ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΜΠΛΟΦΑΣ: ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ ΛΑΙΚΙΣΜΟΥ

ΓΡΑΦΕΙ ο πολίτης Παναγιώτης Παπαγαρυφάλλου…

Όσο περισσότερο το πολιτικό σύστημα προχωρά στα πολλαπλά αδιέξοδα του και όσο η συνεπόμενη αγανάκτηση των απεγνωσμένων λιακών στρωμάτων θα
ογκούται, τόσο περισσότερο οι εκάστοτε κυβερνώντες θα ξεπερνούν τα όρια του χυδαίου λαϊκισμού – που χάνει την προπαγανδιστική του αποτελεσματικότητα – και θα προχωρούν στο επόμενο αποπροσανατολιστικό στάδιο που είναι η μπλόφα. Όπως μπλοφάρουν οι χαρτοπαίκτες για να κερδίσουν, έτσι και οι κυβερνώντες δεν διστάζουν πλέον να τη χρησιμοποιήσουν προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τον «κυρίαρχο» λαό!
Πρόκειται για μια «πολιτική» η οποία ομοιάζει με τον ορισμό που της έδωσε ο προπαγανδιστής του Γ΄ Ράιχ, ο διαβόητος Γκέμπελς: «Πολιτική είναι η τέχνη που καθιστά δυνατά και όσα φαίνονται αδύνατα».
Κορυφαία μπλόφα αυτή του διαβόητου Δημοψηφίσματος του 2015, το οποίο μετέτρεψε το 64% του ΟΧΙ σε πελώριο ΝΑΙ.
Μπλόφα στον κύβο!
Πρέπει να εγγραφεί στο «βιβλίο Γκίνες»

loading...

1 thought on “ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΜΠΛΟΦΑΣ: ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ ΛΑΙΚΙΣΜΟΥ

  1. Γενικώς το σμήνος των λέξεων που χρησιμοποιούν τα όρνια είναι μεγάλο (διακύβευμα, αφήγημα, πρόσημο κ.τ.λ.), αλλά η λέξη λαϊκισμός ξεχωρίζει πρώτη μακράν, και κατά τη διάρκεια, και κατά τη συχνότητα, και κατά το εύρος της χρήσης.
    Με τη σημερινή διαστροφή των εννοιών, ο λαϊκισμός δεν προσάπτεται τόσον εναντίον των πολιτικών, όσον εναντίον των πολιτών. Δεν είναι δηλαδή δημαγωγός ο εκάστοτε Κλέων ο Βυρσοδέψης, αλλά το θύμα του, ο Μήτσος ο φουκαράς.

Comments are closed.