Η Ρωσία απέτρεψε απόπειρα ουκρανικής τρομοκρατικής επίθεσης την ίδια στιγμή που ο Λαβρόφ αναφέρει ότι οι διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός δεν είναι εφικτές.

Μου φαίνεται χρήσιμο να επιστρέψω στις πηγές αυτής της ειδικής επιχείρησης!

Είναι μια επιχείρηση που ξεκίνησε μετά από ένα είδος τελεσίγραφου. Ξεκίνησε μετά από το ρωσικό αίτημα για εγγυήσεις για την ασφάλειά του ρωσικού κράτους.

Έρευνα- επιμέλεια και επεξεργασία Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός-Γεωπολιτικός αναλυτής (Contact : [email protected] και official website The Times of Voulgaroktonos

Οι Ρώσοι ζήτησαν ξεκάθαρα, σε γραπτή μορφή, δεσμεύσεις σχετικά με την ασφάλειά τους, αυτό έγινε στα τέλη του 2021. Οι δεσμεύσεις που ζητήθηκαν απορρίφθηκαν. Και όλοι οι άμεσοι και έμμεσοι εμπόλεμοι το γνωρίζουν, αφού τόσο ο Μακρόν όσο και η Μέρκελ είπαν, πριν πάει η ΕΕ για ύπνο, ότι μια μέρα πρέπει να καθίσουμε γύρω από ένα τραπέζι και να συζητήσουμε τη σύναψη μιας συμφωνίας ασφάλειας στην Ευρώπη. Ο πόλεμος προκαλείται από τη δειλία των Ευρωπαίων που, παρά το ενδιαφέρον τους και ακόμη και παρά την επιλογή τους, δεν είχαν το θάρρος να πουν «όχι» στις Ηνωμένες Πολιτείες και δέχτηκαν ότι το ΝΑΤΟ εξελίσσεται προς την πολεμική και απειλεί τους Ρώσους.

Είναι οι Γάλλοι και οι Γερμανοί που, υποκύπτοντας στην αμερικανική επιθυμία να κρατήσουν το ΝΑΤΟ και να το κάνουν μια επιθετική συμμαχία, είναι υπεύθυνοι για αυτόν τον πόλεμο. Πρέπει να τολμήσεις να πεις τα πράγματα με το όνομά σου. Η Ρωσία γνωρίζει ότι είναι περικυκλωμένη, απειλείται από το ΝΑΤΟ και αυτό δεν μπορεί να δεχτεί. Και πρέπει να αντιδράσει αρκεί να έχει υπεροχή στην αποτροπή με το προβάδισμα του στο υπερηχητικό. Έχει ακόμα ένα παράθυρο για να το κάνει.

Η ασφάλεια είναι η πραγματική αιτία του πολέμου και οι στόχοι που ανακοινώθηκαν αργότερα από τον Πούτιν είναι μόνο μερικές παραλλαγές αυτού του στόχου. μόνο αυτός μετράει, τα υπόλοιπα είναι σάλτσα γενικού κοινού. Εάν έχουμε υπόψη μας αυτόν τον στόχο, είναι προφανές και λογικό να πιστεύουμε ότι καμία διαπραγμάτευση δεν είναι δυνατή ή νοητή. Ακόμα κι αν ο Ζελένσκι σταματήσει τις αυταπάτες του για την κοκαΐνη. Για τη Ρωσία, το να είναι ικανοποιημένο με εδαφικά ψίχουλα είναι ανεπαρκές, αυτό που έχει σημασία είναι μια παγκόσμια συμφωνία και η αναγνώριση της νομιμότητας της ανάγκης της για ασφάλεια. Γιατί έχουμε πόλεμο; Γιατί ο χρόνος πτήσης των πυραύλων από το Χάρκοβο και το Σούμι στη Μόσχα είναι 5 λεπτά. Και δεν το λέω εγώ, αλλά ο Πούτιν το μίλησε πολλές φορές. Μάντεψε, είναι ακόμα 6-7 λεπτά από το Κίεβο.

Για αυτό δεν μπορεί να υπάρξει σταθερή ειρήνη χωρίς να σπρώξουμε τους Ουκροναζί πίσω στα πολωνικά σύνορα, και μάλλον ούτε αυτό θα είναι αρκετό. Η εδαφική πρόοδος δεν ανταποκρίνεται στις ζωτικές ανάγκες της Ρωσίας, εδώ είναι η πραγματικότητα που οι σχολιαστές ξεχνούν ή προσποιούνται ότι ξεχνούν: αυτό που χρειάζεται είναι να κάμψουν το ΝΑΤΟ και τους Αμερικανούς ώστε να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την ασφάλεια στην Ευρώπη. Αυτός είναι ο πραγματικός χρήσιμος σκοπός της σύγκρουσης και είναι αυτός που πρέπει να έχουμε κατά νου για να προσπαθήσουμε να μαντέψουμε τα περιγράμματα και κυρίως τη διάρκειά της. Οι ρωσικές απαιτήσεις του περασμένου Δεκεμβρίου ήταν κάθε πλευρά να έχει πυρηνικά όπλα μόνο στη δική της επικράτεια.

