Από το κακό στο χειρότερο! Μαθητές σε ΕΠΑΛ της Πάτρας πέταξαν καπνογόνα και…κυνήγησαν έναν καθηγητή!

 

Δεν έχει προηγούμενο το επεισόδιο που σημειώθηκε σε ΕΠΑΛ στην Πάτρα, όταν μαθητές έφθασαν στο σημείο να κυνηγούν καθηγητή τους, έχοντας πετάξει προηγουμένως καπνογόνα!

Το πρωτοφανές περιστατικό εκτυλίχθηκε χθες το πρωί, στο 2ο Επαγγελματικό Λύκειο της Πάτρας, στο σχολικό συγκρότημα της Αγίας Σοφίας, ένα χρόνο σχεδόν μετά τα σοβαρά επεισόδια του 2021, με φωτιές και «κατσαβιδιές».

Περισσότεροι από δέκα μαθητές της Γ’ Λυκείου άρχισαν να κυνηγούν καθηγητή τους, μέσα στο σχολείο. Το περιστατικό συνέβη μπροστά στα έντρομα μάτια συμμαθητών τους, μεταξύ αυτών και μικρότερων τάξεων, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως κάποιοι χτύπησαν τον εκπαιδευτικό. Παράλληλα, άναψαν καπνογόνα μέσα στις τάξεις, με το σχολείο να μετατρέπεται σε «πολεμικό» τοπίο.

Στο σημείο έφτασαν άνδρες της Αστυνομίας, αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο καθηγητής είχε πρόβλημα με πληροφορίες να κάνουν λόγο για τρεις μαθητές με αναπνευστικά προβλήματα από τα καπνογόνα.

Τι λέει η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

«Οι δύο διευθυντές με ενημέρωσαν ότι ακούστηκε ένας κρότος. Αμέσως έλαβαν τα προβλεπόμενα μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών και ενήργησαν σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται σε μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Παράλληλα ενημέρωσαν την Αστυνομία» ανέφερε η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Ευγενία Πιερρή.

Σε ερώτηση για το αν υπήρξαν τραυματισμοί, η κ. Πιερρή απάντησε πως δεν της έγινε κάποια τέτοια αναφορά. «Η Αστυνομία θα κάνει την εργασία της κι εμείς τη δική μας. Θα πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα. Είναι ανεπίτρεπτο να γίνονται τέτοια πράγματα μέσα σε σχολικές κοινότητες. Οσοι δεν θέλουν να πάνε σχολείο, να μην πάνε. Οσοι όμως πάνε, θα σέβονται τον χώρο. Το σχολείο είναι ιερό και θα το προστατεύσουμε με κάθε τρόπο και μέσο» κατέληξε.

loading...