Η «απουσία» Καμμένου από την αντιμετώπιση της «οργανωμένης απειλής»

«Πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο για να υπάρξει μια κοινωνικά έκρυθμη κατάσταση στη χώρα. Τάδε έφη υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, στις 14 Αυγούστου, με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές.


Λίγες ώρες αργότερα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης ενισχύοντας την θεωρία περί οργανωμένου σχεδίου αποσταθεροποίησης έγραφε στο facebook: «Οι φωτιές θα σβήσουν, το οργανωμένο σχέδιο ανωμαλίας θα πάει ΑΠΑΤΟ άλλη μια φορά .....όση τηλεοπτική "προβολή" κι αν έχει !!!».

Είναι απολύτως σαφές ότι τα πρώτα 24ωρα των καταστροφικών φωτιών στην κυβέρνηση πίστευαν ή τουλάχιστον είχαν στον πυρήνα της επικοινωνιακής τους διαχείρισης, την θεωρία περί αποσταθεροποίησης και σχεδίου «πολιτικής» ανωμαλίας.

Κυβερνητικά στελέχη άλλωστε μέσα από δημόσιες τοποθετήσεις τους «έδιναν» τροφή στην σχετική συνομωσιολογία. Αυτό πάντως που έδειχνε να λείπει από το «παραμύθι με το δράκο» ήταν το κομμάτι της αντιμετώπισης της «απειλής». Όπως δηλαδή γράφεται σε όλα τα εγχειρίδια διαχείρισης κρίσεων, κάθε απειλή οφείλεις να την αντιμετωπίσεις ως οργανωμένο κράτος, αφού πρώτα συνεργαστούν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, όπου κεντρικό ρόλο παίζουν οι ένοπλες δυνάμεις.

Τα ερωτήματα αυτά θέτουν πηγές της Πειραιώς, εκφράζοντας την απορία τους για την «απουσία» του Πάνου Καμμένου από το προσκήνιο των τελευταίων ημερών, μέσα από το παραπάνω σκεπτικό. «Ο Πάνος Καμμένος είναι απλώς εξαφανισμένος. Δεν τον έχει δει κανείς πουθενά. Δεν συμμετείχε σε καμία σύσκεψη» ανέφερε συνομιλητής του κ. Μητσοτάκη στο liberal.gr, δίνοντας μάλιστα τη δική του εξήγηση για την επιλογή αυτή του κ. Καμμένου.

«Ο υπουργός Άμυνας είναι πολύ απασχολημένος προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του ενόψει της συζήτησης στη Βουλή για για τις αλλεπάλληλες επικοινωνίες του με τον ισοβίτη κρατούμενο για εμπόριο ναρκωτικών στο πλαίσιο της συζήτησης για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής» ανέφερε η ίδια πηγή.

Η πρόταση για την εξεταστική επιτροπή κατατέθηκε από σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στις 6 Ιουλίου. Όπως αναφέρει το κείμενο προτείνεται η επιτροπή για να διερευνήσει «την εμπλοκή του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Π. Καμμένου, καθώς και άλλων στελεχών και λειτουργών σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση, εμπλοκή που αναδεικνύει ενδεχόμενες πολιτικές και ποινικές ευθύνες».

Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας κατέληγε χαρακτηριστικά:

«Εν όψει όλων των ανωτέρω, και με δεδομένο ότι ο κ. Καμμένος έχει ζητήσει ήδη τη σύσταση ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης, τα ζητήματα που πρέπει να απασχολήσουν τη Βουλή των Ελλήνων μέσω σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, είναι: α) Η πραγματική έκταση και τα γνήσια κίνητρα της εμπλοκής του Π. Καμμένου ή / και ενδεχομένως και άλλων μελών της Κυβερνήσεως στην υπόθεση αυτή, β) Η έκταση της παρεμπόδισης της Δικαιοσύνης κατά την επιτέλεση του έργου της, με τη δημιουργία συνθηκών ενοχοποίησης ιδιωτών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα πολιτικά σχέδια του συγκεκριμένου Υπουργού ή / και της Κυβέρνησης και οι σχέσεις των πολιτικών προσώπων τόσο με την Εισαγγελική λειτουργό όσο και με το Λιμενικό υπάλληλο, και γ) Η διασφάλιση απονομής Δικαιοσύνης κατ’ ανεπηρέαστη κρίση των λειτουργών της στη συγκεκριμένη υπόθεση ώστε να διαλευκανθεί αυτή πλήρως και να υπάρξει ορθή και δικαία κρίση επί όλων των ζητημάτων.

Όλα τα ανωτέρω θα πρέπει να διερευνηθούν υπό το φως των διατάξεων του Συντάγματος και των νόμων, καθώς προδίδουν παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης κατά παράβαση της διακρίσεως των κρατικών λειτουργιών, αναδύουν δε τόσο πολιτικές ευθύνες για τη διενέργεια και τα αληθή κίνητρα των παρεμβάσεών αυτών εκ μέρους των εμπλεκομένων προσώπων, όσο και ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες αυτών (ενδεικτικά: κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος, ηθική αυτουργία στα αδικήματα αυτά)».

To πότε τελικώς θα διεξαχθεί η συγκεκριμένη συζήτηση παραμένει ακόμα άγνωστο και αναμφίβολα ο ορισμός της θα αποτελέσει την αφετηρία μίας ακόμα σκληρής πολιτικής σύγκρουσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Ο αρχικός χρονικός προσδιορισμός έκανε λόγο για τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου, όμως άγνωστο παραμένει ακόμα αν αυτό σημαίνει ότι η συζήτηση θα διεξαχθεί πριν από την άνοδο του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Του Γιάννη Κ. Τρουπή
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]