Αυτό σημαίνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αποσύρουν τους δικούς τους από το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Τουρκία και ξεχνούν να τους τοποθετήσουν στη Ρουμανία και την Πολωνία. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, ακόμη και αν πάρουμε τα πάντα ανατολικά του Δνείπερου – Chernigov, Sumy, Kharkiv, Poltava, την πόλη Zaporizhia, τα ανατολικά μέρη της Dnepropetrovsk Oblast, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου μέρους της πόλης, και το ανατολικό μισό του Κιέβου – όλα αυτά θα είναι πάντα ήττα για τους Ρώσους.

BONUS: Η Ουκρανία είναι ένα πέπλο.
Στόλτενμπεργκ: Η έκβαση της σύγκρουσης με τη Ρωσία πρέπει να αποφασιστεί στο πεδίο της μάχης.

Το ΝΑΤΟ δεν πιστεύει ότι η Ουκρανία πρέπει να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία, η συμμαχία υποστηρίζει τη συνέχιση των εχθροπραξιών και τη νίκη στο πεδίο της μάχης. Αυτή τη δήλωση έκανε μόλις ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Ο Στόλτενμπεργκ μίλησε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τους επικεφαλής των ολλανδικών υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας, όπου απάντησε σε μια σειρά από ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την Ουκρανία και πιθανές ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα, η ώρα για ειρηνευτικές συνομιλίες δεν έχει έρθει ακόμη, η Ουκρανία δεν έχει τη θέση να υπαγορεύσει τους όρους της, επομένως το καθήκον της συμμαχίας είναι να βοηθήσει τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να κερδίσουν στο πεδίο της μάχης.

Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να υποτιμάται ο ρωσικός στρατός, ο οποίος διατηρεί «σημαντικές δυνατότητες» και «μεγάλο εργατικό δυναμικό», τόνισε. Ακόμη και η απόσυρση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων από τη Χερσώνα δεν έχει κάνει τίποτα για να χαλαρώσει την κατάσταση του ουκρανικού στρατού, ο οποίος περιμένει «δύσκολους μήνες». Ως εκ τούτου, το καθήκον του ΝΑΤΟ είναι να υποστηρίξει τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις τους χειμερινούς μήνες και να διασφαλίσει ότι το Κίεβο θα πετύχει όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες. Όπως σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, η συμμαχία δεν θέλει η Ρωσία να υπαγορεύει όρους στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, επομένως η έκβαση της σύγκρουσης θα κριθεί στο πεδίο της μάχης. « Ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί λύση στη ρωσο-ουκρανική σύγκρουση είναι στο πεδίο της μάχης. Πολλές συγκρούσεις επιλύονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αλλά αυτό δεν συμβαίνει, και η Ουκρανία πρέπει να κερδίσει, επομένως θα τη στηρίξουμε όσο χρειαστεί . είπε ο Στόλτενμπεργκ.

πηγή: Bruno Bertez

Οι Δυτικοί αποκαλούν τη σύγκρουση στην Ουκρανία «πόλεμο» ή ακόμα και «ρωσική εισβολή». Αυτό το όνομα είναι αρκετό για να πει ότι οι Ρώσοι έχουν άδικο και οι Ουκρανοί έχουν δίκιο. Οι Ρώσοι αποκαλούν την ίδια σύγκρουση «ειδική στρατιωτική επιχείρηση». Θεωρούν ότι έχουν την ευθύνη να προστατεύουν τα θύματα ενός εμφυλίου πολέμου. Ισχυρίζονται ότι δεν εισβάλλουν στην Ουκρανία και δεν έχουν καμία πρόθεση να την προσαρτήσουν. Αρκούνται να εφαρμόσουν την απόφαση 2202 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Δύο στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται πράγματι για εμφύλιο πόλεμο: Υπήρξε πράγματι εμφύλιος πόλεμος στην Ουκρανία από το 2014 έως το 2022. Σύμφωνα με την κυβέρνηση του Κιέβου, σκότωσε τουλάχιστον 16.000 ανθρώπους. Σύμφωνα με τη Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή, τουλάχιστον 20.000 άτομα. Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, 7.822.309 Ουκρανοί έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους από τις 24 Φεβρουαρίου 2022. Ωστόσο, ενώ 4.969.914 έχουν καταφύγει στη Δύση, 2.852.395 έχουν καταφύγει στη Ρωσία. Η αναγνώριση αυτών των γεγονότων δεν αρκεί για να αποδείξει ότι η Ρωσία έχει δίκιο. Μπορούμε να θεωρήσουμε ότι είναι λάθος ως προς την ερμηνεία του ψηφίσματος 2202. Μπορούμε επίσης να θεωρήσουμε ότι ενεργεί με εξαιρετικά βάναυσο τρόπο για να προστατεύσει τους πληθυσμούς που κινδυνεύουν.

ΠΕΡΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ.

