Ο αρχαιοελληνικός μύθος του Έλληνα, γενάρχη των Ελλήνων

Ο Έλληνας στην αρχαία Ελληνική μυθολογία, ήταν ο γενάρχης των Ελλήνων, γιος του Δευκαλίωνα και της Πύρρας, σύζυγος της νύμφης Ορσηίδας και εγγονός του Προμηθέα.
Παιδιά του ήταν ο Αίολος, ο Δώρος και ο Ξούθος, στους οποίους διένειμε την περιοχή κάτω από τον Όλυμπο: τη Θεσσαλία την έδωσε στον Αίολο (γενάρχη των Αιολέων), τη Στερεά Ελλάδα στο Δώρο (γενάρχη των Δωριέων) και την Πελοπόννησο στο Ξούθο (πατέρα των γεναρχών των Ιώνων και των Αχαιών).

Τα παιδιά του έγιναν γενάρχες των τεσσάρων φυλών της Ελλάδας (Αιολέων, Αχαιών, Δωριέων και Ιώνων), ενώ ο ίδιος έγινε γενάρχης όλων των Ελλήνων, που πήραν το όνομά τους απ’ αυτόν. Αξιοσημείωτο είναι ότι προηγουμένως ονομάζονταν Γραικοί, ονομασία που – μέσω του λατινικού Graecus – επέζησε σε όλες τις λατινογενείς ακόμη και τευτονικές γλώσσες.
Ο Θουκυδίδης αποδέχεται τον Έλληνα ως ιστορικό πρόσωπο που έζησε και έδρασε σε εποχές πολύ παλαιότερες του Τρωικού Πολέμου, ενώ ο Όμηρος δεν τον αναφέρει, αλλά ονομάζει «Έλληνες» τους κατοίκους της Φθίας της Θεσσαλίας (Μυρμιδόνες).
Κατά μια παράδοση, στην πόλη Μελίτεια της Φθιώτιδας υπήρχε άγαλμα του Έλληνα. Το όνομα του Έλληνα έφερε και ο γιος του Φθίου, τρισέγγονος του Έλληνα και εγγονός του Αχαιού. Μερικοί αποδίδουν στον Έλληνα την πατρότητα της Ξενοπάτρας.
Ο Δώρος, πατέρας του Τέκταμου, του Αιγίμιου και της Ιφθίμης, είχε σαν πρώτη διαμονή τη Θεσσαλική Φθία, από την οποία εξορμούσε· αργότερα, εγκαταστάθηκε με τους οπαδούς του στην Ισταιώτιδα, που ονομάστηκε προς τιμήν του Δωρίδα. Ο Αιγίμιος, νομοθέτης και βασιλιάς των Δωριέων, σώθηκε από τον Ηρακλή κατά τον πόλεμο με τους Λαπήθους.
Ως ανταμοιβή, βοήθησε τα παιδιά του Ηρακλή να επιστρέψουν στην Πελοπόννησο. Ο Τέκταμος, κατά τη μυθολογία, έφυγε από τη Θεσσαλία μαζί με τους Πελασγούς και εγκαταστάθηκε στην Κρήτη, όπου βασίλεψε και εκεί νυμφεύτηκε την κόρη του Κρηθέα, μαζί με την οποία απόκτησε τον Αστέριο ή Αστερίωνα, μετέπειτα σύζυγο της Ευρώπης, αδελφής του Κάδμου.
Ο Ξούθος νυμφεύτηκε την Κρέουσα, κόρη του Ερεχθέα και της Πραξιθέας, κόρης του Κηφισού, από την οποία απέκτησε τον Ίωνα και τον Αχαιό. Ο Αχαιός πρέπει να έζησε γύρω στα 3000 π.Χ, ενώ η Κρέουσα, κόρη του Ερεχθέα, βασιλιά της Αττικής, ήταν από τις ομορφότερες γυναίκες που είχαν γεννηθεί ποτέ στη γη.
Ο Ερεχθέας ήταν μυθικός βασιλιάς της Αθήνας και επώνυμος γενάρχης της Ερεχθηίδας φυλής της Αθήνας (στην οποία συμπεριλαμβάνονταν οι Επωνυμείδες, οι Θηυμακείδες και οι Λαμπτρείδες), γιος της Γης και του Ηφαίστου.
Η γέννησή του έγινε με τον εξής παράξενο τρόπο: μια μέρα η θεά Αθηνά πήγε στο μεταλλουργείο του Ηφαίστου για να παραγγείλει νέα όπλα. Βλέποντάς την, ο Ήφαιστος ένιωσε σφοδρή επιθυμία, αλλά η Αθηνά, επιθυμώντας να παραμείνει άσπιλη και παρθένα, έφυγε. Ο Ήφαιστος την έτρεξε από πίσω και ήρθε πολύ κοντά της, παρόλο που δεν κατόρθωσε να την αρπάξει.


