ΠΩΣ ΚΑΤΕΓΡΑΨΑΝ ΤΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΜΜΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΤΙΣΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ.

Όπως είναι γνωστό, υπήρξαν αντιδράσεις στην Αθήνα για το γκρέμισμα των δύο κτιρίων στους Δρυμάδες, και τα Αλβανικά ΜΜΕ ασχολήθηκαν με αυτές, αναφερόμενα στις αντιδράσεις από το Υπουργείο Εξωτερικών και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ μία Αλβανική Ιστοσελίδα αναφέρθηκε και στον Στέφανο Γκικα, Αναπληρωτή Υπεύθυνο του Τομέα Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας.

Κοινός παρονομαστής των Ελληνικών αντιδράσεων ήταν ότι η προστασία των δικαιωμάτων της ΕΕΜ, όπως ορίζεται από το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ και αποτελεί βασική προϋπόθεση για την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπάρχει η εκτίμηση ότι, με αυτές της τις ενέργειες, η αλβανική κυβέρνηση κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να μην ενταχθεί στην ΕΕ.Και όμως, το αυτί των Αλβανών δεν ιδρώνει γιατί η ενέργεια αυτή, (δηλ. το γκρέμισμα των κτιρίων), σύμφωνα με τα Αλβανικά ΜΜΕ είναι απολύτως νόμιμη και αιτιολογείται από το αλβανικό Υπουργείο Πολιτισμού, ως εξής :
« Μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδα, στις 26 Ιουλίου, του 2017, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί από τις αρχές επιβολής του νόμου να κατεδαφίσουν δύο κτίρια στο χωριό Δρυμάδες, αποτελούν μέρος μιας διαδικασίας που άρχισε τον Απρίλιο 2016 από το Υπουργείο Πολιτισμού για την προστασία και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς σε αυτόν τον τομέα.

Σχετικό σχέδιο έγινε στο πλαίσιο μιας στρατηγικής σε εθνικό επίπεδο διαβούλευσης και εγκρίθηκε από κοινού μαζί με την κοινότητα και τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Χιμάρα. Έτσι, προσδιορίστηκαν οι κατασκευές που επηρεάζουν την πολιτιστική κληρονομιά, έγιναν οι σχετικές αναφορές για την κατεδάφιση των παρανόμων κατασκευών, ακολούθησαν οι απαλλοτριώσεις και οι ιδιοκτήτες έχουν αποζημιωθεί, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Στην περίπτωση αυτή, πρόκειται για δύο κτίρια που υψώνονται πάνω από μια πηγή νερού εντός της προστατευόμενης ως πολιτιστικής κληρονομιάς περιοχής . Για τους επηρεαζόμενους ιδιοκτήτες τηρήθηκαν όλες τις νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται για όλους τους πολίτες της Αλβανίας και οι οποίες είναι σύμφωνες με όλους τους διεθνείς κανόνες και συμβάσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, η Χιμάρα, καθώς και όλα τα άλλα κέντρα της χώρας, λαμβάνουν όλα τα μέτρα που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Σε κάθε περίπτωση και σε κάθε στάδιο της διαδικασίας, δεν έγινε καταστρατήγηση ή παραβίαση των νομικών διατάξεων και επιλεκτική προσέγγιση από τις αρμόδιες αρχές επιβολής του νόμου. Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, έχουν εξαντλήσει όλα τα στάδια, τις προθεσμίες με τους ιδιοκτήτες, συμπεριλαμβανομένης της δημόσιας διαβούλευσης, κοινοποίησης, απαλλοτρίωσης και κατεδάφισης των κτιρίων που κατατάσσονται ως δημόσια περιουσία.

Όπως εξηγήσαμε και στην περίπτωση των προηγούμενων καταστάσεων για το ίδιο θέμα, το κράτος δικαίου είναι προς το συμφέρον όλων των πολιτών της Αλβανίας:

των Αλβανών, των εκπρόσωποι της Ελληνικής Μειονότητας και άλλων μειονοτήτων, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Σε αυτή τη βάση, ο κάθε πολίτης, μειονότητας ή όχι, έχει το δικαίωμα να αντιμετωπίσει τα αλβανικά δικαστήρια και τους αρμόδιους φορείς για την ερμηνεία του νόμου της Δημοκρατίας της Αλβανίας.

