Τα μαζεύει ο Τόσκας: Δεν υπάρχει ενιαίο σχέδιο εμπρησμών

«Στη διάρκεια του Ιουλίου και του Αυγούστου είχαμε 21 προσπάθειες εμπρησμού, δεν λέω συντονισμένες, δεν λέω κάτω από ένα ενιαίο σχέδιο, αλλά
προσπάθειες εμπρησμού για διάφορους λόγους ίσως» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Τα περί «οργανωμένου σχεδίου εμπρησμών» που είχε πει ευθέως ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, αλλά και είχε διαρρεύσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τις προηγούμενες ημέρες, ανασκευάζει σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκα, ενώ αποκηρύσσει και τα «όποια συνομωσιολογικά σενάρια». Οι δηλώσεις για «σχέδιο εμπρησμών» είχαν προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Κόκκινο", ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη λέει: «Έχουμε τις περιπτώσεις της Ζακύνθου όπου αν μπορεί κάποιος να πει ότι 24 φωτιές την ίδια μέρα είναι τυχαίες, αν μπορεί κάποιος να πει ακόμα και στην Αττική ότι στη διάρκεια του Ιουλίου και του Αυγούστου είχαμε 21 προσπάθειες εμπρησμού, δεν λέω συντονισμένες, δεν λέω κάτω από ένα ενιαίο σχέδιο, αλλά προσπάθειες εμπρησμού για διάφορους λόγους ίσως».

Επίσης, ο κ. Τόσκας αναφέρει πως «καμία συνωμοσιολογία δεν υπάρχει και είναι μακριά από εμάς τα όποια συνωμοσιολογικά σενάρια. Όμως υπάρχουν πάρα πολλές προσπάθειες από εμπρηστές, έχουν συλληφθεί κάποιοι, έχουν προσαχθεί στην δικαιοσύνη που είναι ύποπτοι για προσπάθειες εμπρησμού» και συμπληρώνει: «Έχω δώσει εντολή οι υπηρεσίες οι ανακριτικές της Πυροσβεστικής αλλά και της Αστυνομίας να επικεντρωθούν στην εξιχνίαση αυτών των περιπτώσεων οι οποίες μπορεί να είναι από τον απλό οικοδοπεδοφάγο ή τον απλό πυρομανή ή μέχρι δεν ξέρω τι άλλο έχουν σκεφτεί στο μυαλό τους για να εκμεταλλευτούν τα δάση και οτιδήποτε άλλο»

Όσον αφορά το πρόβλημα με τα πυροσβεστικά αεροσκάφη, αναφέρει ότι «θα έπρεπε να έχουν αντικατασταθεί από τα χρόνια των παχειών αγελάδων, τα παλιά αεροσκάφη που χρονολογούνται από το 1973. Τα καινούργια, τα λεγόμενα καινούργια του 2000, 2001 έτσι; Και θα έπρεπε διαδοχικά να γίνουν ενέργειες. Δεν ξυπνάει κάποιος ένα πρωί ή έστω στα δύο χρόνια μιας κυβέρνησης και μάλιστα εποχή λιτότητας και ξεκινάει να αντικαταστήσει τα αεροπλάνα.
Καταρχήν δεν υπάρχει γραμμή παραγωγής πυροσβεστικών αεροπλάνων ενεργή αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Όλοι κοιτούν με κάποιες «πατέντες» διαδοχικά να ανανεώσουν κάποια πράγματα και να ενεργοποιήσουν κάποια πράγματα».
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ

    ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΑΚΟΥΣ?ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΑΚΟΥΣ?ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΑΚΟΥΣ?ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΑΚΟΥΣ?ΤΟΣΚΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]