Ο Ήφαιστος, έχοντας πολύ «δυνατή» στύση, εκσπερμάτωσε πάνω στα πόδια της. Η θεά, αηδιασμένη, καθάρισε το πόδι της με μια τούφα μαλλιού και την έριξε στο έδαφος. Η μητέρα Γαία, γόνιμη όπως πάντα, γονιμοποίησε το μαλλί με το σπέρμα του Ήφαιστου και γέννησε τον Ερεχθέα.
Το ίδιο του το όνομα προέρχεται από το «έριον» (μαλλί) και «χθων (έδαφος). Τον αγαπούσε η θεά Αθηνά πολύ, ακριβώς γιατί ήταν η μόνη φορά που ήρθε τόσο κοντά στη σεξουαλική επαφή, όντας σεμνότυφη.
Η αρχή της βασιλείας του στην Αθήνα συνδέεται με εποχή λιμού λόγω έλλειψης τροφών, κατά την οποία ο Ερεχθέας έφερε σιτάρι και έσωσε τους κατοίκους.
Από αυτόν ονομάστηκαν οι κάτοικοι της Αθήνας Αθηναίοι (προηγουμένως ονομάζονταν Κεκροπίδες), ενώ ίδρυσε τα Μυστήρια στην Ελευσίνα και οργάνωσε πολλούς τομείς λατρείας των Αθηναίων, καθιέρωσε τα Αθήναια (τα οποία ο Θησέας μετονόμασε σε Παναθήναια) και πολλά άλλα.
Κατά την παράδοση, έλαβε μέρος στην εκστρατεία του Διόνυσου, κατά των βαρβάρων ενώ στα χρόνια του διαξάγηκε ο γνωστός αγώνας μεταξύ Αθηνάς και Ποσειδώνα για την κηδεμονία της πόλης. Προς τιμήν του το Ερεχθείο ονομάστηκε έτσι. Αδελφός του Ερεχθέα ήταν ο Βούτης, που μετείχε στην Αργοναυτική Εκστρατεία και, αργότερα, νυμφεύτηκε τη Χθόνια, κόρη του αδελφού του και έγινε γενάρχης του ιερατικού γένους των Βουτάδων.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

17 σχόλια :

 1. "....τῶν ὁσίων καὶ θεοφόρων Πατέρων ἡμῶν, τῶν ἁγίων ἐνδόξων προπατόρων ἡμῶν Ἀβραάμ, Ἰσαάκ καὶ Ἰακώβ...." λένε, κατά λέξη, με κάθε ευκαιρία οι παπάδες.