Η Αλβανία πιστεύει ακράδαντα ότι οι μόνες λύσεις που είναι αποδεκτές βασίζονται στο κράτος δικαίου και τον σεβασμό του νόμου για όλους, εξασφαλίζοντας την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, όπως τονίζεται στα συμπεράσματα του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, τον Δεκέμβριο του 2016. (Αποτέλεσμα της ΕΕ Συνεδρίαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων -. 13 Δεκέμβρη 2016)».
Εμείς από ότι γνωρίζουμε, οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης των δύο κτιρίων έγιναν με διαδικασίες ‘’fast track’, χωρίς να προειδοποιηθεί, να συμφωνήσει και να αποζημιωθεί κανείς. Γνωρίζομε επίσης ότι τα παραδοσιακά σπίτια της ΕΕΜ είναι μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς, (η οποία είναι αποκλειστικά ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ) και έχουν στεγάσει γενιές και γενιές Ελληνικών οικογενειών στην Βόρειο Ήπειρο.

Αυτοί που προβαίνουν σε όργιο αυθαιρεσιών εις βάρος του όποιου ‘’ κράτους δικαίου ‘’ στην Αλβανία είναι οι ίδιοι οι Αλβανοί και οι μαφίες που έχουν δημιουργήσει και που δρουν σε όλα τα επίπεδα.

Συνεπώς, το Υπουργείο Πολιτισμού της Αλβανίας ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ !!!
ΘΩΜΑΪΣ ΠΑΡΙΑΝΟΥANHΣYXΗΤΙΚΑ  ΣΤΟΙΧΕΙΑ
 
Τα ανησυχητικά στοιχεία / Αλβανοί 4% του ελληνικού πληθυσμού, το 23% των κρατουμένων
 
