ΝΤΟΝΜΠΑΣ: Η ΓΗ ΠΟΥ ΚΛΑΙΕΙ… ΚΑΙ Η ΓΗ ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΕΙ

Η ΓΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΛΕΜΟΥ ΠΥΡΟΣ!




Γράφει ο Βασίλης Μακρίδης

Από τις 17 Φεβρουαρίου ξεκίνησε, επί της ουσίας, μια ευρείας κλίμακας επίθεση της «επίσημης» Ουκρανίας απέναντι στις δύο αυτοανακηρυγμένες

Λαϊκές Δημοκρατίες Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ.

Σημείωση του αρθρογράφου: Το κείμενο που ακολουθεί γράφτηκε λίγες ώρες πριν ανακοινωθεί δια στόματος του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν η αναγνώριση των δύο Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονμπάς, της ΛΔ του Ντονιέτσκ και της ΛΔ του Λουγκάνσκ, καθώς και η υπογραφή με τους επικεφαλής των δύο ΛΔ Ντενίς Πουσίλιν (Ντονιέτσκ) και Λεονίντ Πάσετσνικ (Λουγκάνσκ). 

Υπογράφηκαν ταυτόχρονα, τόσο τα Προεδρικό Διάταγμα για την αναγνώριση των δύο ΛΔ, όσο και οι ξεχωριστές συμφωνίες για φιλία, συνεργασία και αλληλοβοήθεια ανάμεσα στη Ρωσική Ομοσπονδία και την κάθε Λαϊκή Δημοκρατία ξεχωριστά.

Ο λαός του Ντονμπάς σήμερα πανηγυρίζει. Ο ουρανός του το βράδυ από τις 22 στις 22 Φεβρουαρίου (ημέρα που, κατά διαβολική σύμπτωση, είναι η 8η επέτειος από το νεοναζιστικό πραξικόπημα στο Κίεβο) έλαμψε όχι από τα βλήματα του ουκρανικού πυροβολικού, αλλά από τα βεγγαλικά που πέταξαν οι ίδιοι οι κάτοικοι της μαρτυρικής περιοχής. 

Τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν, κατά τα φαινόμενα, καταιγιστικές εξελίξεις, τις οποίες ο γράφων θα παρακολουθήσει και θα επανέλθει με νέο άρθρο.

Θεωρώ ότι, ανεξάρτητα από τις εξελίξεις των τελευταίων ωρών, το κείμενο που ακολουθεί δεν έχει χάσει ούτε την επικαιρότητα, ούτε τη δυναμική του στην περιγραφή των γεγονότων. Γι’ αυτό και παρέμεινε χωρίς καμία μεταβολή, με τις αναγκαίες συμπληρώσεις που προηγούνται.

Και κάτι για τους… προληπτικούς: η σημερινή ημερομηνία δεν είναι απλώς η 8η επέτειος από το νεοναζιστικό πραξικόπημα, αλλά η 22/02/2022, η οποία διαβάζεται και ανάποδα! Δεν ξέρω εάν αυτοί που αποφάσισαν την αναγνώριση του Ντονμπάς έλαβαν υπόψη τους και αυτή την παράμετρο. 

Κάτι όμως μου λέει, ότι δεν ήταν εντελώς τυχαία η επιλογή, ίσως για να υπενθυμίσει σε κάποιους ότι τα πράγματα μπορούν να ανατραπούν και να γυρίσουν ανάποδα γι’ αυτούς είχαν και έχουν στο μυαλό τους την καταστροφή άλλων ανθρώπων…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ



loading...