  Ποιοί ήσαν αυτοί οι "άγιοι" και "ένδοξοι" προπάτορες των Χριστιανών;

  Ο Αβραάμ, εκπορνεύει τη γυναίκα του Σάρα (όχι μία, αλλά δύο φορές...), υποχρεώνοντάς την να πει στους Αιγύπτιους, ότι δεν είναι σύζυγός του, αλλά αδερφή του, και πολυπλούτησε (μέχρι και δούλους και δούλες απέκτησε!)
  Το ίδιο ψέμα θα πει κι αργότερα ο γιος του, Ισαάκ, ο οποίος εκπορνεύει με τον ίδιο τρόπο την γυναίκα του, Ρεβέκκα (Γένεσις, 26: 6-9)...

  Ας ανοίξουμε την Αγία Γραφή.

  Γένεσις, 12: 10-16
  "Ο Αβραάμ κατέβηκε στην Αίγυπτο για να παροικήσει εκεί· επειδή, η πείνα στη γη ήταν βαριά. Και όταν πλησίαζε να μπει μέσα στην Αίγυπτο, είπε στη Σάρα, τη γυναίκα του: Δες, γνωρίζω ότι είσαι μια όμορφη γυναίκα· θα συμβεί, λοιπόν, ώστε καθώς σε δουν οι Αιγύπτιοι θα πουν: Γυναίκα του είναι αυτή· και θα με φονεύσουν, εσένα όμως θα σε διαφυλάξουν ζωντανή· πες, λοιπόν, ότι είσαι αδελφή μου, για να γίνει σε μένα καλό εξαιτίας σου, και να διαφυλαχθεί η ζωή μου, για χάρη σου. Και όταν ο Άβραμ μπήκε μέσα στην Αίγυπτο, είδαν οι Αιγύπτιοι τη γυναίκα ότι ήταν υπερβολικά ωραία. Και οι άρχοντες του Φαραώ την είδαν, και την επαίνεσαν στον Φαραώ· και πήραν τη γυναίκα στο σπίτι του Φαραώ. Και μεταχειρίστηκαν τον Άβραμ καλά για χάρη της· και είχε πρόβατα, και βόδια, και γαϊδούρια, και δούλους, και δούλες, και θηλυκά γαϊδούρια και καμήλες....."


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ****************************************************
  Δεν αισχύνεσαι;
  1) Στην επιμνημόσυνη δέηση δεν υπάρχει πουθενά η λέξη ''ημών'' μετά την λέξη ''προπατόρων''. Διότι οι Αβραάμ, Ισαάκ και Ιακώβ δεν είναι προπάτορες ημών των Ελλήνων.
  Παρακαλώ να ζητήσεις σ υ γ γ ν ώ μ η από τους αναγνώστες.
  Ιδού η απόδειξη:
  http://prayer.enavasi.gr/content/επιμνημόσυνη-δέηση
  **************************************************

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οι αντιπαθούντες την Ορθοδοξία συνεχώς εκτίθενται μ' αυτά που γράφουν.

   Διαγραφή
 3. **************************************************
  Δεν αισχύνεσαι;
  2) Πού γράφει η Παλαιά Διαθήκη ότι ο Αβραάμ εκπορνεύει την γυναίκα του, για να αποκτήσει πλούτη;

  Ο Φαραώ ενυφεύφθη τη Σάρα, επειδή νόμιζε ότι ήταν αδελφή του Αβραάμ κι όχι σύζυγός του. Πού την είδες εσύ την πορνεία;
  Παρακαλώ να ζητήσεις σ υ γ γ ν ώ μ η από τους αναγνώστες.
  Ιδού το κείμενο (Γένεσις 12, 17-19):

  ''Ο Θεός όμως ετιμώρησε και εβασάνισε τον Φαραώ με πολλάς και οδυνηράς θλίψεις αυτόν και την οικογένειάν του δια τας απρεπείς διαθέσεις που είχε προς την Σαραν, την γυναίκα του Αβραάμ.