   Τα στοιχεία είναι ανησυχητικά εδώ και 20 χρόνια, αλλά κανένας από την Αλβανία δεν καταδέχτηκε να δει πώς είναι δυνατόν σε 34 φυλακές σε αυτή τη χώρα (δηλ. την Ελλάδα)  να υποφέρουν τιμωρία τόσοι πολλοί Αλβανοί. Ένας αριθμός από τα δύο τελευταίες δεκαετίες είναι τυπική λένε ότι είναι σύμπτωση του αιώνα, δεν ενοχλείται από οποιαδήποτε αρχή ή αλβανική πολιτική. Αναφορικά με τα στοιχεία που δείχνουν ότι οι Αλβανοί είναι 10 φορές πιο εγκληματική από τους ντόπιους σε αναλογία με τον πληθυσμό, με το μέσο όρο ηλικίας των κρατουμένων αλβανικής υπηκοότητας είναι περίπου 27 χρόνια και αυτό είναι ένα άλλο αρνητικό παράγοντα για την μεγάλη κοινότητα μεταναστών που διαμένουν στην Ελλάδα.
Πρώτη θέση στην Ευρώπη για τον αριθμό των κρατουμένων
Η Ελλάδα είναι μια χώρα που κατέχει την πρώτη θέση στην Ευρώπη και την τέταρτη θέση στον κόσμο για τον αριθμό των αλλοδαπών κρατουμένων, ένας αριθμός που η έκθεση περνά τις ιθαγενείς λένε οι ίδιοι είναι σύμπτωση ή μια στρατηγική; Αλλά χωρίς τη θέλησή τους τίθεται το ερώτημα γιατί βρισκόμαστε σε κελιά των φυλακών, ένας μεγάλος αριθμός των αλλοδαπών; η σωστή απάντηση μπορεί να μας δώσει μόνο τις αρμόδιες ελληνικές αρχές που βλέπουν οι ξένοι ως εθνικό κίνδυνο, ενώ η αλβανική κοινότητα ως μια βόμβα που αναμένεται να εκραγεί ανά πάσα στιγμή. Από ό, τι γνωρίζουμε πώς τιμωρούνται οι Αλβανοί, πώς προσπάθησαν, χωρίς δικηγόρους και χωρίς διερμηνέα, αλλά τα στοιχεία ... 23% των κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές είναι Αλβανοί, 10 φορές πιο Αλβανών στις φυλακές κατ 'αναλογία με τον πληθυσμό. Σύνολο κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές για το 2014 είναι 12 655, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σε τοπικά μέσα ενημέρωσης. Αλβανική κρατούμενους 2850. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο αριθμός των αλλοδαπών στις φυλακές είναι περίπου 7875, που αποτελούν το 60%, ενώ για τους Έλληνες είναι 4780 σε περίπου 40% του αριθμού των κρατουμένων pëtgjithshëm στην Ελλάδα ... Το μήνυμα είναι σαφές, οι Αλβανοί αποτελούν το 4% του πληθυσμού και σχεδόν ταυτόχρονα αποτελούν το 23% των κρατουμένων, ενώ οι Έλληνες αποτελούν περίπου το 93% του πληθυσμού και αντιπροσωπεύουν το 40% του πληθυσμού των φυλακών. Από αυτούς τους αριθμούς, δυστυχώς, μαθαίνουμε ότι ο αριθμός των Ελλήνων στον πληθυσμό είναι 22 φορές μεγαλύτερη από αυτή, αλλά μόνο δύο φορές τόσο μεγάλη κατάδικοι στη φυλακή. Από τα φύλλα να υποθέσουμε ότι οι Αλβανοί μεταφέρει περίπου 10 φορές περισσότερα εγκλήματα από τους Έλληνες στην Ελλάδα. Στην πραγματικότητα, και, δυστυχώς, οι αριθμοί αυτοί δεν αφήνουν περιθώρια για αμφιβολίες που έχει οδηγήσει σε δραματική αύξηση του αριθμού των εγκλημάτων στην Ελλάδα, μια χώρα που ήταν πάντα ασφαλείς.
Σχετικά με αυτό το φαινόμενο, κανένας από Αλβανία δεν έχει καταδέχτηκε να δούμε πώς τιμωρούνται οι Αλβανοί στην Ελλάδα, όπως δικαστικές διαδικασίες είναι και πώς προστατεύονται και πως οι συνθήκες ήταν σχετικά με τη δίκη. Ελλάδα ήδη δει μεγάλο αριθμό Αλβανών κατάδικοι σταμάτησε να λειτουργεί για να εκδώσει καταδικαστεί αλβανική στην Ελλάδα να είναι σε θέση να υποστούν τις υπόλοιπες προτάσεις στην Αλβανία, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει αποδεκτή από την κυβέρνηση. Για το σκοπό αυτό αποφασίστηκε να συσταθεί μια κοινή επιτροπή εμπειρογνωμόνων για να μελετήσει αυτά τα θέματα Αλβανοί έκδοση από την Ελλάδα σε αλβανικές φυλακές. Οι περισσότεροι κατηγορούμενοι μετανάστες δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τις εγγυήσεις σε αυτή την κρίση που πλήττει τη χώρα. Να σημειωθεί ότι 15 με 20 συλλήψεις διατάχθηκαν σε μία ημέρα ανήλθαν σε 50, και στη συνέχεια ανήλθε σε 70 την ημέρα το 2014. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στοιχεία Αλβανοί αποτελούν το 52,7% του συνολικού αριθμού των μεταναστών που ζουν στη χώρα . 480.000 Αλβανοί ζουν στην Ελλάδα, αναφερόμενος στην απογραφή που πραγματοποιήθηκε το 2011 αντ 'αυτού. Εγγραφή έδειξε ότι η Ελλάδα έχει συνολικά 911.929 μετανάστες, όπου οι Αλβανοί αποτελούν το 52,7% των μεταναστών, που ακολουθείται από τους Βούλγαρους, 8,3%, 5,1% Ρουμάνοι, Πακιστανοί 3,7% και 3% Γεωργιανοί.
Η απογραφή του 2011 δείχνει ότι ο συνολικός πληθυσμός στην Ελλάδα ανήλθαν σε 10,8 εκατομμύρια, 9,9 εκατομμύρια έχουν ελληνική ιθαγένεια, 199.000 είναι ευρωπαίοι πολίτες, 708 000 είναι πολίτες άλλων χωρών.
Ο φυλακισμένος Ελλάδα, αλλά θέλει να αγαπάμε την Αλβανία
Το ημερήσιο κόστος ενός κρατουμένου στην Ελλάδα κοστίζει 28,18 ευρώ δύο φορές περισσότερο από ό, τι στην Αλβανία και Αλβανοί κρατούμενοι στο 2850 για να πληρώσει ανά ημέρα περίπου 80 χιλιάδες ευρώ. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από το ελληνικό Υπουργείο Δικαιοσύνης (2016), το κόστος ανά ημέρα και ανά κατάδικος είναι 28,18 ευρώ και κατετάγη 23 στον κατάλογο των ευρωπαϊκών χωρών μετά τη Σουηδία ξοδεύει την ημέρα ανά κρατούμενο 317 ευρώ, Νορβηγία 283 ευρώ και 273 ευρώ Ολλανδία. Η Σουηδία, η Νορβηγία 317.00 283.00 ευρώ, 273.00 Ολλανδία, Lukseemburgu 191.89, 186.00 Δανία, την Ιρλανδία 179.00, 167.00, τη Φινλανδία, την Ισλανδία 150.00, 128.01, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο 117, 00, Γερμανία 116.37, 107.00 Αυστρία, Γαλλία 96.77, 69.00 Σλοβενία, Κύπρος 64.00, 53.34 Ισπανία, Μάλτα 50.00, Πορτογαλία 40.10, 36.75, τη Σλοβακία, την Τσεχική Δημοκρατία 36 40, 32,28 Εσθονία, Ελλάδα, Ουγγαρία 28.18 27.00 Πολωνία 19,28, 17,49, Ρουμανία, Τουρκία 16.65, 15.25 Αλβανία, τη Λετονία 14.71, 14.18 Σερβία, Λιθουανία 12,52 ευρώ . Στατιστικά στοιχεία για τα αδικήματα των ελληνικών και αλλοδαπών κρατουμένων, μέχρι την 7η Σεπτεμβρίου 2016, η οποία δείχνει ότι σε γενικές γραμμές ότι οι ελληνικές φυλακές ήταν 9467 κρατούμενοι τους οποίους 4246 είναι η Ελληνική και ξένη 5221. Έτσι, από το 2014 η μείωση των φυλακών, ενώ ο αριθμός των Αλβανών κατάδικοι παραμένει πρότυπο.
Οι ξένοι 45% του πληθυσμού των φυλακών.
Σήμερα, οι μετανάστες αποτελούν το 45% του πληθυσμού στις φυλακές της χώρας, με περίπου 450 αλλοδαπών κρατουμένων ανά 100.000, ένα ρεκόρ σε σύγκριση με άλλες χώρες, ενώ οι Έλληνες, η αναλογία είναι 9 φορές μικρότερη με 55 το σπίτι έως 100.000 κατοίκους. Ποσοστό των αλλοδαπών κρατουμένων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες: Ιταλία 33%, στη Γαλλία 21%, η Δανία 17,5%, Ηνωμένο Βασίλειο 13,6% και η Ισπανία (με ένα παρόμοιο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης) 29,7%. Sh.Zinxhiria

Thomais Parianou
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Η μόνη απάντηση στο πρόβλημα είναι η μαζική απέλαση όλων των τηγανοκεφαλων χθες, όχι αύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. με αυτα προσπαθουν να βελτιωσουν την εικονα τους;;;;ενταξυ εχει και πολυ σωστες φαμιλιες,,,,αλλα σε κλοπες διαρηξεις ληστειες ναρκωτικα και οτι αλλο παρανομο το ογδοντα πεντα τα εκατο ειναι λουλουδια αλβανοι,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]