Έχετε σκεφτεί τι θα συμβεί αν εκραγούν ταυτόχρονα όλα τα ηφαίστεια της Γης;

Με λάβα, κεραυνούς και σύννεφα τέφρας, το θέαμα ενός ηφαιστείου που εκρήγνυται εμπνέει δέος και θαυμασμό. Φανταστείτε όμως όλη αυτή την διαδικασία να συμβαίνει ταυτόχρονα σε 1.500 σημεία της Γης.


Ουσιαστικά περίπου 1.500 είναι τα ενεργά ηφαίστεια που υπάρχουν στη Γη, καθώς και ένας άγνωστος αριθμός κρυμμένων ηφαιστείων κάτω από τον ωκεανό.

Κάθε μέρα, περίπου 10 και 20 ηφαίστεια εκρήγνυνται κάπου στη Γη, αλλά οι επιστήμονες λένε ότι η περίπτωση όλα τα ηφαίστεια του πλανήτη να εκραγούν ταυτόχρονα είναι σχεδόν απίθανη. Αλλά τι θα γινόταν αν συνέβαινε; Η Γη θα έμενε όπως την ξέρουμε;

Οπως εξηγεί ο Παρβ Σέθι, γεωλόγος στο Πανεπιστήμιο Radford της Βιρτζίνια, οι επιπτώσεις από ένα τέτοιο συγχρονισμό θα ήταν πολύ πιο ισχυρές κι από πυρηνικό χειμώνα. «Τα πράγματα θα γίνονταν τόσο άσχημα, που δε θα μπορούσαμε να επιβιώσουμε στη Γη που θα απέμενε» εξηγεί στο Live Science.

Οι δύο μεγάλοι κίνδυνοι από αυτό το μαζικό φαινόμενο θα είναι ο κατακλυσμός ηφαιστειακής τέφρας και τα ηφαιστειακά αέρια. (Χωρίς να λάβουμε υπόψιν ότι οι εκρήξεις και τα ξεσπάσματα της λάβας θα ήταν θανατηφόρα για τους ανθρώπους που ζουν κοντά, αφού ο αριθμός των θανάτων θα ωχριά μπροστά σε αυτούς που θα προκληθούν από την επακόλουθη αλλαγή του κλίματος).

Ο Σέθι προβλέπει ότι αρχικά ένα παχύ στρώμα στάχτης θα σκεπάσει τη Γη, εμποδίζοντας εντελώς την είσοδο της ηλιακής ακτινοβολίας.

«Ο πλανήτης θα βρισκόταν σε πλήρες σκοτάδι, και αυτό θα απαγόρευε τη φωτοσύνθεση, καταστρέφοντας σοδειές και προκαλώντας κάθετη πτώση της θερμοκρασίας. Μάλιστα η τέφρα αυτή θα παρέμενε στην ατμόσφαιρα για έως και 10 χρόνια» εξηγεί.

Ωστόσο, δεν συνηθίζει κάθε ηφαίστειο στη Γη να εκτοξεύει μεγάλες ποσότητες τέφρας. Μερικά, όπως τα ηφαίστεια της Χαβάης, συνήθως ξεσπάνε με ήπιες ροές λάβας. Αλλά ο κατάλογος των 1.500 εν δυνάμει ενεργών ηφαιστείων της Γης που συντάχθηκε από το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης των ΗΠΑ, περιλαμβάνει γεωλογικά «τέρατα» όπως το υπερηφαίστειο Yellowstone, το οποίο θα μπορούσε να καλύψει τις Ηνωμένες Πολιτείες με ένα λεπτό στρώμα στάχτης από άκρη σε άκρη.

Η όξινη βροχή που θα ακολουθούσε θα εξάλειφε οποιαδήποτε καλλιέργεια που επιβίωσε από την τέφρα, ενώ τα ηφαιστειακά αέρια που περιλαμβάνουν επικίνδυνες ουσίες όπως υδροχλωρικό οξύ, υδροφθόριο, υδρόθειο και διοξείδιο του θείου (τα οποία ευθύνονται για την όξινη βροχή) θα συμπυκνωθούν ψηλά στην ατμόσφαιρα. Αυτή η όξινη βροχή θα μολύνει τα υπόγεια ύδατα και την επιφάνεια του ωκεανού. Η οξίνιση των ωκεανών θα σκοτώσει τα κοράλλια και τα θαλάσσια πλάσματα με σκληρά κελύφη. Οι εξαφανίσεις θα καταστρέψουν την τροφική αλυσίδα του ωκεανού, αφανίζοντας τα ψάρια και άλλα θαλάσσια ζώα.

Ωστόσο μετά το παγκόσμιο ψύχος που θα προκληθεί από την παρεμπόδιση της ηλιακής ακτινοβολίας, θα ακολουθήσει απότομη αύξηση της θερμοκρασίας σε επικίνδυνο βαθμό. Οι ηφαιστειακές εκρήξεις απελευθερώνουν διοξείδιο του άνθρακα, αέρια του θερμοκηπίου και εκτός από την άνοδο της θερμοκρασίας, θα ακολουθήσει και δηλητηρίαση της ατμόσφαιρας από το υπερβολικό διοξείδιο του άνθρακα.

