ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ–ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΑΝΟΜΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ!!!

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤ/ΛΩΝ                      
ΧΗΜΙΚΗΣ  ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ                    

ΕΛΛΑΔΟΣ  (Ο.Ε.Χ.Β.Ε.)
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Θα περίμενε κανείς, μετά απ’ όσα συμβαίνουν στην πολύπαθη χώρα μας με τις πολιτικές των μνημονίων, ότι αυτό το κράτος θα έβαζε
«φρένο» σε όσους συνέβαλαν –ή πολύ περισσότερο σε όσους συνεχίζουν να συμβάλλουν– στην οικονομική καταστροφή της χώρας μας.
Δυστυχώς, καθημερινά αποδεικνύεται ότι τίποτε δεν έχει αλλάξει. Τρανταχτό παράδειγμα ο καταδικασμένος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος «επιχειρηματίας» κ. Λαυρέντης Λαυρεντιάδης ο οποίος απολαμβάνει την πλήρη ασυλία από κυβέρνηση και αντιπολίτευση και πολλούς άλλους ακόμη του πολιτικού –και όχι μόνο– συστήματος!!!
Ο «κύριος» αυτός που φέρεται ως ιδιοκτήτης της πάλαι ποτέ κραταιάς Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων της Καβάλας (την οποία από το 2009 έχει φροντίσει να «προικίσει» με τεράστια χρέη προς το Δημόσιο, Ασφαλιστικά Ταμεία, ΔΕΠΑ, ΔΕΗ κτλ.) πριν από ενάμιση περίπου χρόνο απέλυσε παράνομα, παραβιάζοντας κάθε εργατική νομοθεσία, εκατόν ογδόντα (180) εργαζόμενους χωρίς καν να τους καταβάλλει τη νόμιμη αποζημίωση και καταθέτοντας εναντίον τους εκατοντάδες ψευτομηνύσεις που είχαν ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να εγγραφούν ούτε στον ΟΑΕΔ για να λάβουν ως ενίσχυση έστω αυτό, το πενιχρό επίδομα ανεργίας!!!

ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ
ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ «ΘΕΟ» ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ!
Το «έγκλημα» αυτών των εργαζομένων ήταν ότι δεν δέχθηκαν να μετατραπούν οι  συμβάσεις αορίστου χρόνου που επί χρόνια είχαν σε ορισμένου χρόνου (14μηνης διάρκειας) με τον εργοδότη να «κρατάει» το δικαίωμα να μπορεί να τις τερματίζει μονομερώς και την επόμενη… ημέρα!!!
Οι εργαζόμενοι, όλοι μαζί σαν μια «γροθιά» και μέσω του Σωματείου τους, πάλεψαν, αντιστάθηκαν, αγωνίστηκαν για να αποδείξουν στην κοινωνία της πόλης ότι δεν είναι «ελέφαντες», ζητώντας το αυτονόητο για κάθε εργαζόμενο, για κάθε πολίτη, για κάθε οικογένεια. Δηλαδή, να έχουν εργασία με ασφάλεια και αξιοπρέπεια χωρίς να είναι σκλάβοι σε γαλέρα.
 Δυστυχώς, σ’ αυτόν τον αγώνα ήταν μόνοι τους. Πλην ελάχιστων «φωτεινών» εξαιρέσεων, το πολιτικό σύστημα τούς γύρισε την πλάτη.
Η κυβέρνηση έκανε –υποτίθεται– συσκέψεις επί συσκέψεων χωρίς όμως ποτέ να παρέμβει ουσιαστικά. Κατά καιρούς, κάποιοι κυβερνητικοί παράγοντες προχωρούσαν σε γενικούς αφορισμούς που ποτέ δεν είχαν συνέχεια!!!
Οι τρεις (3) κυβερνητικοί βουλευτές του Νομού Καβάλας σε δημόσια συνέντευξή τους δήλωναν ότι εάν η κυβέρνηση δεν δώσει λύση στην ανομία Λαυρεντιάδη το καλοκαίρι του 2016 θα υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους. Σήμερα, καλοκαίρι του 2017, παραμένουν κανονικά στη θέση τους, ενώ ο Λαυρεντιάδης δεν εφαρμόζει ούτε τις δικαστικές αποφάσεις!!!
Αντιθέτως, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καβάλας ήταν πιο «καθαρός», δεν χρειάστηκε ποτέ να μπει σε τέτοιο δίλημμα, αφού τάχθηκε  εξ αρχής στο πλευρό του κ. Λαυρεντιάδη!!!
Τα Λιπάσματα Καβάλας είναι μια από τις πιο «βαριές» και ανθυγιεινές βιομηχανίες που λειτουργούν στη χώρα μας. Συγκαταλέγεται δε στις επιχειρήσεις που με Υπουργική Απόφαση (4690/12) απαγορευόταν στους χώρους παραγωγής η εργολαβική εργασία, λόγω επικινδυνότητας.
Σήμερα, το σύνολο του προσωπικού εργάζεται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου,  2μηνες, 3μηνες και ελάχιστες… 14μηνες!
Όλοι ευχόμαστε ποτέ να μην υπάρξει κάποιο ατύχημα, αλλά αυτό, θα πρέπει όλοι να ξέρουν, δεν επιτυγχάνεται με ευχές αλλά με ουσιαστικά μέτρα και με την ηρεμία του προσωπικού, χαρακτηριστικά που σήμερα δεν υπάρχουν στη συγκεκριμένη επιχείρηση.
Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΑΛΛΑ…
Στις 13 Ιουλίου 2017 εκδόθηκε η απόφαση-κόλαφος για τις πρακτικές Λαυρεντιάδη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας (αρ. 150/2017). Το Δικαστήριο δικαίωσε τους πρώτους 56 από τους 180 εργαζόμενους (εκκρεμεί η έκδοση ακόμη δύο αποφάσεων), κηρύσσοντας παράνομες και καταχρηστικές τις απολύσεις τους και διατάσσοντας την άμεση καταβολή μισθών υπερημερίας αλλά και αποζημίωσης για ηθική βλάβη στον κάθε ένα ξεχωριστά.
Η Απόφαση περιγράφει με σαφήνεια το καλά οργανωμένο «σχέδιο» Λαυρεντιάδη να εξαθλιώσει τους εργαζόμενους της Βιομηχανίας για να τους αναγκάσει να υπογράψουν τις νέες συμβάσεις υποτέλειας και παράλληλα να αποφύγει την πληρωμή των χρεών του. Αναφέρει, μάλιστα, ότι η ίδρυση των «παρένθετων» εταιριών (PFIC Ltd, ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ και Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ) και τη μεταβίβαση σε αυτές της παραγωγικής δραστηριότητας της λιπασματοβιομηχανίας είχαν ως μοναδικό σκοπό τη συνέχιση της λειτουργίας της «υπερχρεωμένης ELFE» και τη μείωση του εργατικού κόστους!
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ!
Και όμως… Ενάμιση μήνα μετά την έκδοσή της, ο «κύριος» Λαυρεντιάδης συνεχίζει να αδιαφορεί και να μην την εφαρμόζει!
Θα περίμενε κανείς από την κυβέρνηση να υποχρεώσει εδώ και τώρα τον μονίμως αφερέγγυο εργοδότη να σεβαστεί και να εφαρμόσει τη δικαστική απόφαση.
Θα περίμενε κανείς από την κυβέρνηση να αποπέμψει τον κύριο Λαυρεντιάδη από μια επιχείρηση που ποτέ στην ουσία δεν την αγόρασε, «φορτώνοντάς» της τεράστια χρέη τη στιγμή που αυτός γινόταν και γίνεται πλουσιότερος!!!
Θα περίμενε κανείς από την Αντιπολίτευση να πιέζει καθημερινά την κυβέρνηση με βάση το ιδεολογικό της πλαίσιο που περιλαμβάνει την εκπεφρασμένη και από τον ίδιο τον αρχηγό της Κυριάκο Μητσοτάκη για «υγιή επιχειρηματικότητα και υγιείς εργασιακές σχέσεις».
Αντίθετα, με έκπληξη είδαμε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να επισκέπτεται τον Νομό Καβάλας και να συναντιέται με τρεις (3) «εκπροσώπους εργαζομένων στη Βιομηχανία» που δεν είναι τίποτε άλλο παρά διορισμένοι από τον εργοδότη πρόεδροι ψευδεπίγραφων Σωματείων που ο ίδιος δημιούργησε σε τρεις (3) εταιρίες-«φαντάσματα» που εμφανίζονται ως δήθεν ενοικιαστές των εγκαταστάσεων των Λιπασμάτων Καβάλας!!!
Ακόμη πιο παράδοξο είναι ότι ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης απέφυγε –προβάλλοντας αστείες δικαιολογίες– να συναντήσει το Σωματείο των Απολυμένων, παρά την αρχική του δέσμευση για συνάντηση!!!
Είναι τουλάχιστον παράλογο το πώς ένα πολιτικό σύστημα –τοπικοί άρχοντες του Νομού Καβάλας, εκκλησιαστικοί παράγοντες, δημόσιοι λειτουργοί– περιβάλλουν με ιδιαίτερη «στοργή» ένα πρόσωπο που όχι μόνο την υγιή επιχειρηματικότητα δεν εκπροσωπεί αλλά τα μαύρα στίγματα που έφεραν την κοινωνία και τη χώρα μας στις εποχές των μνημονίων, της εξαθλίωσης και της ξενιτιάς για τον ελληνικό λαό!!!
Το Συνδικαλιστικό Κίνημα στο σύνολό του στηρίζει τον απόλυτα δίκαιο αγώνα των Απολυμένων, συμπάσχοντας μαζί τους στις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.
Για μια φορά ακόμα καλούμε κυβέρνηση και πολιτικά κόμματα επιτέλους να δώσουν  έμπρακτη  απάντηση στην ανομία Λαυρεντιάδη.

                                                    Για την Ο.Ε.Χ.Β.Ε.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ         


Ε.ΘΕΟΧΑΡΗΣ
Ι.ΚΑΤΣΙΩΝΗΣΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤ/ΛΩΝ                       ΑΘΗΝΑ      25 / 8 / 2017
ΧΗΜΙΚΗΣ  ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ                    ΑΡ.ΠΡΩΤ.        563
ΕΛΛΑΔΟΣ  (Ο.Ε.Χ.Β.Ε.)
ΤΜΗΜΑ: ΓΕΝ. ΣΥΝ. ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ                    
ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 43 ΑΘΗΝΑ               
ΤΑΧ. ΚΩΔ. :  104 32                                                                    
ΤΗΛ. : 210 5224674                                                                    
FAX  : 210 5244837                                                                  
E – MAIL: [email protected]                                                          
WEBSITE : www.oexbe.gr    Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. exete απολυτο δικιο αλλα ο καναπες καλα κρατει στην ελλαδα Μονο ολοι μαζι μπορουμε να αλλαξουμε τα πραγματα προς οφελος των ελληνων αλλα δεν ειμαι σιγουρος πως θελουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]