  Ο Φαραώ αντιληφθείς την αιτίαν των δοκιμασιών εκείνων εκάλεσε τον Αβραάμ και του είπε· “τι είναι αυτό το οποίον μου έκαμες; Διατί δεν μου ανήγγειλες ότι αυτή είναι σύζυγός σου;

  Διατί μου είπες ότι είναι αδελφή σου και έλαβον αυτήν ως σύζυγόν μου; Και τώρα ιδού η σύζυγός σου είναι ενώπιόν σου. Παρε την και φύγε έξω από την Αίγυπτον”
  *******************************************

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. "Ο Φαραώ ενυφεύφθη τη Σάρα"

  ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΒΛΑΚΑ Ή ΕΙΣΑΙ;

  ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΕΝΥΦΕΥΦΘΗ".
  ΤΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΟΤΙ ΤΗΝ "ΓΑΜΗΣΕ;"

  Και μεταχειρίστηκαν τον Άβραμ καλά για χάρη της· και είχε πρόβατα, και βόδια, και γαϊδούρια, και δούλους, και δούλες, και θηλυκά γαϊδούρια και καμήλες.....

  ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ "ΓΑΜΗΣΙΑΤΙΚΑ;"
  ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΗΡΕ;

  Δεν αισχύνεσαι;
  ΨΕΥΤΑΡΑ.

  ΜΑΣΤΡΟΠΟΣ, ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ ΗΤΑΝ Ο "ΑΓΙΟΣ" ΚΑΙ "ΕΝΔΟΞΟΣ" ΠΡΟΠΑΤΟΡΑΣ ΣΟΥ.

  ΠΟΡΝΗ Η ΣΑΡΡΑ, ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΝΗ ΘΑΜΑΡ, ΩΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΗΘΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΥΦΗ, ΣΤΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ!!!

  Παρακαλώ να ζητήσεις σ υ γ γ ν ώ μ η από τους αναγνώστες.

  ΨΕΥΤΑΡΑ.
  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. **********************************************
  6:34 μ.μ.,
  Στοιχειώδη λογική χρειάζεται για να καταλάβεις.

  1) Το κείμενο της Παλαιάς Διαθήκης γράφει ότι ο Φαραώ παντρεύτηκε την Σάρα και την έκανε σύζυγό του. Αυτό δεν σου συμφέρει και το παραβλέπεις; Αυτό δεν σε κάνει να αισχύνεσαι;

  2) Ο Φαραώ θεωρεί τον Αβραάμ ως αδελφό της νυν συζύγου του, δηλαδή της Σάρας. Ο Φαραώ βλέπει πλέον τον Αβραάμ ως συγγενή του, γι' αυτό του φέρεται με ευμένεια και του παρέχει υλικά αγαθά.
  Δεν λέει πουθενά το κείμενο ότι ο Αβραάμ παρέχει την σύζυγό του σε διάφορους άνδρες ως πόρνη, για να την εκμεταλλευθεί και να αποκτήσει περιουσία.

  3) Εγώ γιατί να ζητήσω συγγνώμη από τους αναγνώστες, επειδή παρουσιάζω την α λ ή θ ε ι α με στοιχεία;

  Ιδού το κείμενο και στην αρχαία ελληνική γλώσσα. Παραπάνω το παρουσίασα στην νεοελληνική.

  ''Γεν. 12,17 καὶ ἤτασεν ὁ Θεὸς τὸν Φαραὼ ἐτασμοῖς μεγάλοις καὶ πονηροῖς καὶ τὸν οἶκον αὐτοῦ περὶ Σάρας τῆς γυναικὸς Ἅβραμ.

  Γεν. 12,18 καλέσας δὲ Φαραὼ τὸν Ἅβραμ εἶπε· τί τοῦτο ἐποίησάς μοι, ὅτι οὐκ ἀπήγγειλάς μοι, ὅτι γυνή σου ἐστίν;

  Γεν. 12,19 ἱνατί εἶπας ὅτι ἀδελφή μου ἐστί; καὶ ἔλαβον αὐτὴν ἐμαυτῷ γυναῖκα, καὶ νῦν ἰδοὺ ἡ γυνή σου ἔναντί σου· λαβὼν ἀπότρεχε''.

