Η αριθμητική της Γενοκτονίας: Θύματα, βιασμένες, ορφανά, πρόσφυγες, διασωθέντες

Ο πρόξενος των ΗΠΑ στην Σμύρνη Τζωρτζ Χόρτον, καταγράφοντας την καταστροφή της Σμύρνης το 1922, τονίζει, μεταξύ των άλλων, πως «δεν έλειπε τίποτε σχετικά με την θηριωδία, την ακολασία, την σκληρότητα και όλη την μανία του ανθρώπινου πάθους». Με την δημιουργία του κινήματος των Νεοτούρκων και στην συνέχεια των Κεμαλικών, εμφανίσθηκε και εδραιώθηκε η εθνικιστική ιδεολογία. Με την κατάκτηση της εξουσίας, εκδηλώθηκε η θέληση να εξαφανισθούν οι αυτόχθονες πληθυσμοί. Οι Έλληνες, μαζί με τους Αρμένιους και τους Ασσύριους, ήταν οι κεντρικοί στόχοι.

Το ζήτημα του αριθμού των Ελλήνων που ζούσε στο Οθωμανικό κράτος αποτελεί μείζον πρόβλημα για πολλούς ερευνητές, ενώ αμφισβητείται από πολλούς τουρκικούς μηχανισμούς διαστρέβλωσης της αλήθειας και από συνεργαζόμενους με αυτούς ξένους.

Τα στοιχεία τα οποία διαθέτουμε είναι η απογραφή που πραγματοποίησε το Οικουμενικό Πατριαρχείο την περίοδο 1910-1912 σε συνεργασία με τα ελληνικά προξενεία και η απογραφή του οθωμανικού κράτους το 1914, η οποία όμως παρουσιάζει πολλές ελλείψεις, λόγω της καταγραφής αρκετές φορές μόνον των ανδρών που μιλούσαν ελληνικά, την απουσία πολλές φορές των γυναικών και παιδιών, των Ελλήνων που μιλούσαν τουρκικά, των μουσουλμάνων που μιλούσαν ελληνικά και των κρυπτοχριστιανών.

Επίσης, η υποχρέωση καταβολής στρατιωτικού φόρου σε επίπεδο κοινότητας, ωθούσε τους χριστιανούς να δηλώνουν μικρότερο πληθυσμό, η καταγραφή όλων των μουσουλμάνων ως Τούρκων, όπως και η υπερβολή των στατιστικών των μουσουλμάνων και η μείωση των χριστιανών είναι μερικά από τα προβλήματα που εμφανίζει η οθωμανική απογραφή. Τα στοιχεία βεβαίως του Οικουμενικού Πατριαρχείου απέχουν της πραγματικής κατάστασης, αφού ο Αλ. Αλεξανδρής επισημαίνει το γεγονός ότι ένα σημαντικό μέρος των Ελλήνων δεν δεχόταν να απογραφεί λόγω του φόβου μήπως τα δεδομένα φτάσουν στον οθωμανικό κρατικό μηχανισμό.
Αυτό διαπιστώνεται από το γεγονός ότι έχουμε αποκλίσεις σε ό,τι έχει σχέση με τον ελληνικό πληθυσμό που ζούσε στο Οθωμανικό κράτος.

Η Οθωμανική απογραφή του 1914 καταγράφει 1.565.781 Έλληνες , ενώ η απογραφή του Οικουμενικού Πατριαρχείου 2.068.4028.

Ο McCarhty δίνει 1.711.718, οD. Dakin δίνει 2.100.000 Έλληνες, κατανεμημένους σε 300.000 στην ανατολική Θράκη και σε 1.800.000 στη Μικρά Ασία (Ιωνία, Πόντος, Καππαδοκία).

Μετά τη Γενοκτονία και την εκδίωξη των Ελλήνων, το 1928 απογράφηκαν στην Ελλάδα 1.221.849 πρόσφυγες. Ο αριθμός αυτός όμως δεν παρουσιάζει το πραγματικό μέγεθος των προσφύγων, αφού δεν λαμβάνει υπ’όψιν τους θανάτους στο διάστημα 1922-1928 (περίπου 75.000) και τους 66.000 πρόσφυγες που έγιναν ξανά πρόσφυγες στην Δυτική Ευρώπη, ΗΠΑ, Αίγυπτο, όπως και τους Έλληνες που κατέφυγαν στην Σοβιετική Ένωση.

Το σύνολο των ελληνικών απωλειών- χωρίς τις δολοφονίες των Ελλήνων της ανατολικής Θράκης- σύμφωνα με την απογραφή του Οικουμενικού Πατριαρχείου ήταν 829.345 και σίγουρα αγγίζουν και υπερβαίνουν το 1.000.000.

