Μήπως θέλουμε κατά βάθος να γίνουμε μουσουλμάνοι; Αν ναι τότε "πάσο", όλα καλά ας το βάλουμε μπροστά να τελειώνουμε με την αβεβαιότητα.

Οι μουσουλμάνοι έχουν κηρύξει μονομερώς τον πόλεμο στη Δύση. Μήπως υπάρχει αμφιβολία για αυτό; Οποιος αμφιβάλλει δεν πρόκειται να κινητοποιηθεί.
Οι μουσουλμάνοι δεν πρόκειται ποτέ να ενσωματωθούν (όχι να απορροφηθούν) στη Δύση. Οι μουσουλμάνοι μισούν κάθε τι Δυτικό. Οι μουσουλμάνοι υποκρίνονται (έστω υποχρεώνονται) σε προσωρινή ανακωχή. Οι μουσουλμάνοι δεν μετανοούν και δεν αγαπούν. Στα κοσμικά κράτη δικαίου η βία έχει εκχωρηθεί στο κράτος. Και βία του κράτους έχουν εντολή να εξασκήσουν κεκανονισμένως η αστυνομία και ο στρατός. Σε έκτακτες και ιδιαίτερες περιπτώσεις ανάγκης (την οποία πιστοποιεί ο αρχηγός του κράτους) τα όργανα αμύνης και τάξης ενεργοποιούνται και με αυστηρότητα επιβάλλουν απόλυτη τάξη. Ενδεχομένως να αναστέλλονται και άρθρα των συνταγμάτων. Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την ανθρώπινη ζωή και ελευθερία. Η ελευθερία όμως απαιτεί κανόνες, διαφορετικά το κοινωνικό σύμπαν διασαλεύεται. Εκεί επεμβαίνει η κρατική βία και μειώνει την αταξία και την κοινωνική εντροπία. Μειονότητα οι τρομοκράτες; Ναι ας το δεχτούμε. Ομως η κάλυψη που τους προσφέρει η δυτική ελευθερία (ίσως ασυδοσία) πρέπει να σταματήσει. Και σταματά μόνο όταν υποχρεωθούμε να πληγώσουμε (έστω προσωρινά) τον αγαθό οικουμενισμό μας προς αυτούς τους ολότελα ξένους στην δυτική μας αντίληψη περί της ελεύθερης κοινωνίας. Μπορούμε να ζήσουμε με τον τρόμο συντροφιά; Ο τρόμος δεν έχει ονοματεπώνυμο; Να το αφήσουμε έτσι; Τόσο ασπόνδυλοι να καταντήσουμε; Στο όνομα ποιας μεγάλης ιδέας; Σε ποια καθημερινότητα πλέον θα ζούμε και θα ανασαίνουμε; Μήπως θέλουμε κατά βάθος να γίνουμε μουσουλμάνοι; Αν ναι τότε "πάσο", όλα καλά ας το βάλουμε μπροστά να τελειώνουμε με την αβεβαιότητα.

αναγνωστης
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]