  Η αλήθεια με ντοκουμέντα !!!!!!
  ***********************************************

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΤΟ ΡΗΜΑ ΓΑΜΑΩ, ΓΑΜΩ = ΥΠΑΝΔΡΕΥΟΜΑΙ......ΑΒΡΑΑΜ ΠΑΡΑΠΑΠΑΜ ΠΑΡΑΠΑΠΑΜ,ΓΑΜΗΣΑΣ ΚΑΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΑΜΗΣΑΣ, ΓΑΜΩ ΤΟ ΜΝΙ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΣΑΣ, ΑΛΛΟΙ ΓΑΜΟΥΝ ΚΙ' ΑΛΛΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ.

   Διαγραφή
 6. ***********************************************
  Άλλο ψέμα: Ο Ισαάκ, εκπορνεύει με τον ίδιο τρόπο την γυναίκα του, Ρεβέκκα (Γένεσις, 26: 6-9)

  Διαβάστε, φίλοι αναγνώστες, το κείμενο Γένεσις, 26 6-11 και πείτε μου αν άγγιξε κανένας άνδρας την Ρεβέκκα (άγγιγμα, όχι ερωτική πράξη !!!):

  ''Πράγματι δε ο Ισαάκ εγκατεστάθη εις τα Γέραρα.

  Καθ' ον χρόνον όμως έμενεν εκεί, οι άνδρες της πόλεως του εζήτησαν πληροφορίας δια την γυναίκα του την Ρεβέκκαν, ποίαν δηλαδή προς αυτήν συγγένειαν και σχέσιν έχει. Εκείνος απήντησεν ότι είναι αδελφή μου. Εφοβήθη να είπη ότι είναι σύζυγός μου, μήπως και τον φονεύσουν οι άνδρες της πόλεως εκείνης ένεκα της Ρεβέκκας, διότι αυτή ήτο ωραία κατά την εμφάνισιν.

  Εμεινε δε εκεί ο Ισαάκ επί πολύ χρονικόν διάστημα. Καποιαν ημέραν ο βασιλεύς των Γεράρων Αβιμέλεχ έσκυψε από τα ανάκτορά του και είδε από την ανοικτήν θύραν της σκηνής τον Ισαάκ να χαριεντίζεται με την Ρεβέκκαν την σύζυγόν του.

  Εκάλεσε τότε τον Ισαάκ και του είπε· “ώστε λοιπόν είναι γυναίκα σου η Ρεβέκκα; Διατί είπες ότι είναι αδελφή σου;” Ο Ισαάκ απήντησεν εις αυτόν· “Είπα ότι είναι, αδελφή μου, διότι εφοβήθηκα μήπως εξ αιτίας της φονευθώ”.

  Ο δε Αβιμέλεχ του είπε· “τι είναι αυτό που μας έκαμες; Παρ' ολίγον και να εκοιμάτο μαζή της κάποιος από την φυλήν μου, και θα εγίνεσο εσύ αιτία να πέση επάνω μας αμαρτία και ενοχή δια την άγνοιάν μας αυτήν”.

  Εβγαλε δε διαταγήν ο Αβιμέλεχ προς όλον τον λαόν του και είπεν· “Εκείνος ο οποίος θα τολμήση να εγγίση τον άνθρωπον αυτόν η την σύζυγόν του, θα είναι ένοχος θανάτου”.

  http://www.imgap.gr/file1/AG-Pateres/AG%20KeimenoMetafrasi/PD/01.%20Genesis.htm

  Η αλήθεια με ντοκουμέντα !!!!!!
  *************************************************

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΒΡΕ ΕΒΡΑΙΟΛΑΓΝΕ ΨΕΥΤΑΡΑ,
  ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΔΕΝ ΣΕΒΕΣΑΙ.

