Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΧΑΖΑΡΩΝ ΨΕΥΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΝΑΪΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΠΑΘΗ ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟ

Η ΚΥΠΡΟΣ ΠΟΥ ΟΙ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΙ  
ΤΗΝ ΜΙΣΟΥΝΕ


του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη

Συμπληρώνονται πλέον 43 χρόνια από την ημέρα που με τον Αττίλα 2 ολοκληρώθηκε η προδοσία και η λεηλασία της Κύπρου το 1974.
Σήμερα, που ο Καθολικός νέος Γ.Γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες πάλι βυσσοδομεί κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας για να εξυπηρετήσει τα σχέδια της τελειωτικής καταστροφής της, αξίζει να θυμηθούμε κάποια ιστορικά στοιχεία από ένα παλιότερο, αλλά επίκαιρο πάντα, κείμενο

Μάϊος 2001: Ο τότε προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ο Πάπας Βοϊτύλα, φθάνει στην Αθήνα και ζητάει “έμμεσα”, αλλά σαφώς, συγγνώμη για τα αίσχη των Σταυροφόρων μετά από 8 αιώνες. Αρνείται, όμως, να πει έστω και μια λέξη συμπαθείας για το δράμα της Κύπρου, προκαλώντας σειρά συζητήσεων, αντεγκλήσεων και αποριών.

Ερχόμαστε τώρα στο μυστήριο γιατί σύσσωμο το Βατικανό, ο Πάπας, οι αξιωματούχοι Καδινάλιοι – δηλαδή το Opus Dei -, η εδώ Νουντσιατούρα επέμεναν μέχρι τέλους στη ΜΗ αναφορά στο κυπριακό ζήτημαέστω ως θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

Η ΣΙΩΠΗ του Βατικανού, πάντως, σε μια πρώτη “ανάγνωση” μαρτυρά ότι πιθανώς η Αγία Έδρα, μέσω και των απόκρυφων ταγμάτων της, είχε κάποιο ...ρόλο στην κυπριακή τραγωδία που δεν έχει φωτιστεί επαρκώς μέχρι σήμερα. Είναι γνωστός ο ρόλος που έπαιξε η ελληνική και η διεθνής μασονία στην επιβολή της Χούντας το 1967 και στην προδοσία της Κύπρου το 1974.

 Ο ρόλος των “αδελφών” Παττακού, Μακαρέζου κ.ά. στην Ελλάδα, των Σαμψών και Ιωαννίδη στο πραξικόπημα κατά του Μακαρίου και προσώπων όπως ο Κίσσινγκερ στην τελική φάση της προδοσίας, την Τουρκική εισβολή, έχει επαρκώς αποκαλυφθεί και αναλυθεί σε πολλά δημοσιεύματα μετά την Μεταπολίτευση.

Αυτό, όμως, που δεν έχει γίνει τόσο επιστητό είναι οι παρασκηνιακοί δεσμοί και οι “στενές” επαφές της Ιταλικής Μασονίας και των Ιπποτών της Μάλτας με την ηγεσία της Κυπριακής Μασονίας που, ακολουθώντας και τις οδηγίες της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδας, προετοίμασε μεθοδικά κατά την περίοδο 1971-1974 όσα επακολούθησαν...

Τα μυστικά, όμως, του Βατικανού κρύβονται πολύ καλά στο ιστορικό παρελθόν, μακριά από τα αδηφάγα ΜΜΕ της εποχής μας. Ας κάνουμε ένα ταξίδι στον χρόνο για να τα βρούμε:

Στρατιές ένοπλων ληστών

Βρισκόμαστε στα χρόνια της Τρίτης Σταυροφορίας: 1191, τέλη του Μάη. Ο καθολικός βασιλιάς της Αγγλίας Ριχάρδος ο Λεοντόκαρδος αποβιβάζει τα στρατεύματά του στην Κύπρο, στον δρόμο προς τη Συρία όπου τα ανασυνταγμένα φραγκικά στρατεύματα είχαν αρχίσει την πολιορκία του Αγίου Ιωάννη της Άκρας. 

Ενώ ο στρατός των Σταυροφόρων που πολιορκούσε την Άκρα τους περίμενε με αγωνία, μια τρομερή θύελλα, όπως αφηγείται ο Ρενέ Γκρουσέ στην εξαίρετη ιστορία του των Σταυροφοριών, τους ρίχνει στις κυπριώτικες ακτές. Ο Ριχάρδος αποβιβάζεται, συντρίβει στην Τρεμιθούσα την Βυζαντινή φρουρά του Ισαάκιου Κομνηνού, τον οποίο αιχμαλωτίζει, και μπαίνει στην Λευκωσία νικητής. 

Από τότε αρχίζει η κατάκτηση της Κύπρου από τους Σταυροφόρους ιππότες της Δύσης που επηρέασε και τον ρου της φράγκικης ιστορίας. Μαζί με τον Ριχάρδο ενώθηκε και ο στρατός του Γκυ ντε Λουζινιάν, που διεκδικούσε το στέμμα της Ιερουσαλήμ... Ο Γκυ έθεσε, έτσι, τις πρώτες βάσεις του μελλοντικού “Βασιλείου των Λουζινιάν της Κύπρου”.

Τον Σεπτέμβριο του 1192, ο Αμαλάριχος του Λουζινιάν δέχθηκε το βασιλικό στέμμα της Κύπρου από τα χέρια του λεγάτου του Πάπα στην μητρόπολη της Λευκωσίας, ιδρύοντας μια δυναστεία που θα κρατούσε πάνω από τρεις αιώνες.

Οι Σταυροφόροι εξ αρχής γαλβανίζονταν από την βουλιμία για τα εδάφη του Βυζαντίου. “Στρατιές ένοπλων ληστών”, όπως τους περιγράφει ωμά ο συγγραφέας Κυριάκος Σιμόπουλος μέσα στο πολυσέλιδο έργο του για την ξενοκρατία στην Ελλάδα, “μαγνητίζονταν από τις διηγήσεις για μυθώδη πλούτη. Πίστευαν ότι οι μισοί θησαυροί της γης βρίσκονταν συσσωρευμένοι στην Κωνσταντινούπολη”.

Ο Hendrick Van Loon, ένας από τους πιο παραστατικούς και εκφραστικούς Δυτικούς ιστοριογράφους, λέει χαρακτηριστικά για τους μεσαιωνικούς πρόγονους των σημερινών Ευρωπαίων:
“Στην πραγματικότητα ήταν βάρβαροι που ήθελαν να περνούν για πολιτισμένοι. 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Για την απαίτηση του Μακάριου να απομακρυνθεί η Ελληνική Μεραρχία από την Κύπρο, πριν την εισβολή, δεν ξέρετε τίποτα; Οι Ιππότες και τα πράσινα άλογα σας φταίνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]