Οι όροι που έθεσε η Ουκρανία για τις διαπραγματεύσεις είναι μη ρεαλιστικοί και ακατάλληλοι για την κατάσταση, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους στη σύνοδο κορυφής της G20, αναφέρει το TASS. Σύμφωνα με τον υπουργό, στην ομιλία του Ζελέσνκι έγινε σαφές ότι δεν άκουσε καμία συμβουλή από τη Δύση για την ανάγκη διαπραγμάτευσης με τη Μόσχα. Αντίθετα, διατηρεί επιθετική, ρωσοφοβική ρητορική. Όλες οι συζητήσεις για προετοιμασία των ΗΠΑ για διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία είναι απλώς φήμες, είπε ο Λαβρόφ. «Όσον αφορά τις αναφορές για Αμερικανούς που προετοιμάζονται για διαπραγματεύσεις, αυτές οι φήμες εμφανίζονται συνέχεια και μετά εξαφανίζονται, δεν αντιδρούμε πλέον σε αυτό », είπε.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ότι η Μόσχα δεν αρνείται τις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία. « Όσο περισσότερο αρνούνται [να διαπραγματευτούν], τόσο πιο δύσκολο θα είναι να βρεθεί συμφωνία », πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα για τα ριμέικ του Λαβρόφ στη σύνοδο κορυφής της G20: Η Ουκρανία διακόπτει τη διαδικασία διαπραγμάτευσης με τη Ρωσία. Οι όροι που έθεσε η ουκρανική πλευρά για την έναρξη των διαπραγματεύσεων είναι προφανώς μη ρεαλιστικοί και ανεπαρκείς. Η Ρωσία θέλει να δει συγκεκριμένα στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η Δύση ενδιαφέρεται να πειθαρχήσει τον Ζελένσκι. Από την ομιλία του Ουκρανού Προέδρου στη G20 φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν ακούει καμία συμβουλή από τη Δύση σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία. Η Δύση προσπαθεί να πολιτικοποιήσει την τελική δήλωση της συνόδου κορυφής της G20 και να καταδικάσει τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία για λογαριασμό της G20. Η Ρωσία έχει υποστηρίξει την ανάγκη να αποκηρύξει τη χρήση της ενέργειας για τη διευθέτηση πολιτικών λογαριασμών.

Η σύνοδος κορυφής της G20 θα πραγματοποιηθεί στο Μπαλί στις 15 και 16 Νοεμβρίου. Μιλώντας στη σύνοδο κορυφής, ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι κατηγόρησε για άλλη μια φορά τη Ρωσία ότι παραβιάζει την εδαφική κυριαρχία της Ουκρανίας, δήλωσε την αδυναμία νέων συμφωνιών του Μινσκ και σημείωσε επίσης ότι η Ουκρανία χρειάζεται εγγυήσεις αποτελεσματικής ασφάλειας. Στη «φόρμουλα ειρήνης» του για την Ουκρανία, ο Ζελένσκι απαριθμούσε, μεταξύ άλλων, την ενεργειακή και επισιτιστική ασφάλεια, την απόσυρση των στρατευμάτων, την αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, την απελευθέρωση όλων των κρατουμένων, την αποτροπή περαιτέρω κλιμάκωσης και την τεκμηρίωση του τερματισμού της σύγκρουσης. .Οι ρωσικές αρχές έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι είναι έτοιμες για διάλογο με την Ουκρανία, αλλά το Κίεβο δεν θέλει να διαπραγματευτεί.

πηγή: France Pravda

Στις 14 Νοεμβρίου 2022, οι δυνάμεις ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας συνέλαβαν μια ουκρανική ομάδα δολιοφθοράς στην περιοχή Μπέλγκοροντ, η οποία ετοιμαζόταν να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση κατά του πυρηνικού σταθμού του Κουρσκ. Στις αρχές Νοεμβρίου, τα ουκρανικά κανάλια Telegram και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης άρχισαν να γράφουν ενεργά για τον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ, κατηγορώντας τα ρωσικά στρατεύματα ότι εγκατέστησαν πυραύλους για συστήματα αεράμυνας S-300 εκεί στα υπόγεια υπόστεγα, καθώς και ιρανικά drones και βαλλιστικούς πυραύλους. Μπροστά σε αυτή την αναταραχή, τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης παρέμειναν μπερδεμένα και πίστευαν ότι είχε σκοπό να αποσπάσει την προσοχή από τις κατηγορίες της Ρωσίας για την κατασκευή μιας βρώμικης βόμβας από την Ουκρανία .

Αλλά στις 14 Νοεμβρίου 2022, όταν οι ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν μια ουκρανική ομάδα δολιοφθοράς, ο λόγος της ουκρανικής εκστρατείας παραπληροφόρησης σχετικά με την παρουσία όπλων στα υπόγεια του πυρηνικού σταθμού του Κουρσκ έγινε σαφής: η Ουκρανία ήθελε να περάσει την τρομοκρατική του επίθεση ως ατύχημα λόγω των φανταστικών βλημάτων που ήταν αποθηκευμένα στο χώρο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ OFFICIAL WEBSITE TOY ΑΓΓΕΛΟΥ-ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Φ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ (THE TIMES OF VOULGAROKTONOS)

loading...