  ΔΕΝ ΟΡΡΩΔΕΙΣ ΠΡΟ ΟΥΔΕΝΟΣ ΨΕΜΑΤΟΣ.
  ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΦΕΛΕΙΣ,
  ΠΕΤΑΣ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ.

  ΟΧΙ ΜΟΝΟ Ο "ΑΓΙΟΣ" ΚΑΙ "ΕΝΔΟΞΟΣ" ΠΡΟΠΑΤΟΡΑΣ ΣΟΥ ΜΑΣΤΡΟΠΟΣ-ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ ΑΒΡΑΑΜ
  ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ ΤΟΝ ΦΑΡΑΩ,
  ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ!
  ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ: ΑΒΡΑΑΜ = ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ, ΠΡΟΑΓΩΓΟΣ - ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ.

  ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑ - ΜΑΣΤΡΟΠΟ:

  ΓΕΝΕΣΙΣ 12 - 20
  "Διέταξε δε ο Φαραώ μερικούς άνδρας να πορευθούν και να προπέμψουν τιμητικώς εκτός της Αιγύπτου τον Αβρααμ, την γυναίκα του και όλα τα υπάρχοντά του."

  ΖΗΤΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΨΕΥΤΑΡΑ!


  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΤΗΝ....ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Ε ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ...ΔΥΣΚΟΛΟ. ΕΝΑ ...ΑΘΩΟ ΨΕΜΜΑΤΑΚΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΙ' ΕΣΥ ΤΟΝ ΠΗΡΕΣ ΑΠ' ΤΗΝ ΜΟΥΡΗ. ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΒΡΑΑΜ ΔΕΝ ...ΠΑΡΑΠΟΝΕΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΦΑΡΑΩ ΠΟΥ ΤΟΥ @ΑΜΗΣΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟ ΧΡΥΣΙΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΓΥΡΙΟΝ Ε ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΝ ΜΑ ΑΡΚΕΤΑΣ.... ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ. ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΡΥΒΩ, ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ... ΓΕΝΑΡΧΗ ΠΡΟΠΑΤΟΡΑ. ΕΛΕΗΣΟΝ

   Διαγραφή
  2. ΡΕ 12ΘΕΟ ΖΩΟ Ο ΔΙΑΣ ΠΗΔΟΥΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ ΗΡΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΖΙ ΤΗΣ!!!!!!!!!
   ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΣ ΡΕ ΕΒΡΑΙΚΟ ΑΡΧΙΔΙ??????????
   ----------------------------------------------------------------------------------------
   Γ.ΦΟΥΡΑΚΗΣ....... Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ 12ΘΕΟΣ.........ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΣΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΕΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΜΑΣΟΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!
   https://youtu.be/Ptpxv0swmQk
   ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΒΡΩΜΙΑΡΗ ΜΟΥΛΕ ΨΕΥΤΟΠΑΤΕΡΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΒΡΑΙΚΟ ΑΡΧΙΔΙ??????

   Διαγραφή
  3. ΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΨΩΡΙΑΡΗ ΓΥΦΤΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΡΕ ΣΙΧΑΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΑΤΕ??ΤΕΤΟΙΑ ΣΙΧΑΜΑΡΑ ΡΕ ΜΟΥΛΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ??????

   Διαγραφή
  4. **********************************************
   Εγώ, όπως παρατήρησες και στα προηγούμενα σχόλιά μου, δεν υβρίζω κανέναν, έστω κι αν διαστρεβλώνει την αλήθεια. Εγώ δεν θα πέσω στο δικό σου επίπεδο.

   1) Εσύ αγνοείς τις συνήθειες, τα ήθη και τα έθιμα εκείνου του λαού. Ο Αβραάμ λέγει ότι είναι αδελφή του κι όχι σύζυγός του η Σάρα, διότι φ ο β ά τ α ι για την ζωή του. Αν έλεγε ότι είναι σύζυγός του, θα τον σκότωναν για να πάρουν την σύζυγό του, για να την μεταχειριστούν, όπως αυτοί επιθυμούσαν.
   Διαβάζεις, αλλά ή δεν καταλαβαίνεις ή δεν θέλεις να καταλάβεις.

