ΓΙΑΤΙ Η «ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ» ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΑΖΙΚΟΥ ΧΑΟΥΣ

Ο ΛΥΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ ΧΑΙΡΕΤΑΙ…



Γράφει ο Γιακούμπ Μποζιντάρ Βισνιέφσκι

Τα γεγονότα των τελευταίων ετών έχουν δημιουργήσει μια συνεχόμενη ανησυχία μεταξύ των ανθρώπων που έχουν έντονο ενδιαφέρον για

την ελευθερία, την περιουσία και την προσωπική τους αξιοπρέπεια 

Αυτή η ανησυχία επικεντρώνεται γύρω από τις προοπτικές της εμφάνισης της διαβόητης «νέας παγκόσμιας τάξης», μιας παγκόσμιας ολοκληρωτικής συνωμοσίας που εκκολάπτεται από παγκοσμιοποιητικές «ελίτ» με σκοπό να καταστρέψουν τα επιζώντα απομεινάρια της ελευθερίας του λόγου, της ελεύθερης επιχειρηματικότητας και της ελεύθερης σκέψης.

Πριν ρωτήσουμε πόσο δικαιολογημένες είναι αυτές οι ανησυχίες, ας σημειώσουμε ότι η αφήγηση της «νέας παγκόσμιας τάξης» περιέχει συνήθως ένα «αρνητικό» και ένα «θετικό» στοιχείο. 

Το «αρνητικό» στοιχείο περιγράφει πώς οι παγκόσμιοι συνωμότες σκοπεύουν να επιφέρουν μια παγκόσμια κοινωνικοοικονομική κατάρρευση – δηλαδή, να εξαλείψουν την «παλιά παγκόσμια τάξη» – ενώ το «θετικό» αντίστοιχο που επικεντρώνεται στη φύση του παγκόσμιου ολοκληρωτισμού θα οικοδομηθεί στις στάχτες της καταστροφής. 

Σε αυτό το πλαίσιο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι θεωρητικοί της νέας παγκόσμιας τάξης σχεδόν πάντα απεικονίζουν τον υπό εξέταση ολοκληρωτισμό ως κάποια μορφή τεχνοκρατικής φεουδαρχίας με κομμουνιστικά υπονοούμενα, που θυμίζουν περισσότερο τη σημερινή Κίνα σε συνδυασμό με την «πολιτική ορθότητα» δυτικού τύπου και τη μαλθουσιανή ευγονική.

Όσον αφορά το «αρνητικό» μέρος της εν λόγω αφήγησης, μπορεί κανείς εύλογα να υποστηρίξει ότι όχι μόνο δεν αποτελείται από συνωμοσιολογικές εικασίες, αλλά εκτυλίσσεται απροκάλυπτα μπροστά στα μάτια μας.

 Ο μακροπρόθεσμος συντονισμένος παγκόσμιος πληθωρισμός, οι επίμονες «δαπάνες τόνωσης», ο «περιβαλλοντολογικός» στραγγαλισμός του ενεργειακού τομέα, η καταστροφική τρέλα των lockdown και η αδυσώπητη προώθηση της «woke» παραφροσύνης φαίνεται σαφώς να σχηματίζουν μια τέλεια καταιγίδα παγκόσμιου προγραμματισμένου χάους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ




loading...