολία από τη βόμβα μπορεί να επηρεάσει όσους ζουν ακόμα και σε ακτίνα εκατοντάδων χιλιομέτρων.

Το βίντεο ξεκινά ως εξής: «70 χρόνια πριν, έπεσαν πυρηνικές βόμβες στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Από τότε μέχρι σήμερα δεν υπήρξε ξανά χρήση πυρηνικών βομβών για πολεμικούς λόγους. Καθώς παραμένουν 15.000 πυρηνικές κεφαλές στον κόσμο, τι θα συμβεί αν ξεκινήσει ένας πυρηνικός πόλεμος;»

Δείτε το σχετικό βίντεο:
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]