   2) Εξακολουθείς να τον λες προαγωγό, ενώ σου απέδειξα περίτρανα μέσω των κειμένων, ότι ούτε ο Αβραάμ ούτε ο Ισαάκ ήταν προαγωγοί των γυναικών τους.

   3) Ο Φαραώ ΚΑΙ επέστρεψε στον Αβραάμ την γυναίκα του Σάρα ΚΑΙ τον ξεπροβόδισε, εξ αιτίας των συμφορών που τον βρήκαν λόγω του ότι ενυμφεύφθη παντρεμένη γυναίκα.
   Συγκεκριμένα λέει ο Φαραώ:
   ''Ο Φαραώ αντιληφθείς την αιτίαν των δοκιμασιών εκείνων εκάλεσε τον Αβραάμ και του είπε·
   “τι είναι αυτό το οποίον μου έκαμες; Διατί δεν μου ανήγγειλες ότι αυτή είναι σύζυγός σου;''

   4) Είπαμε, χρειάζεται στοιχειώδης λογική, για να καταλάβει κάποιος αυτά που διαβάζει.

   5) Έπαιξες μαζί μου και έχασες. Περαστικά σου.
   ***********************************************

   Διαγραφή
  5. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον βρωμερό και ύποπτο ρόλο των "δωδεκαθειστών",διαβάστε τους παρακάτω συνδέσμους:

   ΣΕ ΜΑΣΩΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΧΟΙ ΚΑΙ "ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΕΣ" ΜΑΡΙΑ ΤΖΑΝΗ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ!

   http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/...

   ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ INDYMEDIA ΑΠΟ ΤΟ 2002 Ο "ΕΛΛΗΝΟΛΑΤΡΗΣ" ΚΑΙ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ!

   http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/...

   ΟΤΑΝ Ο "ΔΑΥΛΟΣ" ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΩΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ",ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ "ΑΔΕΛΦΟ"!

   http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/...

   ΟΤΑΝ Ο "ΔΑΥΛΟΣ" ΤΩΝ "ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΩΝ" ΤΑΣΣΟΤΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΙΩΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΩΣ "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΗΘΟΣ"!

   http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/...

   ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΤΩΝ "ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΩΝ":ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΜΕ ΥΜΝΟΥΣ ΥΠΕΡ ΕΒΡΑΙΩΝ,ΟΜΟΦΥΛΟΛΟΦΙΛΩΝ,ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ!

   http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/...

   ΟΤΑΝ ΤΟ "ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ" ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΜΕ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗ ΝΤΕΝΤΕ,ΤΟΝ ΓΚΑΖΙ ΚΑΠΛΑΝΙ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ!

   Διαγραφή
  6. ********************************************
   8:17 μ.μ.
   Αν διαβάσεις και ξαναδιαβάσεις το κείμενο, θα καταλάβεις, γιατί δεν είπε ότι η Σάρα είναι σύζυγος του.
   Εγώ προτείνω να το διαβάσεις 100 φορές το κείμενο. Τι στο καλό και με τόσες φορές δεν θα το κατανοήσεις;
   *******************************************

   Διαγραφή
 8. ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ.....
  ΕΙΣΑI FUN KAI TOY....ΑΥΝΑΝ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. 9:01 μ.μ.,
   τα ψέματα τα ΞΕΣΚΕΠΑΣΕ ένα προς ένα ο σχολιαστής 8:32 μ.μ.. Η αλήθεια πονάει, το ξέρω.
   Καλά κάνεις και λες ό,τι σου κατέβει, ίσως έτσι ξεπεράσεις τον πόνο.

   Διαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]