Όταν ολοκληρωνόταν η γενοκτονία των Αρμενίων, άρχιζε η διαδικασία εξολόθρευσης των Ελλήνων με τα ίδια μέσα: μαζική βία, συλλήψεις γυναικών και παιδιών, βίαιοι εξισλαμισμοί, πορείες θανάτου, βιασμοί, μαζικές δολοφονίες, διώξεις, εκτοπίσεις, εγκλήματα που επιβεβαιώνονται και από μαρτυρίες πολλών ξένων, ακόμη και συμμάχων των Νεότουρκων και του Μουσταφά Κεμάλ.

Σχεδόν 1.000.000 Έλληνες από έναν πληθυσμό πάνω από 2.700.000 εξαφανίσθηκαν, εξόντωση η οποία αποτελεί γενοκτονία, σύμφωνα με το άρθρο 2 της Σύμβασης του ΟΗΕ για την πρόληψη και την καταστολή της γενοκτονίας, παράγραφοι α, β, γ, δ και ε) και στην ουσία της έννοιας της γενοκτονίας. Άγνωστος αριθμός γυναικών βιάσθηκαν, πάνω από 100.000 ορφανά έμειναν για πάντα χωρίς γονείς και οικογένεια. Μία Γενοκτονία που δε σταμάτησε και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, με την άρνηση και την υπονόμευση...

* O Θ. Μαλκίδης, είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για την Μελέτη των Γενοκτονιών, η οποία το 2007 αναγνώρισε την Γενοκτονία των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων και συγγραφέας του βιβλίου Η Γενοκτονία των Ελλήνων: Εθνικές και Διεθνείς Διαστάσεις (Αθήνα, Γόρδιος 2017), το οποίο πέραν της ελληνικής γλώσσας έχει εκδοθεί έχει στην αρ­με­νι­κή, αγ­γλι­κή, ιτα­λι­κή, ι­σπα­νι­κή, ρωσ­σι­κή και ρουμανική γλώσσα.Θ. Μαλκίδης

thesecretrealtruth.blogspot.com
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

 1. ΞΕΧΑΣΑΝ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ :

  ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΤΟΝ ΜΠΕΝ-ΣΕΛΟΝ, ΣΥΜΜΑΘΗΤΗ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΗ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΑΤΤΑΤΟΥΡΚ :

  ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ, ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ, ΠΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΜΠΕΝ- ΣΕΛΟΝ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΤΟΥΡΚΟΣ, ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΑΣ !

  ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ, ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΞΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΑΤΤΑΤΟΥΡΚ.

  ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΛΛΟΘΙ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΕΧΑΣΕ ΤΙΣ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙ !

  ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΕΧΑΣΕ Ο ΜΠΕΝ -ΣΕΛΟΝ, ΔΗΛΑΔΗ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ?

  ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥ, ΗΤΑΝ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟΝ . ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ? ΑΣΤΕΙΟ ....!

  ΚΑΙ ΟΣΟ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΗΤΑΝ "ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ ", ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΝΑ ΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ, ΠΑΝΤΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΘΕΜΑ ΤΟΝ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΟΝ !

  ΚΑΙ ΟΤΑΝ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΧΑΘΗΚΕ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ- ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΣΦΑΓΙΑΖΟΝΤΑΝ ΑΓΡΙΑ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΜΙΣΤΕΡ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ??

  ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ, ΟΠΟΥ ΤΕΛΟΥΣΕ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΓΛΕΝΤΙ ΜΕΧΡΙ ΠΡΩΪΑΣ Ο ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ !

  ΑΛΛΑ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ ......

  ΤΟΝ ΕΛΕΕΙΝΟ ΠΡΟΔΟΤΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟ, ΤΟΝ ΕΙΠΑΝ " ΕΘΝΑΡΧΗ", ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ Μ. ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ ΑΓΡΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ !

  " ΕΘΝΑΡΧΗ " ΟΜΩΣ, ΟΝΟΜΑΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΩΝ/ΝΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΟ 38% ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ...

  Ο Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΔΙΕΤΑΞΕ ΤΗΝ ΔΙΑΒΟΗΤΗ "ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΝΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ !!

  ΕΤΣΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΠΡΟΕΛΑΣΑΝ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 38% ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ, ΔΩΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΘΕΝ "ΕΘΝΑΡΧΗ" ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΙΚΟ ΦΙΛΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ!

  ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΗΝ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΥΠΑΙΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΕΝΩ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΟΡΙΣΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ Ο ΑΡΧΙ- ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΓΚΙΖΙΚΗΣ, ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΚΑΙ ΟΡΚΙΣΘΗΚΕ Ο ΜΙΣΤΕΡ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ!

  ΩΡΑΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΝΑ ΟΡΚΙΖΕΣΑΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΑΙ ΣΦΑΓΕΑ ΓΚΙΖΙΚΗ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΘΗΣΑΥΡΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΠΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΕ !

  ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΣΑΝ " ΕΘΝΑΡΧΕΣ ??"

  ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΑ -ΕΒΡΑΪΚΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΑΙΩΝΙΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΜΕ ΠΡΩΤΟΝ- ΠΡΩΤΟΝ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ -ΤΣΑΝΤ, Ο ΟΠΟΙΟς ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΙ ΔΙΣΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΦΟΡΑ ΜΑΣ !

  ΑΛΗΤΗ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΕΤΣΙ ?

  ΑΚΟΥΣΕ ΛΟΙΠΟ ΠΡΟΔΟΤΗ :

  ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΡΕΟΣ, ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΘΕ ΕΤΟΥΣ !

  ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΛΗΤΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ- ΤΣΑΝΤ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΕΙΧΕΣ ΚΑΙ ΕΛΑΒΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ!

  ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΕΒΡΑΙΟ ΑΛΗΤΟ-ΠΡΟΔΟΤΗ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΣΟΥ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟ-ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ....

  ΠΑΛΙΟ-ΤΟΜΑΡΟ Γ Α Π ....

  ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟ ΓΕΝΕΑΟΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΟΥ, ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ !

  ΟΧΙ ! ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΟΥ ΤΟΣΚΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ, ΣΚΟΤΩΣΕ ΕΝΑΝ ΝΑΥΤΗ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΠΛΟΙΟ.

  ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ "ΕΘΝΑΡΧΕΣ " ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΛΑΜΕ ?

  ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΑΘΙΚΑΡΧΕΣ ΕΙΝΑΙ !

  ΑΓΓΕΛΙΚΚΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΟΥΣ " ΕΘΝΑΡΧΕΣ" ΒΕΝΙΖΕΛΟ & ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΙΔΟΥ ΚΑΙ Η ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ :

  Την ΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ καταγωγή του Βενιζέλου υποστηρίζει και ο Άγγλος ναύαρχος σερ Τζον Μάικλ ντε Ρόμπεκ :

  1) Σε επιστολή του προς τον υπουργό Εξωτερικών λόρδο Κόρζον τονίζει:

  «Ο Βενιζέλος δεν είναι η Ελλάδα, στην κυριολεξία δεν είναι καν Έλληνας».

  2) Ο Γ Βλάχος στην Καθημερινή στις 19-3-36 γράφει:

  «Δεν γνωρίζομεν ποιοι υπήρξαν οι γονείς αυτού του ανθρώπου Κων/νος Μπαρμπής(2001).

  3) Κ. Καραμανλής «Εθνάρχης» ή Εθνικός Εφιάλτης, Κώστας Ν. Μπαρμπής, 1997

  4) Ελευθέριος Βενιζέλος. «Εθνάρχης» ή Εθνικός Ολετήρας; Κώστας Ν. Μπαρμπής, 2001.

  5) Γεώργιος Γ. Αϋφαντής , 2006, Άνθρωπος & Επιστήμη, Εκδόσεις Ελληνικόν Σέλας

  6) Γεώργιος Γ. Αϋφαντής , 2007.Ο Βωμός της ελπίδος, Εκδόσεις Ελληνικόν Σέλας

  7) Γεώργιος Γ. Αϋφαντής 2008, Αφύπνισις, Εκδόσεις Ελληνικόν Σέλας.

  8) Ξενοφώντος Στρατηγού , 1986, Η Ελλάδα στη Μικρά Ασία.

  8) Εντουάρ Ντριό, 1999, Ελλάδα και Α΄ Παγκόσμιος πόλεμος, Εκδόσεις Πελασγός

  9) Ν Τωμαδάκης, , 1971, Πολιτική Ιστορία της Νεωτέρας Ελλάδος .

  10) Μ. Α. Παπαδάκης, 1935 : Βιογραφία Ε. Βενιζέλου, ιδιωτική έκδοση.

  11) Νικ. Α. Αντωνακέας, 1954, Φαυλοκρατία.

  12) Ιωάννης Λουκάς : Ιστορία της Ελληνικής Μασονίας.

  ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ : ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ? Ο Χ Ι !!

  ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΞΕΣΚΕΠΑΣΘΗΚΕ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΕΛΕΥΘ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ....ΜΑΝΗ !

  ΛΑΘΟΣ ΠΑΙΔΙΑ ! Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΗ! ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ...ΕΞΩΓΗΪΝΟΣ.....

  ΟΥΣΤ ΡΕ ΕΘΝΟ-ΚΑΘΙΚΑΡΧΕΣ ! ΟΥΣΤ !

  ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]