Ποιος θα μπορούσε όμως να επιζήσει σε τέτοιες εξωφρενικές συνθήκες ζωής; Θα είναι η ώρα των ακρόφιλβων, εξηγεί ο Σέθι. Αυτοί οι οργανισμοί που ήδη ζουν σε εξαιρετικά όξινα περιβάλλοντα, όπως οι ιαματικές πηγές του Yellowstone, ή υποθαλάσσιες στοές, θα προστατευθούν από την επιφανειακή καταστροφή. «Θα ήταν η απόλυτη ευκαιρία για αυτούς τους οργανισμούς να ξεκινήσουν την εξελικτική τους πορεία.»
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Έχουμε φάει στη μάπα ότι το διοξείδιο του άνθρακα είναι βλαβερό και ότι ευθύνεται για την τρύπα του όζοντος πάνω από την Ανταρκτική. Μάλλον οι πολικές αρκούδες έβαζαν AXE για να μην μυρίζουν ψαρίλας και καταστράφηκε το όζον την Ανταρκτικής. Αυτό δεν λένε τα μπουκάλια σπρέι απ έξω, ότι καταστρέφει το όζον. Χλωροφθορέλιο που μας μάθανε στο σχολείο (σε καμία αλυκή μπορεί) και οι κινητήρες των αεροπλάνων (πολλά που πετάνε πάνω από του πόλους, έχει και καλές καιρικές συνθήκες, συνέχεια χιονοθύελλες) δεν είχε στη Ανταρκτική σε κάποια βιομηχανική περιοχή, τίποτα. Άρα ο λόγος δημιουργίας της τρύπας του όζοντος ήταν άλλος. Κατά έναν περίεργο πάλι λόγο οι πάγοι λιώνουν λόγο του φαινόμενου του θερμοκηπίου και μας δείχνουν εκατομμύρια εικόνες με το λιώσιμο των πάγων στο Βόρειο πόλο. Άλλα το περίεργο είναι ότι στο νότιο πόλο της γης, την Ανταρκτική, οι όγκοι πάγου αυξάνονται. Τι γίνεται, για τον ίδιο πλανήτη δεν μιλάμε, δεν ισχύουν τα ίδια πράγματα; ΛΟΙΠΟΝ είναι όλα μια προπαγάνδα των οικολογικών οργανώσεων που ελέγχονται από την Λευκή Αδελφότητα, ο λόγος παρακάτω. Η παλαιά τάξη - Μαύρη Αδελφότητα μάζεψε το 70% του γλυκού νερού σε παγετώνα στην Ανταρτική με τεχνητό τρόπο ώστε με έναν γιγαντιαίο τσουνάμι να το απελευθερώσει με σκοπό την καταστροφή μεγάλου μέρους του ανθρώπινου πολιτισμού σε μια ύστατη προσπάθεια να σταματήσει τα σχέδια της Λευκής αδελφότητας, όταν κρίνει ότι έφτασε η στιγμή. Η Λευκή Αδελφότητα για να εμποδίσει την συγκέντρωση του όγκου παγετού δημιούργησε πάνω από την Ανταρκτική την τρύπα του όζοντος ώστε η ηλιακή ακτινοβολία να λιώνει τον πάγο ευκολότερα εμποδίζοντας - επιβραδύνοντας έτσι τη Μαύρη Αδελφότητα στο σχέδιό της. Η Λευκή Αδελφότητα έχει κώλυμα με το διοξείδιο του άνθρακα γιατί αυτό τρέφει, αναπτύσσει και πολλαπλασιάζει τα φυτά και εμπλουτίζει την ατμόσφαιρα με οξυγόνο. Περισσότερο CO2 περισσότερα φυτά, περισσότερο οξυγόνο, και μαζί με τον ήλιο καλύτερες συνθήκες ζωής αρά ποιο μεγαλόσωμα έμβια όντα. Το δυσμενές περιβάλλον το καταστρέφουν κάθε καλοκαίρι σε όλο τον κόσμο με τις φωτιές. Το οξυγόνο αποτελεί δυσμενή περιβάλλον για τους αρχαίου εχθρούς - Νεφελίμ λόγο μεγάλης ποσότητας οξυγόνου που από ένα όριο και πάνω του καίει τα πνευμόνια. Πράσινη ανάπτυξη -"βιώσιμη" και πράσινα άλογα, τσιμεντουπόλης φυλακές μικρού γεωγραφικού εύρους που τελικός τους στόχος είναι να μαντρώσουν τον ανθρώπινο πληθυσμό. Τα τελευταία χρόνια επειδή η γη αρχίζει ψύχεται λόγο φυσικής ψύξης του γήινου κλίματος άλλαξε το παραμύθι και έχουμε αυτό της κλιματικής αλλαγής και τα ακραία καιρικά φαινόμενα με το HAARP ίσως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]