ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ;;; Οι ΗΠΑ κάνουν ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ για «ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ»

 Όπως ισχυρίζονται: «Απειρη πηγή καθαρής ενέργειας υπόσχεται η πυρηνική σύντηξη», την οποία λένε πως πέτυχαν…

Για πρώτη φορά στην Ιστορία, Αμερικανοί επιστήμονες (του Εθνικού Εργαστηρίου Livermore της Καλιφόρνια) παρήγαγαν με επιτυχία μια αντίδραση πυρηνικής σύντηξης που είχε ως αποτέλεσμα καθαρό ενεργειακό κέρδος.

Όπως ισχυρίζονται: Το τελικό αποτέλεσμα ήταν ενεργειακά μεγαλύτερο από ό,τι δαπανήθηκε για την παραγωγή του.

Η σημαντική, όπως αποκαλείται, ανακάλυψη δημοσιοποιήθηκε αρχικά με πρωτοσέλιδη δημοσίευση από τους Financial Times και φιλοξενείται έως αυτήν την ώρα ως θέμα στο CNN που με την σειρά του επιβεβαίωσε την είδηση, επικαλούμενο πηγή με υποτιθέμενη γνώση του θέματος.

Η πυρηνική σύντηξη βασίζεται στη συγχώνευση ελαφρών ατόμων (συνήθως ισότοπα υδρογόνου), διαδικασία που οδηγεί στη δημιουργία ενός ασταθούς αλλά βαρύτερου ατόμου (ήλιο) και ακολουθεί η απελευθέρωση νετρονίων μαζί με μεγάλες ποσότητες ενέργειας. Αν η διαδικασία γίνει σωστά, λένε επισήμως, μπορεί να παραχθεί ενέργεια περίπου 4 εκατ. φορές περισσότερη από αυτή που θα παραχθεί με καύση παρόμοιας μάζας ορυκτής ύλης και τέσσερις φορές μεγαλύτερη από την ενέργεια που θα παραχθεί με την διαδικασία της πυρηνικής σχάσης που χρησιμοποιείται στα πυρηνικά εργοστάσια παραγωγής ενέργειας σήμερα. Η πυρηνική σύντηξη είναι επιπλέον μια «καθαρή» διαδικασία που δεν παράγει βλαβερά για την ατμόσφαιρα αέρια ούτε και τοξικά πυρηνικά απόβλητα μακράς διάρκειας.

Το αποτέλεσμα του πειράματος φέρεται να συνιστά τεράστιο άλμα σε μια προσπάθεια δεκαετιών, όπως σχολιάζεται, για την απελευθέρωση άπειρης πηγής καθαρής ενέργειας που θα μπορούσε να τερματίσει κάθε εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, αλλά και από την συμβατική πυρηνική ενέργεια.

Αγαπάνε τόσο πολύ τους ανθρώπους;;; Τι ακριβώς ετοιμάζουν;;;

Εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης στις ΗΠΑ σχολιάζουν ως εξής:

«Επειδή άλλα ανταγωνιστικά έθνη μπόρεσαν τώρα να δημιουργήσουν παρόμοια τεχνολογία, το Βαθύ Κράτος στις ΗΠΑ αποφάσισε να προηγηθεί της καμπύλης και να δημοσιοποιήσει αυτή την ενέργεια που μπορεί να αλλάξει τον κόσμο.

Εάν αυτή η «δωρεάν ενέργεια» είναι σε θέση να παρέχει απεριόριστη δύναμη στον κόσμο, τι θα χρησιμοποιήσουν οι παγκοσμιοποιητές για να ελέγξουν τις μάζες;»

Το γερμανόφωνο Russia Today σημειώνει:

«Ακόμα κι αν αυτό ισχύει, η ανθρωπότητα απέχει ακόμη πολύ από την ανάπτυξη της πυρηνικής σύντηξης ως νέας πηγής ενέργειας για την καθημερινή ζωή. Ειδικότερα, η πρόκληση στην εμπορευματοποίηση της πυρηνικής σύντηξης είναι να αναπτυχθούν μηχανές που θα μετατρέπουν οικονομικά την αντίδραση σύντηξης σε ηλεκτρική ενέργεια που μπορεί να τροφοδοτηθεί στο δίκτυο. Επιπλέον, κατά την αντίδραση σύντηξης δημιουργούνται νετρόνια, τα οποία επιβαρύνουν σημαντικά τα αντίστοιχα συστήματα και θα μπορούσαν επίσης να τα καταστρέψουν. Θα περάσουν πιθανότατα πολλά χρόνια – αν όχι δεκαετίες – μέχρι να τεθεί σε λειτουργία ένας σταθμός ηλεκτροπαραγωγής σύντηξης κάποια στιγμή».

loading...